Valt alleen mij dat op : Veel koliek aanvallen ??

Moderators: zonnebloem18, RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Mickey

Berichten: 34680
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 18:43

Citaat:
Op 2001-11-23 23:22, schreef Prisca:
Ben ik nu de enige die dat zie of zien jullie dat ook. Veel paarden hebben koliek hoe kan dat nu ??

Inderdaad dat was mij ook opgevallen.
Het schijnt in het voorjaar en in het najaar vaker voor te komen.
Citaat:
Staan/stonden deze paarden normaal veel op het land en nu het winter is op stal ? En daardoor veel stro eten zonder beweging de beweging die ze in het land hebben Verward.

Laiser staat het hele jaar door overdag buiten en 's avonds en 's nachts binnen. Dus hij blijft de hele dag in beweging.
Citaat:
Komt het omdat het nu slechter weer is en de mensen minder zin hebben om hun paard goed te verzorgen ?? Dus eigenlijk voldoende beweging geven Verward.

ik geef Laiser het hele jaar door evenveel beweging. Ik rijd zes dagen per week. dus daar kan het niet aan liggen. Wij hebben nu een binnenbak, dus zelfs als het vriest kan ik hem blijven rijden...
Citaat:
Wil niemand beschuldigen maar dit valt me op misschien staat niemand er bijstil wat er bij een paard gebeurt als hij van het land af opeens dag en nacht op stal staat Verward.

Als een paard helemaal niet meet zijn stal uit komt kan ik me er iets bij voorstellen. Maar zoals ik al zei bij Laiser is dat niet het geval. Zelfs de dierenarts kon er geen verklaring voor geven. Wij hebben ook nog een dierenarts op stal, dus die waarschuwd anders ook wel.
Ik zou ook graag willen weten waarom Laiser nu juist koliek heeft gegeven. Maar ik denk niet dat iemand me dat kan zeggen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cissy, LadyKim, Lola25 en 24 bezoekers