Wie is er ook zo gek op tomaten? Vind ze echt super lekker! Cherrie tomaatjes.. Hmm Roma tomaten Lekkerrr!! Dus wie weet er een lekker recept met tomaten? Wat ik veel eet is altijd: Tomaten in stukjes snijden, olijfolie eroverheen, zout + beetje peper.. HMMM LEKKERR! Ook een broodje met kaas en tomaat superr!! Meer lekker ideeën?
Tallie1979
Berichten: 22750
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rucphen
Geplaatst: 06-11-02 15:26
Ohh jee. ik weet zoveel recepten met tomaat
Heb een keertje tomaten-paprika soep met basilicummoes gemaakt Buitengewoon verrukelijk
sonjabelgium
Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02
Geplaatst: 06-11-02 15:32
Mmmmm .. tomaat receptjes
Hol tomaatjes uit, strooi vanbinnen provencaalse kruiden, vul ze op met gehakt, duw er een pepertje/paprika'tje in en/of champignons, strooi er geraspte kaas op, een draaitje peper en de oven in ... MJAMMMMMMMY!
En ... met het uitgeholde deel ... ajuin of drie aanstoven, tomaten erbij, wat selder, en pompoen ... en een vette wortel, de boel vrij snel mixen (glad), moet nog niet doorkookt zijn voor je mixt - voeg er een kippebouillonblokje bij en een pakje Knorr Kippesoep - draai van de pepermolen en snuifje zout of selderijzout zoals je wenst ... en op het laatst voeg ik er versnipperde peterselie bij ... MJAMMMMMMY ... met drupje room ...
Die doe ik vaak, makkelijk en heel snel ...
eveline_B
Berichten: 2829
Geregistreerd: 05-09-02
Woonplaats: Salland
Geplaatst: 06-11-02 15:32
Stukjes tomaat en stukjes ei door elkaar. Alleen peper en zout erover, maar je fantasie erop los laten mag natuurlijk ook
Spirit
Berichten: 27617
Geregistreerd: 09-02-01
Geplaatst: 06-11-02 15:40
Tomaten vind ik echt vies. Als ze door de sla zitten eet ik ze wel gewoon, kleine stukjes gaan nog wel. Tomatensaus (in saus voor spaghetti of macaroni bedoel ik), tomatensoep en tomatenketchup lust ik wel gewoon. Van die kleine, Italiaanse tomaatjes vind ik wel lekker!
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 06-11-02 15:42
Ik ga voor het tomaat, mozzarella, bascillicum-voorgerecht. Tomaat en mozarella in plakjes, dan om en om leggen met blaadjes bascillicum, dus: tomaat - mozzarella - bascillicum - tomaat - mozzarella - bascillicum - tomaat - mozzarella - bascillicum - etc. Het idee is geloof ik de kleuren van de Italiaanse vlag, btw. Daarna olijfolie erover heen en eventueel peper en zout naar smaak. KLaar!
New-Forest
Berichten: 5463
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: Lelystad
Geplaatst: 06-11-02 17:50
Ahh jak, als ik iets vies vind is het wel tomatane, sorry hoor kan er niks aan doen.. Heb het nooit gelust.. Misschien komt het later ooit nog wel..
denz
Berichten: 3103
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: brielle
Geplaatst: 06-11-02 18:01
Ik lus zo'n beetje alles waar tomaat inzit,behalve pure hele sappige tomaten,bah.
Laar
Berichten: 6654
Geregistreerd: 24-02-02
Woonplaats: Noord Brabant
Geplaatst: 06-11-02 18:49
jaaah cherry tomaatjes , die vind ik het lekkerste..
DominiqueDG
Berichten: 1563
Geregistreerd: 11-07-01
Geplaatst: 06-11-02 22:10
Ik maak altijd een bruin broodje met tomaat en pesto, heerlijk!Tomaat, pesto, mozzerella en olijfolie + lekkere kruiden is ook heerlijk!
liefs layla d
Ireen_
Berichten: 8251
Geregistreerd: 13-08-01
Geplaatst: 06-11-02 22:38
jaaaaaa lekker tomaten, vooral die kleintjes ja!! ook aardbeien en druiven zonder pitten
Anoniem
Geplaatst: 06-11-02 23:08
Griekse Kofta van Knorr (gehaktballetjes met tomaten en courgette) Recept staat op de verpakking en is erg simpel en snel klaar te maken.
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 07-11-02 02:35
Flink wat ui zo fijn mogelijk maken en fruiten. Veel in stukken gesneden en ontvelde tomaten erbij en laten pruttelen tot het op (smeer)saus dikte is. Ondetussen kun je er natuurlijk van allerlei soorten kruiden of wat je lekker vindt bij doen. (Let wel op bederfelijkheid). Vervolgens veeeel sambal erbij. Ik smeer dit op een boterham met kaas ! Heerlijk. Het is prima en lang te bewaren in schoongemaakte potjes in de koelkast.
Tomaten zijn soms nogal prijzig en ik ontdekte onlangs de potjes gepelde tomaten bij de Aldi. Lekker handig, erg goedkoop en toch wel even wat beter dan tomatensaus (voor b.v. pasta) uit een pakje. Bovendien ook weer erg houdbaar en makkelijk om in voorraad te hebben
Chatelaine
Berichten: 9151
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Geboren in Dordt,via H.I Ambacht in Lelystad terecht gekomen!
Geplaatst: 07-11-02 14:19
Jammie tomaten Dat vind echt lekker doe het heel vaak op brood en kaas en erover heen wat peper en zout jammmmie en door de sla doe ik het ook ALtijd
xXIreenXx
Berichten: 1067
Geregistreerd: 19-07-02
Woonplaats: Maastricht
Geplaatst: 07-11-02 14:19
ik vind tomaten echt ranzig
Anoniem
Geplaatst: 07-11-02 17:13
Wat jammer dat de Nedelandse tomaten weer bijna op zijn. Die glazige spaanse die dadelijk in de winkel liggen vind ik echt niet te vreten. Maar hollandse tros tomaten van het ras Redvine zijn super lekker Of zou ik dat vinden omdat ik ze zelf afknip
Chatelaine
Berichten: 9151
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Geboren in Dordt,via H.I Ambacht in Lelystad terecht gekomen!
Geplaatst: 08-11-02 18:41
Nodig: 16 cherrytomaatjes 8 blaadjes verse basilicum 8 mini-mozzarellablokjes (of een grote bol in 8 stukken) 1 eetlepel olijfolie zwarte peper 8 sateprikkers
Bereidingswijze 1. Steek aan elke sateprikker een cherrytomaatje, een blaadje basilicum, een mini-bolletje mozzarella en weer een cherrytomaatje 2. Besprenkel de spiesjes met olijfolie en maal er wat zwarte peper over.
Nodig: Voor de salsa 6 trostomaten 1 lente-ui in ringetjes 1 groene spaanse peper 2 theelepels jalapenopepers fijngesneden of 1 groene spaanse peper in dunne reepjes ½ groene paprika in kleine blokjes 2 takjes koriander fijngehakt ½ eetlepel citroensap 1 eetlepel zonnebloemolie zout
Voor de tomatensalade 6 trostomaten in plakken
Bereidingswijze 1. Halveer de 6 trostomaten, verwijder sap en zaadjes en snij ze in kleine blokjes 2. Meng de tomaatblokjes, lente-ui, pepertjes, paprika, citroensap, koriander en olie 3. Breng de salsa op smaak met zout 4. Leg de gesneden plakken trostomaat op een schaal, bestrooi ze met zout en peper en verdeel de tomatensalsa erover.
maudy
Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot
Geplaatst: 18-11-02 22:20
die salade met tomaat-mozzarella-basilicum heet caprese en is het aller lekkerst op een terrasje in Toscane onder de Italiaanse zon. MMMM Volgend jaar ga ik er weer heen!!