Noodweer

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Noodweer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-03 18:10

Ik reed om een uur of half 6 richting stal omdat het aan het onweren was en ik wil de paarden dan liever binnen hebben. Toen ik de Beemster in reed werd het steeds donkerder, het leek wel alsof ik de nacht in reed. Het begon ook te stormen, takken vlogen over de weg, zo hard regenen dat je niets meer zag en onweer vlak boven me. Moest echt moeite doen om auto op de weg te houden, maar ik wilde die paarden naar binnen dus heb goed gas gegeven.

Toen ik op stal aankwam leek het wel een orkaan, ik kon niet eens het weiland zien laat staan de paarden die er staan. Kreeg bijna de deur van de auto niet open, het was echt hel!

Zodra ik buiten stond, was ik ook meteen drijfnat, rende naar binnen om touwen te halen. Het was het effect als wanneer je onder een koude douche staat, dan ga je heel snel ademen. Dat had ik nu ook en ik kon bijna niet tegen de wind in. Wat heel eng was, was dat het onweer pal boven me was. De merries ging ik als eerste redden, ze hadden beide geen halster om en stonden, net als alle andere paarden, achteraan in de wei, met de konten richting storm/regen. Ik kreeg ze ook niet mee, ze waren totaal in paniek, steigeren, weg draaien. Ik ben niet snel onder de indruk van slecht weer, maar ik vond het doodeng en heb ze gesmeekt mee te gaan. Razin kreeg ik uiteindelijk wel mee. Toen terug gerend om Jur te redden, die kreeg ik uiteindelijk ook mee. Toen Orri en Neuf in 1 keer. Inmiddels was het al wat minder donker maar het flitste erover. Toen die binnen stonden had ik bijna geen adem meer over, heb toen nog Idie van AMSAMSAMS gehaald en daarna kwam zij gelukkig zelf aan om nog wat andere paarden binnen te halen.

En daarna... was er zon! Boos!

Totaal natgeregend, pijn in m'n keel, verkleumd, misselijk, duizelig. Boos!
Paarden nog gevoerd en net thuis een hele hete douche genomen. Bah, wat een rotland is dit ook af en toe!!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-03 22:07

Het is hier nu bijna koud gewoon, maar wel beter dan dat benauwde, drukkende weer vind ik. Maar het was wel doodeng, die storm zo plotseling. Volgens mij heb ik er een verkoudheid aan overgehouden; heel erge keelpijn, misselijk en pijn in m'n longen. Verdrietig

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cynthiar, Eefje1998, girll88, Nina1999, Olikea, ziechriet en 19 bezoekers