Benodigheden:
* 1 pakje bladerdeeg (diepvries)
* 1 middelgroot blik ananas (formaat knakworstblik zegt me moeder

* 6 bolletjes gember (pot)
* 400 g kipfilet
* zout en peper
* 50 g boter of margarine
* 1 teentje knoflook
* 1 1/2 zakje kerriesuas (knorr)
* 1 theelepel sambal oelek
* 1 bekertje creme fraiche (200 ml)
* 2 eetlepels paneermeel
* 50 g geraspte belegen kaas
* 2 eetlepels melk
* 1/2 eetlepel boter om in te vetten
* 1 eetlepel bloem om te bestuiven
* springvorm (doorsnede 24 cm)
1: Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 graden celcius of gasovenstand 4.
Bladerdeeg ontdooien.
In een zeef de ananas laten uitlekken.
Gember fijnhakken.
Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper.
In een hapjespan de boter verhitten en de kip rondom bruimbakken.
De knoklook pellen en erboven uitpersen.
De kerriesauspoeder erover strooien en de gember, sambal, ananas en creme fraiche erdoorheen scheppen.
Dit 2 minuten laten pruttelen.
2:
De springvorm invetten.
Het aanrecht bestuiven met bloem, 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van ca. 28 cm doorsnede.
De vorm bekleden met bladerdeeg en met een vork gaatjes prikken in de bodem.
Het paneermeel erop strooien en dan het kipmengsel in de vorm scheppen en de kaas erover strooien.
3:
De rest van de plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap iets groter dan de vorm.
De ronde lap op de vulling leggen en de rand dichtdrukken.
De bovenkant iets bestrijken met melk
4:
De hartige taart 1 richel onder het midden van de oven zetten en in ca. 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar bakken
En dan eten maar

ps: Het blik ananas kan ook vervangen worden door 1 pot kersen zonder pit (350 g.)