Juryleden georganiseerd door KNHS?

Moderators: Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance, RianneH

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Juryleden georganiseerd door KNHS?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-03 02:50

Ik kreeg zondag het gerucht te horen dat de KNHS plannen heeft om zelf juryleden aan te wijzen bij een wedstrijd.
Zo hoeven de secretariaten zich niet helemaal suf te bellen, en de KNHS heeft meteen controle over hoe vaak iemand gaat jureren.
Aan de ene kant vind ik dit best een goed plan, maar dat is puur egoisme, omdat ik dan waarschijnlijk veel minder hoef te jureren dan nu (probleem met nee zeggen voor degenen die het nog niet weten), maar aan de andere kant vind ik het wel het wel heel ver gaan.
En als je die aangewezen dag niet kan, of zelf een belangrijke wedstrijd hebt, moet je onderling ruilen.
Achten jullie de kans groot dat zoiets er idd door komt, dat de KNHS zoveel werk op zich gaat nemen?
En denken jullie dat dat gaat werken in de praktijk???
Ik vrees dat het heel veel juryleden gaat kosten op die manier.

Voor de Noord Hollanders, ik las in de Paard en Sport dat meneer en mevrouw Barendrecht gestopt zijn met jureren, en of je dat nou jammer vindt of niet, het waren zeker mensen die heel veel deden, dus we zijn weer 2 Z jury's armer. Scheve mond

Navragen is beter dan afvragen.


Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-03 13:56

Volgens mij is er vanaf de M dressuur al een groot tekort aan juryleden. (Springen heb ik geen idee van) Het schijnt hier in Noord Holland wel het ergst te zijn, omdat daar zoveel wedstrijden zijn.
Ook ik wordt vaak geconfronteerd met wanhopige secretariaten, die het echt niet meer zien zitten omdat ze niemand kunnen vinden. Sommige raken zelfs zo in de war dat ze me 2x op 1 avond bellen. Haha! Ehhh, ik had u net ook al aan de lijn en toen ook al gezegd dat ik niet kon. Bloos Sorry, ik ben het zelf ook een beetje kwijt. Tja dat was inmiddels wel duidelijk. *LOL*
Maar ik heb ook meermaals gehad dat als ik niet ging ze een hele baan af moesten zeggen, en dan denk ik maar weer, tja, als ik zelf wil starten ben ik ook blij dat iemand de moeite heeft genomen om in die auto te gaan zitten.
Anders krijg je idd de taferelen die UniferB beschrijft, en dat is toch eigenlijk heel triest.
En er komt wel een Z cursus hoor, volgende maand is er duidelijkheid, en dit is dus vanaf oktober al zo.
Nu geven ze tenminste toe dat de eerste cursussen pas na de zomer gaan plaats vinden. Maar als er dan maar weer een zeer beperkt aantal mensen heen kan, schiet dat ook niet echt op.
Drama, ondertussen zit je veel te vaak, gaat de lol eraf en overweeg ook ik om er maar helemaal mee te stoppen. (Er zal nu wel een zucht van verlichting bij sommige mensen te horen zijn. Knipoog )

Navragen is beter dan afvragen.

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-03 14:29

Ja Fitz, een M cursus zou de eerste prioriteit zijn heb ik gehoord.

En Tyrza, je moet als jury minimaal 5x per jaar jureren, (was 3x) en je moet 3 jaar een bevoegdheid hebben voor een bepaalde klasse, voor je je in kan schrijven op de volgende cursus. Daarbij moet je ook nog een winstpunt hebben in die klasse. (Voor de L cursus L1 +1, voor de M cursus M1 +1, voor de Z cursus Z1 +1, voor het ZZ licht weet ik niet, stond laast wel in de P&S, maar aangezien ik mijn Z bevoegheid nog steeds niet heb Boos! heb ik dat niet onthouden.)
Uitzondering is als je L jury bent, maar je rijdt zelf Z2 met minimaal 15 winstpunten, je de M cursus mag overslaan en je opgeven voor de Z cursus. En dan maar gaan duimen dat je erbij zit, anders is het weer minimaal 2 jaar wachten, meeste cursussen worden om het jaar gegeven namelijk.
Verder ben je verplicht een jaarlijkse bijscholing bij te wonen, als je dat niet doet wordt je geschorst.
Het probleem is gewoon dat er te weinig opleidingen zijn, of te veel wedstrijden om aan de vraag naar jury's te voldoen.

Navragen is beter dan afvragen.

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-05-03 22:40

Aha, dan is dat dus ook aangepast. Vind ik wel goed hoor, want ik vind dat je de klasse die je mag gaan jureren wel zelf gereden moet hebben.
Ik dacht dat ipv 2 jaar je nu 3 jaar in een bepaalde klasse moest jureren voor je door mag, maar kan zijn dat dat nog steeds 2 jaar is.
Voorlopig zit ik al 6 jaar ofzo met de M bevoegdheid, maar aangezien er geen cursus wordt gehouden zal dat nog wel wat langer duren.
Maar Fitz, als je toch weer zelf gaat rijden, kan je dan niet beter wachten tot je 15 wp in de Z2 hebt? Nu hij flink doorgetraind is, moet dat haalbaar zijn toch? Dan kan je rechtstreeks naar de Z cursus en hoef je niet weer een paar jaar te wachten. Lachen
(En het scheelt je weer 1x het cursus geld. Knipoog )

Navragen is beter dan afvragen.

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-05-03 09:28

Hij is fijn, en tegen mij zeggen ze dat er zeker weer een Z cursus komt omdat het tekort idd erg groot is. Verward
Maar goed, hij zou ook afgelopen winter gehouden worden en dat is ook niet gebeurd, dus ik laat me nergens meer door verrassen.
Maar als ik verder geen doorgroei mogelijkheden meer heb, doordat er voorlopig geen nieuwe cursus komt, of omdat er zo weinig mensen aan mee mogen doen, zodat de kans dat je erbij zit klein is, heb ik mijn langste tijd als jurylid wel gehad hoor.

Navragen is beter dan afvragen.

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-05-03 10:02

Ik zit nu te wachten tot ik weg moet om te jureren.
Ik moet om 13.00 uur beginnen, dus 12.30 aanwezig zijn, 3 kwartier reistijd, dus 11.45 uur weg.
Voor je helemaal opgedirkt en in het net bent, duurt ook nog even en bovendien staat Jesper 's morgens in het land, dus kan ik niet heel vroeg wat met hem gaan doen.
Kortom, je hele ochtend is weg.
Ik moet tot 16.45 uur, met een beetje mazzel dus 17.30 uur prijsuitreiking, verplicht aanwezig blijven tot 18.00 uur, maar in praktijk loopt het altijd uit. Dus ga er maar vanuit 18.30 weg, 3 kwartier naar huis, 19.15 uur weer thuis.
Jij weet net zo goed als ik dat je dan echt helemaal gaar bent, maar er staat nog wel een paard te wachten.............
Ik kan je vertellen dat het thuisfront daar op een gegeven moment ook niet gelukkiger op wordt, en als je dan door de KNHS op een dood spoor gezet wordt, door geen cursussen, dus geen nieuwe uitdagingen meer te bieden, tja dan is bij mij de lol er erg snel af.
Als het alleen de ochtenden waren vond ik het nog niet zo erg, dan heb je nog een stukje dag over, maar dit vind ik echt waardeloos.
En dat komt natuurlijk ook omdat je veel te vaak zit. En ja, dat doe ik idd zelf!!! Zal ik niet ontkennen, maar dat is een stukje verantwoordelijkheids gevoel dat mij al meermalen in problemen heeft gebracht.
Dus dan overweeg ik dus om maar helemaal te stoppen.
Leve het motiveringsbeleid van de KNHS.

Navragen is beter dan afvragen.

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-03 21:34

De eisen staan hier boven al genoemd, en verder is het erg handig om connecties te hebben, dat kan een paar jaar wachten schelen.
Triest maar waar.
Verder doe ik maar geen uitlatingen meer, misschien scheelt dat ook weer een paar jaar wachten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bcd94 en 12 bezoekers