Hoekstra wint eerste wedstrijd NK Springen 2017 Junioren

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 13895
Geregistreerd: 20-04-16

Hoekstra wint eerste wedstrijd NK Springen 2017 Junioren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-04-17 13:07

KNHS
Springen


Met een superieure rit met Q Star heeft Hessel Hoekstra de eerste wedstrijd van het NK Springen voor Junioren op zijn naam geschreven. De pupil en stalruiter van Willem Greve was ruim vier seconden sneller dan Iris Hakvoort met Don’t Tell Me What to Do. Max van de Poll begon met de derde en vijfde plaats uitstekend aan het kampioenschap.

Hessel Hoekstra reed vanaf start tot finish aanvallend en nam overal in het parcours van Louis Konickx de kortste route. “Op de eerste dag is Q Star fit en daar moet je van profiteren”, verklaarde Hoekstra zijn tactiek.
Er werd goed gereden in het kampioenschap voor junioren, waarin 44 combinaties aan start kwamen in het snelheid- en wendbaarheidswedstijd met hindernissen op een hoogte van 1.35m. Meer dan de helft kwam over de finish zonder springfouten. Zo ook nummer 2 Iris Hakvoort die direct na Hoekstra het dichtst in de buurt van zijn tijd kwam. Laatste start Max de Poll reed zich met Charlotte naar de derde plaats.

Morgen in de tweede omloop van het kampioenschap gaat Hessel Hoekstra van start met 0 strafpunten. De tijdverschillen van de eerste wedstrijden worden door twee gedeeld en bepaalt de uitgangspositie van zijn concurrenten. Iris Hakvoort heeft 2.33 achterstand op Hessel.

Klik hier voor de uitslag van de eerste wedstrijd van het NK Junioren

Klik hier voor de tussenstand van het NK Junioren

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anoukjuuuhh, Bielsje, boeflover, kimmetje26, miicchhellee, nathe, serenta, Ubermetrics en 51 bezoekers