homeopaat, fysio of wat anders wat denken jullie??

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
rina

Berichten: 10147
Geregistreerd: 23-03-02
Woonplaats: Drenthe

homeopaat, fysio of wat anders wat denken jullie??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-11-02 21:28

mijn paintje is nu al een aantal weken niet rad.
ze loopt heel licht kreupel op haar rechtervoor been.
DA is al geweest heeft haar bekeken oa aan de longe en geconstateerd dat ze bewegingskreupel was rechtsvoor en dacht dat het in haar schouder zou zitten.
hij heeft bute voorgeschreven, heeft ze gehad 2 weken, en daarna 1 week niet.
daarna mocht ik weer voorzichtig beginnen. ik heb haar toen mee gehad naar de manege (ik had thuis een zwembad ipv buitenbak Frusty ) om voorzichtig te longeren maar echt lekker liep ze niet ik vind dus dat er (te) weinig verbetering in zit.
nu zit ik te denken wat nu te doen, misschien een homeopaat of wat anders. of misschien toch dierenarts.
ik heb nl zelf het gevoel dat het niet de schouder is maar wat anders. ik kan nu niet zo effe uitleggen hoezo....
ze is op dit moment ook erg stijf.

hebben jullie ideen/ adressen voor mij.

hisseklis
Berichten: 146
Geregistreerd: 15-07-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-02 21:38

Misschien een paardenmasseur? Dat kan heel goed helpen, voor de spieren en zo.

hisseklis
Berichten: 146
Geregistreerd: 15-07-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-02 21:38

Dan heb ik namelijk ook een adresje.

Rhys
Berichten: 6352
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-02 00:36

Goh, ik ozu het niet weten, maar als ik dit lees dan heeft die veearts niet echt moeite gedaan. Als je paard echt een blessure heeft zal die na wat pijnstillers heus niet overgaan, lijkt mij.
Aangezien er een juiste diagnose gesteld moet worden, zou ik gaan voor een goede dierenarts!

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-02 15:04

k zou ook eerst zeker willen weten wat eraan de hand is en dan pas een keer pijnstillers. Dus op naar een andere dierenarts en die (na de diagnose) advies vragen over verdere behandeling.

Jantien

Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-02 15:32

Laat eerst een goede DA de diagnose stellen voordat je naar een fysio oid gaat. En alleen maar pijnstillers helpt weinig aan het probleem (vind ik). Laat een nuttig iemand een diagnose stellen en daarmee overleggen hoe de behandeling eruit moet gaan zien.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-02 17:55

Rieja schreef:
Aangezien er een juiste diagnose gesteld moet worden, zou ik gaan voor een goede dierenarts!


En dan zou ik toch maar eventjes de moeite nemen om met het paard naar een echt paardenkliniek te rijden. Daar is veel meer expertise aanwezig dan bij de lokale DA die ook kanaries en katten doet.
De DA kan je daarna vertellen of het zinvol is om een fysio in te schakelen oid.

rina

Berichten: 10147
Geregistreerd: 23-03-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-11-02 19:52

Jippie schreef:
En dan zou ik toch maar eventjes de moeite nemen om met het paard naar een echt paardenkliniek te rijden. Daar is veel meer expertise aanwezig dan bij de lokale DA die ook kanaries en katten doet.
De DA kan je daarna vertellen of het zinvol is om een fysio in te schakelen oid.

dit is een dierenarts gespecialiseerd in paarden. ze heeft haar heel goed bekeken buigproefen gedaan enz. (ze heeft de tijd genomen voor het paard wat ik van andere dierenartsen niet kan zeggen) en kwam tot de conclusie dat er een spiertje verrekt was. vandaar dat ze bute voorschreef. wat ook logisch zou zijn. een verrekking moet door rust genezen. ( ik heb het verhaal nu wel in het kort opgeschreven, maar ze heeft allerlei dingen onderzocht van wat het kon zijn.)

het is ook wel dat er wat verbetering in zit, maar naar mijn idee nog te weinig. je ziet nu bijna niet meer of ze nu wel of niet kreupel loopt, maar mijn gevoel zegt dat het nog niet goed is, of dat er iets anders niet goed is. tevens vind ik haar wel heel erg stijf. nu is ze dit altijd wel een beetje maar nu vind ik het wel wat erger dan normaal. dit kan natuurlijk ook komen doordat ze nu niets doet maar dan nog.

deze dierenarts heeft ook wel gezegt dat als het na de periode van bute nog niet goed was, ik naar de clinic kon komen om foto's te laten maken/ verder onderzoek te doen. alleen volgens mij gaan ze daar niets op die foto's vinden. mijn gevoel zegt het is wat anders. vandaar mijn vraagje.

ik ben al eens met een ander paard bij een homeopaat geweest, en eigenlijk is me dat wel goed bevallen. die merrie had een peesblessure die peesblesure had ik al opgemerkt. maar ik had steeds het gevoel dat er nog iets anders was en dat bleek ook wel ze had dus daarnaast een baarmoederontsteking. die hebben ze toen behandeld en verder geen problemen meer mee gehad.

begrijp me dus goed het is niet zo dat ik niet met haar naar de DA wil. ik wil alleen ook daarnaast andere suggesties ideeen.
vandaar de kop van homeopaat fysio of wat anders. ik wil gewoon kijken wat voor opties er nu zijn.

dus a.u.b. niet meer van ga naar een goede DA, die heb ik nu eindelijk na lang zoeken.

Cookies
Berichten: 6574
Geregistreerd: 30-10-02
Woonplaats: Tuinzania

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-02 20:43

ja ik ken het probleem, met bewegingsproblemen weet een DA vaak niet wat hij aan moet. Ik heb bij mijn pony een fysiotherapeut gehad en nu is het weer prima in orde met hem. Irmgard Michielsen is heel erg goed, die kan ik je echt aanraden

rina

Berichten: 10147
Geregistreerd: 23-03-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-11-02 23:47

dat is nu precies wat ik bedoel. dankje cookies. kun je mij het adres pb-en.
en wie heeft ervaring met bv. een fysiotherapeut, osteopaat, manueeltherapeut enz. en wat hebben ze gedaan bij je paard.

het is dus een paintmerrie met veel bespiering en ik zit ook te denken dat het misschien nodig is om bv. ander voer te geven (ze krijgt nu sportbrok). ik heb altijd kwpn-ers gehad en die hebben toch een andere spieropbouw enz.

fjordentinker
Berichten: 1447
Geregistreerd: 23-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-02 19:52

rina schreef:
en wie heeft ervaring met bv. een fysiotherapeut


ik Haha! Bij onze pony komt nu ook sinds kort (2x) een fysiotherapeut en we zijn er erg tevreden over. Toen we hem uit de wei haalde zag ze al wat het was (vocht onder z'n knie Scheve mond ) maar heeft ze nog wel allemaal testjes e.d. gedaan om t kijkn of het klopte... ja dus Lachen
Er was ook een pony bij ons op stal hoefbevangen (weer iets heel anders Lachen ) maar die heeft er heel veel aan gehad (fysio) omdat ze heel goed kijkt naar alle spieren e.d. Ik hoop dat je hier wat aan hebt... Lachen

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-02 11:09

Bij een pony bij mij op stal was een of andere fysio die met hamers ging slaan en in de rug ging prikken. Beest werd er hardstikke slecht van, wilde niet lopen en werd strontvervelend.

Ik zou voor een kreupelheidsonderzoek gaan, zodat je precies weet waar het aan ligt. Vriendin van mij heeft bij dr paardje net ook een kreupelheidsonderzoek gehad, (dus dat ze spiergroepen na elkaar verdoven) en daar bleek duidelijk dat het probleem in de bilspier zat. Nu kan ze de fysio erbij halen of iets dergelijks.

phoenix4ever

Berichten: 4350
Geregistreerd: 18-03-02
Woonplaats: Vilafranca del Penedes (Barcelona)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-02 12:17

ik wil natuurgeneeskunde gaan studeren, dus lijkt me duidelijk wat ik er van vind hihi

Homiafortuna

Berichten: 1983
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-02 15:50

Ik ben het helemaal met Laura eens. Laat eerst een kreupelheidsonderzoek op de kliniek verrichten. Eerst groep voor groep verdoven om te ontdekken waar het probleem zit. Laat dit wel op de kliniek doen, want daar kunnen ze eventueel ook meteen foto maken. Pas als je zeker weet, waar het probleem zit, kun je er aan gaan werken. Veel succes ermee.