Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Lielle schreef:volgens mij is het aïoli en dit is een libanese variant
8 grote tenen knoflook
1/3 theelepel zout
evt 1 eidooier
sap van een halve citroen
4 eetl olijfolie
1 eetlepel yoghurt (evt om de smaak te verzachten)
pel de knoflook, hak hem in kleine stukjes en doe deze in een vijzel. Doe het zout erbij en stamp de knoflook tot een gladde massa (gewoon uitpersen kan ook) . Klop het ei in een mengkom en voeg de knoflookmassa toe. Roer het citroensap erdoor en klop dan langzaam de olijfolie erdoor zodat een romige aïoli ontstaat. Is de dipsaus niet dik geneog, voeg dan nog olijfolie toe en voeg, als u de smaka te sterk vindt, nog een lepel of meer uitgelekte yoghurt toe.
Dit is het makkelijkst te maken met een staafmixer, gaat altijd goed.