Ja , dat recept wil ik ook wel. In amsterdam heb je op de Prinsengracht Greenwoods , met heerlijke clubsandwiches , scones, crumpets en van die merengue taarten enzo. Ook smooties etc, echt heel fijn . O ja, en de High Tea daar is ook echt Engels .
Karnemelk en krenten scones 250 ml bloem 1 1/2 eetlepel suiker 1 theelepel bakpoeder ca 50 gram boter in kleine stukjes 3 eetlepels rozijnen of krenten 1 theelepel geraspte sinaasappelschil 60 ml karnemelk 1 theelepel kaneel gemengd met 4 theelepels suiker
Meng de bloem, suiker en bakpoeder in een kom. Voeg de boter toe en wrijf dit mengsel tot kruimels. Roer de rozijnen en sinaasappelschil erdoor. Maak een kuiltje in het midden en goet de karnemelk erin. Roer dit met een vork tot een samenhangend mengsel en vorm dit tot een bal, die je een paar keer doorkneedt. Vorm het deeg tot een grote bal die je in een springvorm plaatst of maak kleine balletjes die in in die papieren vormpjes voor cakes doet. Bestrooi het met het kaneelmengsel. Bak het 10 minuten in een oven op ca 200 graden. Snijd in de grote scone een kruis van ong 1 cm diep (laat maar zitten voor de kleintjes) en bak het nog zo'n 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Warm serveren met clotted cream (of evt slagroom) en lemon curd.
PS vertaald uit het engels vandaar de rare hoeveelheden