Gewoon zuurkool met dobbelsteentjes spek, Natuurlijk gestampt met aardappels. Afgemaakt met in plakjes gesneden rookworst en ananas. En natuurlijk in het kuiltje jachtsaus..
Hoe maken jullie het? Ik dacht dat het met rozijnen/krenten (weet t verschil nooit) ook wel lekker zou zijn?
zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01
Geplaatst: 01-11-02 10:59
Ik maak zuurkool altijd in een schotel voor in de oven
Eerst een laag gerult gehakt (vega of gewoon), dan een laag aardappelpuree, dan zuurkool (wijnzuurkool gekookt met rozijnen in sap van ananas), dan blokjes ananas en laag aardappelpuree. Wat paneermeel, kaas en boterblokjes erop en in de oven. Jammie....
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-02 11:10
Klinkt ook erg lekker ja. Toch die rozijnen he. Ik dacht al wel dat dat lekker zou zijn! Volgende keer ga ik jou recept is opvolgen klinkt namelijk wel lekker
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 01-11-02 11:30
Ik doe meestal banaan door de zuurkool heen. Krijg je zo'n lekker stukje zoet tussen het zure. En appel en rozijnen zijn ook lekker. Natuurlijk ook die spekjes en worst is ook lekker. Volgens mijn moeder hoort klapstuk (soort vlees) echt bij zuurkool en dan met roggebrood...
Tallie1979
Berichten: 22750
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rucphen
Geplaatst: 01-11-02 11:39
Doe mij maar gewoon zuurkool stamp zonder poespas hoor..
Gewoon de rauwe zuurkool door de aardappelen, stampen, spekkies en worst erbij en eet smakelijk
Al die poespas lijkt me nix, haha
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-02 14:12
Tallie dan krijg jij volgende keer bij mij... zuurkool a la angel
dynamiek
Berichten: 3282
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Harskamp
Geplaatst: 01-11-02 22:28
Ik maak ook altijd een ovenschotel, alleen met veel gebakken uien en veel knoflook
Je bakt eerst de uien (meestal koop ik zo'n kant een klaarzakje dat al in ringen voor je gesneden is, een pondzak). Hier doe je 4 verse tenen knoflook bij natuurlijk geperst, hier doe je als laatste bij de zuurkool en die bak je even mee.
Als eerste doe je de aardappelpuree dan de laag mengsel van uien enz, en als laatste weer aardappelpuree, hier bovenop doe ik altijd kruidenpanneermeel, dan een halfuur in de over en eet smakkelijk
normaal gesproken luste ik geen zuurkool, maar sinds ik dit recept ken, lik ik mijn vingers er bij af.
Laar
Berichten: 6654
Geregistreerd: 24-02-02
Woonplaats: Noord Brabant
Geplaatst: 02-11-02 02:21
met rookworst ( is echt mijn smaak , niet iedereens favoriet) maar ik vind dat echt jmmie
Anoniem
Geplaatst: 02-11-02 09:17
De lekkerste zuurkool eet je bij mij in de bedrijfskantine en voglens mij gebruikt de kok het recept van dynamiek, mmmmmmm heerlijk!
fabienne
Berichten: 4818
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen
Geplaatst: 02-11-02 15:26
Nee hoor Jippie..........Het lekkerst is hij als volgt: Aardappelen schillen, stukken snijden, water erbij, ongewassen zuurkool bovenop, zuurkoolcasselerib erop leggen en daarop een rookworst. Het geheel koken tot de aardappels gaar zijn, peper en wat zout er bij, een eenbeetje jus van de uitgebakken spekjes, stamppot maken, de casselerrib en rookworst in partjes bovenop. Daarnaast geef ik er nog uitgebakken spekblokjes bij.
Mickey
Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont
Geplaatst: 02-11-02 17:34
Ik doe het op verschillende manier.
Wijnzuurkool met aardappelpuree en rookworst in de oven.
Of ik doe er spekblokjes doorheen en peperbolletjes en champignons in stukjes. En dat is ook heerlijk de volgende dag op een broodje.
dynamiek
Berichten: 3282
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Harskamp
Geplaatst: 03-11-02 00:13
Jippie schreef: De lekkerste zuurkool eet je bij mij in de bedrijfskantine en voglens mij gebruikt de kok het recept van dynamiek, mmmmmmm heerlijk!
In het geheim werk ik ook bij jullie, maar dat mag niemand weten (geintje)
Lekker he Jippie
Kinta
Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht
Geplaatst: 03-11-02 15:17
Ik vind al die zoete dingen als ananas, rozijnen, banaan en wat niet al niet lekker in de zuurkool! Doe mij maar zoals Tallie het zegt, 'gewoon' zuurkool met worst en spek!
astridh
Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh
Geplaatst: 03-11-02 16:58
ik heb een heerlijke zuurkoolschotel Gehakt + kruiden + tomatenpuree rullen aardappels koken, zuurkool koken
Dit alles gelaagd in een ovenschotel doen, klein beetje mosterd erdoorheen (eerst gehaktmengsel, dan aardappels + zuurkool). Het geheel begieten met room of creme fraiche (uit een pakje), geheel bestrooien met geraspte kaas (die speciale voor ovenschotels ) het geheel 10 minuten onder de grill en klaar is astrid
Lizz
Berichten: 8892
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...
Geplaatst: 03-11-02 20:07
ik lust dus niet zo graag zuurkool maar de franse zuurkool, choucroute die vind ik toch lekker en dan met pepertjes erin en spek en worst enzo jammie jammie jammie maar me ma maakt zo nu en dan (we eten bijna nooit zuurkool) een overschaal met zuurkool met ananas en met banaan en meestal met zo'n unox worst erbij
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 06-11-02 21:07
Net dus echt enorm lekker gegeten met zuurkool! Dit moet ik even plaatsen. Heb gewoon 2 porties op... (heb al een 20 min. op de bank gelegen omdat ik niet meer kon zitten ) Anyway: zuurkool-mangowrap Nodig voor 4 pers. 1 zakje (kruiden)zuurkool 1 blik mangoschijven op siroop (ongeveer 440gr) 1 rookworst 1 bekertje creme fraiche 1 pak tortilla's (8 stuks)
Zuurkool warm maken zoals op de verpakking, extra vocht vervangen door mango-siroop uit het blik. Mango in stukjes snijden. Rookworst opwarmen en ook in stukjes snijden. Mango en worst door de zuurkool mengen. Tortilla's opwarmen als de rest klaar is. Vullen met het zuurkool-mengsel en wat creme fraiche. Klaar!
Barb
Berichten: 12082
Geregistreerd: 24-07-01
Geplaatst: 07-11-02 20:19
jakkie zuurkool
dat eet ik dus echt niet tegenover ons is de zuurkoolfabriek en af en toe stinkt het, brrrr!!