naar nieuw paard gekeken - was een topper

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

naar nieuw paard gekeken - was een topper

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-03 15:35

Naar aanleiding van een advertentie op marktplaats ben ik vandaag bij een 8jarige ruin wezen kijken. Ik had wat info uitgewisseld met de eigenaresse via mail en daaruit kreeg ik het idee dat het een bijzonder leuk paard was. Zo vertelde ze dat ze verschillende keren had gehad dat op een wedstrijd de jury uit de auto was gestapt om te zeggen dat ze zo’n leuk paard had. Dat is mij nou nog nooit overkomen dus de verwachtingen waren hoog gespannen .

Toen we kwamen vertelde ze wel 3 keer dat ze het paard eigenlijk niet kwijt wilde. Ik kreeg even de neiging om te zeggen dan gaan we maar weer maar goed dat was wel zonde van het ritje dat we gemaakt hadden.

Het paard was niet verkeerd gebouwd, beetje een springtype, vrij zwaar maar wel alles goed in verhouding. Een nadeeltje vond ik het wat steile achterbeen. Daarna het paard aan de longe bekeken maar die bak was zo nat dat je niet echt een goed beeld van het paard kon krijgen, zag er op zich niet beroerd uit maar om nou meteen te zeggen geweldig, nou nee. Dus vervolgens is het paard ingeladen en naar een dichtbijzijnde manege gereden.

Daar ging de amazone erop. De stap was naar ik hoopte niet zijn beste gang want daar zou je denk ik geen voldoende mee scoren. In draf ging de amazone steeds stilstaan als het paard zijn hoofd omhoog deed. Dat gaf nu ook niet bepaald een goed beeld van het paard. De stukjes draf die ze had laten zien waren eigenlijk een beetje belabberd, paard hield zich vast in het hele lijf en was af en toe onregelmatig. De amazone had verteld dat ze lichamelijke problemen had dus het kon natuurlijk daaraan liggen. Vervolgens ging Simone, mijn bijrijdster erop. Die heeft aardig wat ervaring in het rijden van verschillende paarden en als er 1 is die een paard in korte tijd aan het lopen kan krijgen dan is zij het wel. Het eerste wat het paard deed was echter zijn kop omhoog doen. Zijn eigenaresse zei direct: o ik zie het al, dat klikt niet. Uiteindelijk kreeg Simone het paard wel wat beter aan het lopen dan bij zijn eigenaresse maar nog was het eigenlijk niet om aan te zien. Bovendien voelde het volgens haar erg beroerd. Het paard was absoluut niet voor het been en als je hem een keer wat door drukte dan keerde hij als een haas om met als gevolg dat je als ruiter er bijna naast hangt. Ik ben er zelf dan ook maar niet meer op gegaan (heb altijd wat meer tijd nodig om een paard een beetje te leren kennen). Volgens de eigenaresse lag het allemaal aan het feit dat het paard 2 weken stil had gestaan omdat zij zelf geblesseerd was geweest. Maar als je een paard te koop zet dan zorg je er toch voor dat het paard doorgetraind wordt, al is het maar via longe-werk.

Al met al was het ritje uiteindelijk dus voor niets. Maar ik snap dus werkelijk niet waarom mensen zo over hun paard opscheppen. Prima om het geheel een beetje op te leuken maar te zeggen dat het paard zulke geweldige gangen heeft en een echte eye-catcher is als dat ver naast de waarheid is daar schiet toch niemand wat mee op Verward .

Maar goed, we kijken rustig verder, ik heb nog wat adressen en telefoonnummers. Vandaag of morgen loop ik toch wel tegen dat leuke paard aan van min 1.68 tussen de 4 en de 8 jaar oud met 3 goede gangen voor een redelijk bedrag (of moet ik toch eerst de lotto winnen om meer dan 10.000 euro uit te kunnen geven )


astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-03 15:55

sarabande"]
Je hebt meer kans als je een jonger paard neemt, er lopen zeer goede betaalbare 2 jarigen rond die de investering meer dan waard zijn. Jouw doelgroep is al door de handel afgeroomd.
[/quote]

Ik heb al een eigen fokproduct in opfok staan waar ik veel van verwacht, ik zoek juist een paard waar ik nu op kan. Het hoeft geen potentieel GP paard te zijn maar gewoon een leuk paard. Africhting is voor mij ook niet belangrijk, de knoppen zet ik er zelf wel op Haha! .

[quote="Oscar schreef:
Het komt maar al te vaak voor dat een simpel paard aangeprezen wordt als een Bonfire-in-spe.
Imo. is dat gewoon overdrijven/liegen, en waarom ?
Niemand schiet er iets mee op !
Ze bezorgen potentiele kopers een hoop extra werk, en zichzelf ook.....


Helemaal mee eens.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: freetorun, Googlebot, Sheeltje2, Vagabondo en 10 bezoekers