voor het eerst van m'n paard afgelanceerd!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

snowdon

Berichten: 26249
Geregistreerd: 07-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-03 17:19

Hmmmz... Het is niet zozeer t feit je schuld van dat je erop stapte, maar de manier waarop je handelde op het moment dat hij/jullie schrok(ken)!!!

Ik ga met Snowdon ook wel eens zonder zadel naar buiten, gewoon met halster. Snowdon is nu niet bepaald een tinkertje dat absoluut nergens van schrikt, maar ik ken hem gewoon dondersgoed. Ik heb eerst ook gewoon veel in de bak en op t erf zonder zadel gereden, daarna met anderen naar buiten, iemand er zelfs naats de eerste minuutjes. Maar t ging allemaal bijna gelijk goed, alleen t sturen was een beetje moeilijk. Zo ben ik 1 keer bijna de bosjes ingelanceerd toen ie niet naar rechts wilde en net voor de bosjes linksaf ging... Maar ik bleef zitten! Deze winter ben ik in de sneeuw naar buiten geweest, staan foto's van op bokt ergens. Die keer vond hij ook n keer ene grote zwarte hond een beetje vreemd, mannen waren aan de andere kant van de gracht bomen aan het afzagen en er reden meerdere auto's op de wegen. Hierdoor gebeurde er allemaal niets, maar bij de heuvels werd hij hyperactief, hij vond t wel leuk om even te racen, niet wetende dat t glad zou zijn. Hij maakt dus ene sprint, ik hield hem even niet en voordat ik t door had rolden we al samen op de grond... Gelukkig ieder de andere kant op...

Maar terugkomend op jouw situatie:
Als je paard schrikt, klem jij je vast zodat je er niet afvalt, dit is voor hem alleen nog maar meer reden om harder en harder te gaan! En in zo'n situatie is het alleen nog maar moeilijker om hem in controle te houden! Je moet je ontspannen en door middel van je handen en bekken hem rustig houden. Of eigenlijk al in de gaten hebben voordat ie schrikt en dan het probleme negeren, zodat hij weet dat het niets bijzonders is. Jij schrikt onbewust eerder dan hij en daar ontstaan deze situaties door!

Dus ff oefenen in de bak en op t erf en je kan na een poosje gerust wel weer zonder zadel naar buiten met hem hoor (als je nog durft).


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Independence, Pernilla, Sanet, siloux en 15 bezoekers