Lovely"]
Daantje de Wereldkampioen zeker niet gelezen????

[/quote]
Ja, ik heb de rozijn met paardenhaar methode wel eens geprobeerd maar dat werkte niet
[quote="esther82 schreef:Wauw, heb je de fazant zelf schongeplukt enzo? Dat vind ik echt lef!
Een fazant kun je gewoon villen, ben je in een keer veren en vel kwijt
Met een scherp fileermes een snee maken aan de onderkant over de gehele lengte, even een klein beginnetje maken met het mes en dan trek je alles er zo van af, het is eigenlijk hetzelfde als met een haas/konijn maar dan met veren
Daarna snij je hem aan de onderkant open tot aan de ribbetjes en haal je de binnenkant leeg, dan even schoonspoelen en klaar ben je.
Daarna even kruiden met peper en zout, aanbakken in wat boter afblussen met 1/3 fles rode wijn, 1 grote ui in stukken en een paar tenen knoflook zo 1,5 laten pruttelen.
Dat is eigenlijk alles.
Als hij met een mooi kopschot is neergehaald heb je ook geen last van hageltjes.
Deze was echt mooi geschoten, precies het schedeldakje eraf