Misschien kennen jullie het wel, bij menig paardenwei staat een appelboom. Veel appels komen daar vanaf. De meeste gaan naar de paarden, je eet er een aantal zo op, je deelt er eens wat uit, maar van de goeie bomen blijft er dan nog altijd wat over.
Ik verwerk ze dus zo: je snijd ze in blokjes, van ongeveer 2 cm. Al die blokjes in een grote schaal, een laag kaneel erover, wat suiker erbij en in de oven zetten. Het ligt eraan hoe hard/zacht je ze wil hebben, hoe lang dat je het in de oven laat staan. Maar als de bovenlaag (kaneel-suiker) maar gesmolten is, en de appel wat warmte heeft, vind ik het heerlijk!
Per persoon is het verschillend hoe veel appels je gebruikt, maar we zijn hier met appel-eters, dus drie appels per persoon lukt nog wel... Aangezien het als toetje is kan ik me voorstellen dat je aan 1 appel per persoon ook al genoeg hebt! Je moet wel oppassen dat je je er niet misselijk in eet!
Probeer het eens, en dan zou ik zeggen; eet smakelijk!
Jady
Berichten: 2099
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Nootdorp
Geplaatst: 15-09-04 23:41
Dat klinkt leuk!!Doe je de appels in een schaal ofzo??en op hoeveel graden??
Buster
Berichten: 4656
Geregistreerd: 10-05-01
Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-04 23:46
Ja, een gewone ovenschaal, op 180 graden. Ik doe het ook eigenlijk allemaal meer op gevoel, dan dat er een recept voor is... Maar ik smikkel het altijd wel lekker weg...!!
Jady
Berichten: 2099
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Nootdorp
Geplaatst: 15-09-04 23:50
moet de ovenschaal nog ingevet worden??
Buster
Berichten: 4656
Geregistreerd: 10-05-01
Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-04 12:02
Nee, doe ik tenminste nooit. Het kan er gewoon zo in! Laat trouwens wel even weten of het gelukt is hè
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 16-09-04 12:23
In de pan kan je dit ook snel klaarmaken... Beetje boter/olie in de pan, appels in stukjes erbij doen, kaneel en suiker erover en eventjes al schuddend bakken...
La_Vie
Berichten: 3186
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)
Geplaatst: 16-09-04 12:30
Dat is zo lekker! Ik doe het ook vaak, maar ik zet ze niet in de oven maar warm ze op in de magnetron (wel uitkijken dat je appeltjes niet te slap worden!)
Jady
Berichten: 2099
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Nootdorp
Geplaatst: 16-09-04 12:45
Oke,ik heb genoeg tips...nu moét het lukken!! En ik zal evenlaten weten of het lukt
Jady
Berichten: 2099
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Nootdorp
Geplaatst: 16-09-04 14:18
JEEEEJ!! Het is gelukt!En...het is lekker! Ik heb nog een beetje over dus wie komt mijn zelfgemaakte appelkaneel toetje eten
Jady
Berichten: 2099
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Nootdorp
Geplaatst: 16-09-04 14:19
Ohja, btw, Nog super bedankt jullie allemaal!Want dit si een suc6 en zeker voor herhaling vatbaar
Buster
Berichten: 4656
Geregistreerd: 10-05-01
Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-04 18:16
Haha; gelukkig maar! Ik ben niet de enige wie het heeeeeeeeeeeerlijk vind !!!
MarijeR
Berichten: 24974
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde
Geplaatst: 16-09-04 18:39
Oh dat klinkt lekker, ga ik ook eens proberen! Hier zijn we vanmiddag ook bezig geweest met appels plukken en we hebben al een paar kistjes in de schuur staan. We hebben hier wat oude appelbomen met zoete appeltjes De eerste zitten dus nu al in de pan Heerlijk met wat suiker of zoetstof en wat kaneel erbij en een tijdje koken. En het gaat zo lekker ruiken in huis
Caye
Berichten: 7505
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 070
Geplaatst: 16-09-04 20:21
brrrr warme appel.// nee niet iets voor mij
Jady
Berichten: 2099
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Nootdorp
Geplaatst: 16-09-04 20:26
Oh eht is heerlijk!!
Jady
Berichten: 2099
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Nootdorp
Geplaatst: 16-09-04 20:27
Net appelflap maar zonder 'deeg'. Maar kijk uit want voor dat je het wet eet je je misselijk zo als ik vanmiddag
Buster
Berichten: 4656
Geregistreerd: 10-05-01
Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-04 20:32
Haha; inderdaad! Het is zoooooo lekkerrrrrrr !!!!!!!!!! Bijna verslavend, het is dat je op gegeven moment misselijk wordt, maar anders...!
Toess
Berichten: 12028
Geregistreerd: 27-08-01
Geplaatst: 17-09-04 11:11
Ik ga het straks ook even maken Appelflappen vind ik heerlijk dus dit zal er wel ingaan
Caye
Berichten: 7505
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 070
Geplaatst: 17-09-04 11:53
appelflappen lus ik ook!! maar zo een hap warme appel nou nee.. moet wel deeg om hen zitten hihih ( rare snijboon ben ik )
Dorée
Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 17-09-04 18:27
Ik maak(te) dat ook best vaak! Is heel lekker samen met yoghurt!
Buster
Berichten: 4656
Geregistreerd: 10-05-01
Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-04 12:08
Leuke reacties allemaal! Ik hoop dat het jullie smaakt, degenen wie het gaan proberen. En Cayusejuhh: nee, sijbonen en warme appels samen lijken mij ook niks...!?! HAHA
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 20-09-04 13:05
Dat gooi ik dus in de havermoutpap (appel, kaneel en bruine suiker)
Caira
Berichten: 26241
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl
Geplaatst: 20-09-04 13:15
Zo maak ik altijd appelmoes, gewoon het zootje in de magnetron en stomen maar.
Bjarni
Berichten: 2222
Geregistreerd: 28-07-02
Woonplaats: Leusden
Geplaatst: 20-09-04 15:38
Vriendin van me had van het weekend zoiets gemaakt maar dan: bladerdeeg in muffin vormpjes, appeltjes/kaneel/suiker erin en in de oven!
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 20-09-04 15:52
Jennygirl schreef:
Dat gooi ik dus in de havermoutpap (appel, kaneel en bruine suiker)
Da's een goeie tip om eens te proberen...
Anoniem
Geplaatst: 21-09-04 10:46
Heerlijk!!
Als het slank moet doe ik het zo: appels met kaneel in de magnetron en later bestrooien met zoetstof [poeder]