Razin kan springen - eerste keer

Moderators: zonnebloem18, RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Razin kan springen - eerste keer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-06-03 22:13

Vanavond had ik een ingeving: ik ging Razinda longeren en over cavaletti laten lopen. Zou nog een hele klus worden, want Razin is bang voor balkjes, eigenlijk voor alles wat vreemd is en op de grond ligt. Bloos

Ik ben sinds een week helemaal gek van Pat Parelli, dankzij orri. Haha!
Ik was altijd iets sceptisch over dat Natural Horsemenship gebeuren, maar toen ik orri bezig zag was ik toch wel onder de indruk. Heb een band te leen gekregen van orri en ik vind het echt geweldig!! Ik weet er nog niet zoveel van, maar ik snap het principe wel. Dus de afgelopen dagen een beetje met Razin gespeeld en gelukkig pakt ze het snel op. Dus toen ik in de longeerbak was, hebben we eerst even wat op de Pat Parelli manier gerommeld. Ik weet zeker dat dat ook de reden is dat ze zonder problemen achter me aan ging over de balkjes, zelfs in draf. Voorheen wilde ze nooit in draf meelopen, nu gaat het probleemloos.

Anderhalf jaar geleden heb ik al eens geprobeerd vrij te springen met haar, dat werd een drama en uiteindelijk kreeg ik haar met grote moeite over een op de grond liggen balkje. Nu, aan de longeerlijn, liep ze heel pittig over de 3 cavaletti. Omdat het zo goed ging, besloot ik de cavaletti omhoog te zetten. Eerst eentje en dat ging zo goed, dat ik ze alledrie omhoog heb gezet, op beide handen ging dat super, en wat gaat ze daar van sjouwen! Kwijl

Ik was zo enthousiast geworden dat ik besloot om een sprongetje neer te zetten. De eerste keer toen ze aankwam schrok ze zo dat ze eroverheen dook van schrik. Haha!
Daarna sprong ze écht, en maakte een enorme wapper. Plotseling had ze de schrik te pakken en wilde ze niet meer, maar na wat overredingskracht ging ze wel weer, al ging het keihard en plat door de bocht en moest ik haar heel goed ervoor zetten met zweepje erbij. Ze maakte wappers van sprongen, maar ik vond eigenlijk dat ze super mooi sprong. Had ik niet verwacht! Haha!
Ze was een beetje overstuur, en ik liet haar even op adem komen. Toen ben ik naast haar gaan lopen, en gingen we samen in draf over het hindernisje heen! Dat was zo gaaf. ze bleef keurig naast me en we sprongen echt precies tegelijkertijd over het sprongetje. Lovers
Nog de andere hand en weer liep ze zo braaf naast me mee. Anderhalf jaar geleden was dat nooit gelukt. Helaas zijn mijn knieën en enkels nogal brak en laat mijn conditie ook te wensen over, dus lang hield ik het niet vol. Haha!

Ik ben echt blij dat mijn meissie kan springen, niet dat ik de ambitie heb om te gaan springen, maar het is altijd leuk voor de afwisseling. Nu nog een keer onder de man...maar ik heb ook daar meer vertrouwen in.

Haha, dat mijn Kroonjuweeltje nog kan springen ook! *LOL*

Maarten, je cavaletti worden inmiddels door de hele stal gebruikt, ben er nog steeds super blij mee! Lachen

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-06-03 17:16

Pava schreef:
Super Maartje! Wanneer kunnen we je inschrijven voor je eerste B-parcours? Haha!


Jij slaat door zeker? Knipoog

Maar hier móeten een keer foto's van komen, zo leuk!

En ja, ik ben helemaal om! NH = cool! Cool

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-06-03 22:30

Nou...als je wilt, graag! Lachen

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers