Van boskip tot heerlijk boutje

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Van boskip tot heerlijk boutje

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-04 18:26

Vandaag kreeg ik van een bevriende jager en mooie fazanthen, ze was vrijdag geschoten en was dus al genoeg bestorven om vanavond te eten.
Afbeelding
Neergehaald met een perfect schot op de kop.

Afbeelding
Schoongemaakt en gekruid, dat gele is het vet van de fazant.
Daarna even op een hoog vuur aangebraden, 1/3 fles rode wijn erbij, 1 grote ui in grove stukken, 4 tenen knoflook, 2 laurierblaadjes en dan een ongeveer 1,5 uur laten pruttelen.

Afbeelding
En klaar Vingers aflikken
Lekker wat gekookte aardappelen, rode kool en appelmoes erbij Vork

Caira
Berichten: 26380
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-04 18:34

ooooooooooo mjammie! Wat lijkt me dat heerlijk! Roep je me de volgende keer eventjes?

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-04 18:38

En jullie hebben mij niet eens uitgenodigd!!! Schande Boos!
Ziet er erg lekker uit. Ik zal ook weer eens zo'n leuke foto-reportage gaan maken.

Billy

Berichten: 20873
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Gemeente Tholen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-04 20:04

Hmmm, ik had toch moeten gaan rijden ipv Bill af te beulen Scheve mond
De volgende keer laat ik Bill lekker staan en kom ik mee-eten
Was inderdaad wel een perfect schot, zo zie je er maar weinig OK dan!

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-04 22:51

Oh! Heerlijk!

Zo hebben wij een keer een kwart ree gehad, omdat die was aangereden.
Wel zielig voor het dier, maar niet meer te redden, dus die hebben ze afgemaakt en uitgedeeld/opgegeten.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-04 22:56

Wat voor fazanten hebben jullie daar? Die van ons zien er een stuk bruiner uit... Maar goed, on-topic. Zou je het recept zoals jij het klaarmaakt even willen uitschrijven? Clown Van de buurman kunnen we als dank wel eens een konijn of fazant krijgen, maar mijn moeder gruwelt van het schoonmaken, dus we hebben het lang niet meer gehad. Ben wel benieuwd hoe het smaakt eigenlijk Lachen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-04 23:53

Hmm, ziet er heerlijk uit!

Moet zeggen dat ik die 2e foto toch geweldig vind, ze ligt zo mooi met haar beentjes over elkaar, echt een meisje Tong uitsteken

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-04 23:59

Daantje de Wereldkampioen zeker niet gelezen????
Boos!

esther82

Berichten: 2156
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-04 10:30

Wauw, heb je de fazant zelf schongeplukt enzo? Dat vind ik echt lef!

Caye

Berichten: 7505
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 070

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-04 11:15

brrrrrrr als ik dus zo een beest krijg eet ik het niet op.. omdat ik dan gezeien heb hoe hij er uit ziet( ja ik ben raar)
Als hijal geslacht en wel klaar ligt om te bakken dan heb ik geen probleem!! en zeker niet zelf slachten..

Richard mijn man slacht dus zelf de kippen van de manege.. als we er weer te vel hebben lopen.. hij mag ze PERTINENT niet in MIJN vriezer gooein BAH

Maar fazant is erg lekker!!! zeker die hagel stukjes die je wel eens tusen je tanden heb zitten

Billy

Berichten: 20873
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Gemeente Tholen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-04 11:43

Lovely schreef:
Daantje de Wereldkampioen zeker niet gelezen????
Boos!

Ja hoor, Daantje wist niet wat hij miste Vingers aflikken
Is een prachtige verfilming van met Jeremy Irons en zijn zoon in de hoofdrollen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-04 13:35

Lovely"]
Daantje de Wereldkampioen zeker niet gelezen????
Boos!
[/quote]

Ja, ik heb de rozijn met paardenhaar methode wel eens geprobeerd maar dat werkte niet

[quote="esther82 schreef:
Wauw, heb je de fazant zelf schongeplukt enzo? Dat vind ik echt lef!

Een fazant kun je gewoon villen, ben je in een keer veren en vel kwijt

Met een scherp fileermes een snee maken aan de onderkant over de gehele lengte, even een klein beginnetje maken met het mes en dan trek je alles er zo van af, het is eigenlijk hetzelfde als met een haas/konijn maar dan met veren Haha!
Daarna snij je hem aan de onderkant open tot aan de ribbetjes en haal je de binnenkant leeg, dan even schoonspoelen en klaar ben je.
Daarna even kruiden met peper en zout, aanbakken in wat boter afblussen met 1/3 fles rode wijn, 1 grote ui in stukken en een paar tenen knoflook zo 1,5 laten pruttelen.
Dat is eigenlijk alles.
Als hij met een mooi kopschot is neergehaald heb je ook geen last van hageltjes.
Deze was echt mooi geschoten, precies het schedeldakje eraf OK dan!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-04 13:46

Het klinkt wel heel erg lekker hoor, mooie vette fazant gaat er in als Ketellapper Haha!.

eveline_B

Berichten: 2867
Geregistreerd: 05-09-02
Woonplaats: Salland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-04 13:51

Ah, wat ziellugh, dat je zo'n lief diertje door je keel kan krijgen Boos! Haha! .

Kan je kippen ook villen? Want wij hebben nog een vette haan teveel Vingers aflikken , maar ik zag het niet zitten om het beest te plukken .

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-04 18:41

Ja hoor, je kan in pricipe elke vogel villen, de veren zitten gewoon vast in het vel.
Als je wel graag het vel er om wil laten zitten moet je het dier even in warm (niet te heet) water leggen dan kun je hem heel makkelijk plukken.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-04 22:33

Ieuwwwwwww hier ben ik toch teveel een watje voor. Als ik zo'n lijk eerst zelf moet ontleden, dan eet ik er niet lekker meer van. Hypocriet he! Haha!

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-04 20:07

Ik ga mee met Sonja. Kipfilet komt uit plastic bakjes, je kunt het vinden in de koeling bij de slager Schijnheilig

hobbelheks

Berichten: 8872
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-04 20:15

hmm ziet er erg lekker uit

Veirl

Berichten: 19818
Geregistreerd: 08-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-04 20:25

Je moet er maar tegen kunnen hoor!

Ziet er lekker uit

Fitzroy

Berichten: 25978
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-04 07:03

Ik ben ook al zo'n muts.
Ik haal het wel gewoon bij de slager Knipoog

Jellie

Berichten: 10283
Geregistreerd: 11-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-04 10:57

Ziet er goed uit! Lekker hoor Vingers aflikken

Suusiej
Berichten: 2755
Geregistreerd: 14-05-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-04 14:10

lijkt me inderdaad wel lekker.. Maar dat zelf schoonmaken..(lees plukken etc) zou ik echt niet kunnen!

Sjimmy

Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-04 14:16

Ik muts lekker mee... ik ben niet dol op vlees (ik sla zo een biefstukje af hoor, ik geef er totaal niet om) en als ik het dan ook nog zo zie dan hoef ik dus écht niet meer. Ja lekker hypocriet he.
Mijn pa bracht ook weleens wat mee, en met kerst altijd een kalkoen (die ik dus NOOIT gegeten heb).

Ellebel
Berichten: 4202
Geregistreerd: 15-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-04 15:58

Lekker hoor Kwijl Ik heb ook liever zoiets dan zo'n met water geinjecteerde kipfilet van de supermarkt, blegh

TeamSpirit
Berichten: 5818
Geregistreerd: 05-05-04
Woonplaats: De meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-04 16:09

aaah gatsiej Tong uitsteken