Hoesten

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-01 13:23

Primavera begon 2 dagen geleden te hoesten. Een hele droge hoest, die ook van heel ver kwam. Ze gaat dan echt met de voorbenen uit elkaar staan, koppie naar beneden en dan komt er echt zo'n KUCH. Pliva begon er een dag later ook mee, en vandaag stond IJsco ook te hoesten.
We hebben FoneGriek gekocht, een poedertje tegen hoesten, dat ze alledrie hebben gehad. Verder maken we het hooi nat omdat deze laatste baaltjes nogal stoffig zijn.

Wat denken jullie: zou het door het stof kunnen komen, zijn ze verkouden of is het iets besmettelijks? Ben een beetje ongerust Scheve mond\



carina

Berichten: 2779
Geregistreerd: 27-05-01
Woonplaats: Zetten

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 14:02

staan ze misschien op een kaal gegeten weiland? dan krijgen ze ook veel stof binne en het kan verklaren waarom ze alle 3 hoesten...
anders weet ik het ook niet, wel kan je hun voer (biks?) voorlopig nat voeren en zeker NIET rijden maar dat wist je vast al...

greetzz debbie

Sometimes angel, sometimes devil, but always me...

Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 14:03

kan het niet een of ander virusje zijn, of anders iets wat gezamelijks is en wat ze allemaal krijgen (laat ze veel buiten staan, wat voor weer het ook is, als het door het stof komt, natuuurlijk niet als het door iets van buiten komt, maar meestal komt het door een virusje als meerdere paarden het hebben en de stalklimaat of als je net begonnen bent met iets anders te voeren zoals hooi, waar je eerst goed hooi had en nu verkeerd).

zoals blijkt uit je verhaaltje hadden ze het alledrie eerst niet en ineens krijgt de een na de ander het?
misschien een virusje in de lucht, een hoestje kan soms nog wel eens voorkomen, maar zoals jij de hoest beschrijft lijkt ie mij niet erg fijn, dus ik zou de dierenarts laten komen, die zal je vast meer kunnen vertelllen, ook of het door een virusje kan komen ed.

veel succes en ik hoop dat er niet iets echt ernstigs aan de hand is voor jou en je paardjes.

_________________
Je bereikt met je paard meer met liefde en geduld dan met een zweep en sporen ed.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Chrystal-gek op 2001-06-17 15:08 ]</font>

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-01 14:59

Onze paarden staan hele jaar door 24 uur per dag buiten. Op het moment is het inderdaad een kaal stuk grond. Maar tot nu toe hebben ze hier niet van gehoest o.i.d. Dus ik denk niet dat dat de oorzaak is. Ze krijgen hun voer in een bak, dus ze hoeven niets van de grond te zoeken. Alleen het hooi ligt op de grond.
Omdat het hooi in de omgeving bijna overal op is zijn we nu overgestapt op heel dun, fijn en een beetje stoffig hooi. Hiervoor hadden we lekker grof paardenhooi met allerlei kruiden. Smulden ze ook van. Ik denk dus dat het door het nieuwe hooi komt.
We zijn dit begonnen te voeren 5 dagen geleden. En nu hoesten ze dus alledrie. Het lijkt niet ernstig, af en toe een blafje, maar ze hebben nog nooit iets gehad dus we kijken het nog een paar dagen aan en dan halen we er een dierenarts bij.

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 15:37

ik zou voor de zekerheid een DA laten kijken want als ze het alle drie hebben dan kan het meest waarschijnlijk een virus zijn.

soms is het beter om te zwijgen

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: Belgiƫ (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 15:59

Citaat:
Op 2001-06-17 15:02, schreef carina:
zeker NIET rijden maar dat wist je vast al...



Mijn dierenarts zegt dat het goed is om te rijden wanneer je paard hoest omwille van stof. Een frisse neus halen kan goed zijn. Natuurljk geen zotte dingen gaan doen, maar een leuk buitenritje is goed voor de luchtwegen. En maakt slijmen enzo vrij. (Dit egld trouwens ook voor mensen met slijmen *LOL* ) Zo heb ik het toch gehoord, toen die van mij het had.
Femke

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 16:07

visje,gezien hier geen diagnose is gesteld waarom de pony's hoestten is risico nemen en rijden uitgesloten.mijn ervaring met hoesten en zeker als alle drie de pony's hoesten? <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> DA er bij halen.

soms is het beter om te zwijgen

Cowgirl

Berichten: 23721
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 16:42

ik denk dat het een stofje is, maak het hooi nat voor je het geeft. Foene griek is natuurlijk altijd goed als je het net ontdekt. Als het met een paar dagen niet over is DA bellen. Doe rustig met rijden, wat lichte beweging zal geen kwaad kunnen.(mijn eigen ervaringen)

' On bended knee is no way to be free'
Peter R de Vries.

Jasmijn

Berichten: 3744
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 20:30

Er is ook hooi met hele enge processen of beestjes (bact of virussen) De paarden worden dan ataxies, het zenuwstelsel wordt aangetast. Dat lijkt dus in geen geval op dat hoesten van jouw paardjes, maar toont aan wat er allemaal in hooi kan zitten en wat je niet ziet.
Er is een poos geleden bijna een hele manege geruimd, omdat ze dachte dat er Rhino was, paarden die in de takels hingen en zo. Hooi op, ander hooi, paarden weer helemaal goed.

Navragen is beter dan afvragen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Lientje_83 en 32 bezoekers