viertal

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-01 12:26

Ik vind viertal rijden nog steeds erg leuk. Wij hebben ook leuke instructie, dat scheelt denk ik 90%, want daardoor hoef je niet op elkaar te mopperen, dat doet zij wel Lachen en commentaar vanaf de kant is helemaal uit den boze.
Door Jeps blessure al 2 jaar geen viertal meer gereden, dit jaar dus helemaal geen viertal voor onze vereniging (wat ben ik toch onmisbaar Schijnheilig *LOL* ) maar ik vind het leuk, je bent toch eens met een team bezig ipv alleen met je paard en jezelf.
Bovendien moet je je rijden nog beter voor elkaar hebben als dat je alleen rijdt. Je moet je tempo kunnen aanpassen, hoeveel Z paarden kunnen niet meer in arbeidsdraf? Daar wordt je bang van. Je moet snel kunnen reageren om afstanden te corrigeren, bijv bij met enen afwenden, ook al zou jij het goed doen, als het gat tussen jou en je buurvrouw/man te groot is, moet je daarop inspelen, dus het vergt in ieder geval vor mij eigenlijk nog meer handigheid dan een Z proef sturen.
Bovendien vinden veel paarden het leuk, dus leuke afwiseling.
Ik merkte ook wel dat hij er wat lui van werd, voor hem was het werk toch wat eentoniger dan mijn eigen training, wat we dan oplossen door tussendoor (na de losse oefeningen en voor het proefje oefenen) even 5 min. voor jezelf rijden, zodat iedereen dan even kan doen wat voor zijn-haar paard goed is, stappen aan de lange teugel, of in mijn geval weer even scherper maken. en na de training rij ik hem ook nog heel even door om hem weer scherp te krijgen en dan heb ik de volgende dag nergens last van.
Ik snap dat het misschien verwarrend overkomt, aan de ene kant meer reactie nodig als met zelf rijden, en hem toch scherp moeten maken tussendoor. Dat komt omdat je in verhouding veel op de hoefslag rijdt om de afstenden constant te houden, en als hij een beetje te traag reageert, kan ik dat niet tijdens de viertal oefeningen corrigeren, dat doe ik dus tussendoor, zodat ik hem in de oefeningen weer scherp heb.
Ik sla hem dan trouwens niet in elkaar hoor (zou hij me ook lanceren) maar rij even veel tempowisselingen en overgangen.
sorry van het lange verhaal Lachen

Navragen is beter dan afvragen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Algato, ALiuvv, BarbaravdW, Deempjexxx, Desi_2409, LesleyAnne, Monique1963, Nickeltje, Sanne96, xzodiena en 16 bezoekers