8 jarige Ijslander ruin

Prijs: €2.500,00 | Geplaatst: zo, 2015-10-04 21:06
Deze advertentie is gesloten
Images: 

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
8 jaar
Stokmaat:
136 cm
Kleur:
Bruin
Ras / stamboek:
IJslander
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Sissa frá Kirkjubae
Vader: 
Bléttur frá Spor

Naam: Lógi van het Schermereylandt (Lógi betekent vlammetje :) )
Geboortedatum: 25-5-2007
FEIF id: NL2007100033
Gefokt door: Leyntje Melse

Lógi is een heerlijke stoere jongen, lief, werkwillig, sociaal in de kudde en bij mensen, speels, nieuwsgierig, onderzoekend, rustig, betrouwbaar, eerlijk, avontuurlijk, wil uitgedaagd worden, heeft een will to please en spiegelt de ruiter.
Hoewel hij net niet verkeersmak is ten aanzien van tegemoetkomende auto’s, hier moet nog verder met rustig leiderschap aan gewerkt worden, kan hij prima zowel alleen als met een groep naar buiten, is braaf en rustig. Hij houdt niet van dagelijks in de bak werken, dus afwisselen met naar buiten gaan. Hij houdt van springen. Hij heeft trots kinderdressuurwedstrijdjes gelopen, grote groepsritten en boscross gedaan en blijft cool onder alle drukte.
Hij gaat gemakkelijk en graag mee naar trainingen (paar keer blok NSIJP jeugdtraining gedaan), evenementen en op vakantie (nieuwe omgeving). In verband met het springen is hij veel in draf en galop gereden, maar tölt biedt hij ook prima aan (en wordt nu ook weer met hem gereden). Marieke Weber pakt hem op dit moment nog een aantal keer door.

Hij gaat gemakkelijk op de trailer, is braaf bij de hoefkapper, tandarts etc.
Hij is altijd netjes op tijd ingeënt en ontwormd, en is jaarlijks door tandarts en osteopaat gezien/gedaan.

Reden van verkoop: bij Lógi is deze zomer IR geconstateerd en we kunnen hem helaas niet voldoende activiteit, paddocks, aangepast weidebeleid en maatjes op de paddock bieden. In verband met zijn sociale karakter heeft hij absoluut gezelschap nodig om gelukkig te zijn. Hij moet ook ruim voldoende aan het werk gezet worden. De eigenaar die we voor hem zoeken moet dit dus wel te bieden hebben!
Verder is hij gezond en heeft geen eczeem. Hij heeft sterke goede hoeven en heeft nooit op ijzers gestaan. Hij heeft geen stalondeugden/-gebreken.

Prijs € 2500,-, incl zijn Tekna zadel en hoofdstel.

meer foto's/filmpjes via app: 0623543687
of mail: leanne.i.a.sanders@live.nl

Goed tehuis gaat boven de prijs

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina