Zes verwaarloosde paarden in beslag genomen in België

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14021
Geregistreerd: 20-04-16

Zes verwaarloosde paarden in beslag genomen in België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-01-17 10:15

Nieuwsblad
Welzijn


Het Vogel- & Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder, een van de twee erkende paardenasielen in Vlaanderen, heeft woensdag en donderdag in totaal zes verwaarloosde paarden opgevangen. Woensdag trof een inspecteur van de Vlaamse overheidsdienst Dierenwelzijn in Tongeren twee paarden aan die in een erbarmelijke omstandigheden leefden. Donderdag werden de mensen van het opvangcentrum naar Opglabbeek geroepen. Daar werden drie volwassen paarden en een veulen uit een kale weide gehaald.

De dieren waren zwaar verwaarloosd: ze hadden geen schuilstal, er was geen drinkwater en ook geen voeding beschikbaar. "De dieren zijn mager, ze zitten onder de luizen en de hoeven zijn extreem onverzorgd. De eigenaar, naar verluidt een paardenhandelaar, was tijdens de inbeslagname niet aanwezig en hij gaat later verhoord worden. Intussen verblijven de vier in beslag genomen paarden samen bij talrijke lotgenoten in het Opvangcentrum", vertelt Rudi Oyen van het Vogel- & Zoogdierenopvangcentrum.

EllyC

Berichten: 8123
Geregistreerd: 18-12-07

Re: Zes verwaarloosde paarden in beslag genomen in België

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-17 11:13

Ik volg hen op fb. https://www.facebook.com/Vogel-en-Zoogd ... 5/?fref=ts

Zie veel goed werk voorbij komen.
Ze zijn nog op zoek naar fondsen om de grond die ze tot nu toe altijd vrij gunstig hebben kunnen huren, aan te kunnen schaffen. Door overlijden van 1 van de verhuurders heeft men nu besloten dit te verkopen.