Maanlicht schreef:Slim idee Beretto! Soep van maken is ook handig!
Ja soep is ook altijd goed en lekker
Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
MyWishMax schreef:ijssnuiver schreef:Oh leuk!
Ik ga meedoen!
Om eerlijk te zijn heb ik geen idee wat ik nu uitgeef, maar het is wel veel.
Ik ben alleen en ben heel makkelijk in wat duurdere dingen kopen ipv iets uit een budgetlijn. Wel let ik altijd op aanbiedingen, zeker wat betreft vlees dat kan dan zo de vriezer in.
Ik kook altijd voor meerdere dagen en vries dit in porties in(ik heb dus ook wel eens een week dat ik amper iets uitgeef omdat ik dan veel uit de vriezer eet).
Ik ga op een ander moment even alles teruglezen en tips bekijken, nu even geen tijd voor .
Maar hoe lekker is dat dan? Wij eten veel pasta, wraps, risotto enzovoorts(en aardappels heb ik altijd te veel). Zo lekker vind ik dat niet meer de 2e keer. Ik zal het vast niet goed invriezen en weer opwarmen?
lor1_1984 schreef:Malenka schreef:wat je met de producten kunt doen die je meestal weg gooit als snijafval.
Daar wil ik een paar reuzenslakken voor kopen, die eten dan het snijafval en wat extra aan groenten en fruit en ik heb minder afval.
Beretto schreef:dromertje2 schreef:Snijafval beland in de vuil al, afval hoort daar thuis.
Tja als ik zie wat een berg afval wij met zn allen jaarlijks produceren dan ben ik blij dat snij afval bij mij niet in de afvalbak beland.
90% van de Nederlanders gooit echt onnodig etenswaren weg.
Als ik een kip eet dan maak ik jus of fond van de karkassen. Dus waar jij waarschijnlijk niet bij stil staat is dat heel veel van wat jij kant en klaar koopt voor een zeer groot deel uit Snijafval bestaat.
Soepgroenten zijn daar een mooi voorbeeld van
SpeechLess schreef:Over snijafval: er zijn ook veel mensen die delen van groente weggooien, die prima te eten zijn. Zoals de steel van broccoli of het groene van prei. Door dit wel te gebruiken, heb je nog meer groente voor hetzelfde geld