veulenverloting...*UPDATE* Jaaaa,naar onze stal!!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Faline

Berichten: 7545
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-03 14:03

Ja het is idd verboden en ik geloof ook zeker dat de manege eigenaar op deze manier een stuk meer voor het veulen heeft kunnen vangen dan dat ie zou kunnen als ie het gewoon verkocht.

En wij hebben inmiddels ook een probleem, want wáár zetten we dit veulen neer, het moet bij een van de andere paarden in de stal, maar het is nog maar de vraag of dat goed gaat.

Bovendien hebben wij met zn 3en allemaal een lot gekocht en de ouders van het meisje die m dus heeft gewonnen houden ons nu ook verantwoordelijk omdat we met zn drieen hebben besloten een lot te kopen.
probleem is nu niet het veulen maar de mensen die m hebben gewonnen, ze houden ons mede-verantwoordelijk, maar willen wel alles zelf liefst over het paardje beslissen. Terwijl wij m graag weer willen doorverkopen willen hun het paardje een super tehuis geven, terwijl het een hengstveulen is en zonder papieren en ook nog eens een kleine maat. Daarvan moet je dus blij zijn dat je ze ooit weer kwijt raakt.
En nu die mensen ons mede verantwoordelijk houden heeft iedereen er wat over te zeggen en aangezien we alle 3 wel verschillende ideen en opvattingen over paarden hebben zullen we dus mooie ruzie krijgen. En de mensen die m gewonnen hebben willen inprencipe het meeste te vertellen hebben maar wel gezamelijk voor de kosten opdraaien. Probleem is dat we deze mensen bij ons op stal hebben met een andere pony en we dat graag zo willen houden en dus verder geen ruzie willen maken.
Maar eigelijk hebben wij ook zonder na te denken een lot gekocht, met de gedachte dat we toch niet winnen maar dat deden we dus mooi wel... Frusty
En nu zitten we met de gebakken peren, waar moet ie heen, en wie is er verantwoordelijk? We kunnen niet allemaal voor 1derde beslissen, dat word oorlog.
Maar ja het zal wel weer goed komen, iig heeft ie eerst een beter plekje gevonden dan daar waar ie weg komt.
Het veulen dat we gewonnen hebben is iig niet het grootste probleem, echter wel de mensen die m hebben gewonnen (die hebben ook toestemming gegeven dat dat kind een lot mocht kopen en er dus zelf ook niet over nagedacht dat ze m wel konden winnen...) Ze willen financieel niet voor alles opdraaien maar wel zeggenschap over het paard hebben.
Zo heb ik dus wel geleerd dat je eerst 2 keer moet nadenken voor je aan zoiets meedoet, want de kans is heel groot dat hier ruzie van gaat komen, want iedereen wil dr graag voor wegdraaien, althans voor de kosten, maar zo komen we dus niet verder.
maar ja laat dit een wijze les zijn voor andere bokkers.. Scheve mond

Auri X Kharamel veulentje geboren 16 juni <3 <3Faline

Berichten: 7545
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-03 16:42

vikki schreef:
Zoals ik het begrijp wordt het veulen niet bij die manege gestald... Lindy???nee het word niet bij die manege gestald, gelukkig niet!

Maar we zijn eruit, hij kon niet bij ons op stal, alles staat hier al vol, maar hij gaat nu naar iemand die normaal geen stalling doet, dit is gewoon een (tijdelijke) noodoplossing. Die mensen van wie de dochter het lot heeft gewonnen hebben nu ook ingezien dat er 1 iemand verantwoordlijk moet zijn en niet meerdere personen, want dan krijg je altijd ruzie, dus die hebben nu toch alle verantwoordelijkheid op zich genomen.

Gelukkig hebben ze nog wel een ander plekje gevonden want anders was het misschien heel anders gelopen en hadden ze ons ook mede verantwoordelijk gehouden, vooral ook omdat ze het dan bij ons zouden moeten stallen.
Maar goed, het is weer opgelost na een hoop heen en weer gebel.

iig is er in dit geval maar een partij die er beter van is geworden en dat is die manege eigenaar. Die heeft op deze manier het dubbele gekregen van wat die pony eigelijk waard is en ook nog eens een pony kwijtgeraakt die anders aan de straatstenen niet kwijt te raken is!
En dan te bedenken dat ik m eigelijk ook nog 2 euro voor zo'n stom lootje heb gegeven... Boos! wat ben ik toch weer lekker bezig... Frusty
Iig trap ik dr niet nog een keer in, je kunt toch niet de hele wereld redden en met alleen medelijden kom je er ook niet! Bovendien heb ik 2 paardjes die ik wel een goeie toekomst kan geven dus daar hou ik het voorlopig lekker bij!

Auri X Kharamel veulentje geboren 16 juni <3 <3

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amber_anne, brokjes, Ginny135, Googlebot, Moonlight17, Shorks, stefanie33, swartbeessie, terpentijn, Vagabondo en 25 bezoekers