DRACHTIG!

Moderators: zonnebloem18, RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-01 17:31

ja, dat vraag ik me al langer af; wat zijn de ervaringen met het los meenemen van een veulen bij een ritje buiten de wei ( rustige polder/strand/bos) ?
Wij hebben hier een aantal bossen en een strandje, waar uiteraard geen auto's of zelfs maar fietsers komen, hooguit soms wandelaars met hond ofzo. maar ik moet dan altijd wel ca. 5-10 minuten stappen over een rustige weg om daar te komen..
Hoe ging dat dan bij jullie? En is het handig om t veulen aangelijnd aan de moeder te houden, ivm af en toe tegenstribbelen enzo? Lijkt me niet handig als je zelf op je paard zit en het veulen zit vast aan de singel/zadelring ofzo naast je been..?
hmm ik zie mezelf al helemaal rijden met leo door t bos met een veulen er dartelend bij... *LOL*..Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-01 17:11

da's dus HET 'probleem' bij mij: ik heb geen stal om t veulen in te zetten, ook (nog) geen bak, alleen een grote wei, in 2-en verdeeld dan.
Ik zou dus in t begin gewoon in d e wei moeten rijden, met t veulen mee, na een tijdje kan ik misschien apart in de andere wei, dat t veulen met 'opa' Roy ( pony Lachen ) in de andere wei blijft..
Als dat eenmaal gaat zonder al te veel problemen, dan kan ik t eens gaan wagen om alleen de weg op te gaan, dus zonder veulen.En dan maar hopen dat t veulen achter het schriklnt in de wei blijft..!
Een andere optie is natuurlijk dat ik veel oefen met het vast meelopen v/h veulen tijdens t rijden, dus aan de moeder of in mijn handen(..). En zou dat goed gaan, kan ik altijd nog de weg op..
Maar dat aangelijnd meenemen, lijkt me nog t veuligst aan t zadel ipv in de handen, aangezien ik dan bij tegenstribbelen/hangen te weinig handen heb om moeder en kind bij me te houden..( wordt ik gevieren-deeld ofzo..?)

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-01 00:36

phoe!
ik weet wat je bedoelt, maar vind dat soort methodes altijd doodeng!
er staat hier ook vaak een shet aan een touwtje vast, net op de grond en dat beest loopt ook vaak over dat touw heen..Ben als de dood dat ze dan een keer d'r benen breken, of zo in paniek raken dat ze zich losrukken oid ( wanrt erg stevig is dat niet volgens mij) zo'n touw laag boven de grond vind ik echt niet veilig. Lijkt me voor een heel jong paard ( dat toch al in paniek is dan--> moeder weg, rennen, etc...) helemaal niet veilig??


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CaTi, diane1972, ElSalvador, fjaril, Googlebot, HocusSpocus, Jessol, Merel_Brit en 19 bezoekers