wanneer is het type nu "barok"?

Moderators: Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance, RianneH

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-03 12:03

Barokke paarden onderscheidden zich in het veel kracht hebben, er zijn een aantal oefeningen die een lippi bijv wel kan, maar een kwpner nooit zou kunnen door het tekort komen van kracht in de rug.

Daardoor kunnen ze de truukjes erg goed, maar komen ze veel tekort in souplesse. Ze zijn vaak wat vierkant gebouwd, daar zie je ook het souplesse tekort weer in terug.

Zoals de Fries, die vooral een stuwend achterbeen heeft, aangezien hij gefokt is om de kar te trekken zie je goed dat hij de kracht heeft, maar niet de lossigheid die we bij een dressuurpaard graag zien.


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-03 12:11

Nou door te gaan kruisen met bepaalde rassen zul je wel meer rijtypische paarden kunnen gaan fokken. Zoals het Kwpn destijds de groningers en gelderse paarden is gaan kruisen met holsteiners en volbloeden.

Maar omdat deze stamboeken de paarden raszuiver willen houden, en ik ze daar groot gelijk in geef. Krijg je dus nooit veredeling in het ras, en zul je altijd tegen beperkingen aanlopen als je bijv. een Fries, Fjord, Haflinger.....in de dressuursport uitbrengt. Ze zijn voor hele andere dingen gefokt, en mensen willen ze hebben om hun uiterlijk, en dan de boel omturnen om ze uiteindelijk wel te gebruiken voor hun eigen pleziertjes, en dan lopen ze nog weleens tegen wat tekortkomingen aan.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ess_moo, fransje23 en 16 bezoekers