trailer gekocht: wat opknap-vraagjes!

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

trailer gekocht: wat opknap-vraagjes!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 31-10-02 11:28

Hey, wij zijn sinds eergisteren de trotse eigenaars van een comfortabele 1-paardstrailer. Hij was in 2001 ingeschreven maar heeft nu een jaar stilgestaan. Wij willen hem dus terug inschrijven en naar de keuring gaan.
Maar eerst moet er wat geklust worden.

De matten op de bodem bijvoorbeeld: die zijn erg oud en vuil en bestaan uit 3 delen. Omdat ik toch zeker niet zou willen dat er een mat verschuift tijdens het rijden en om de bodem zo lekvrij mogelijk te houden, zou ik liefst één nieuwe, grote mat willen hebben. Maar waar koop je zo'n dingen? En is het mogelijk om er een te vinden die je op maat van je trailer snijdt?

Verder een klassiek probleempje: de raampjes vanvoor (in zo'n soort plastiek) zijn gebarsten en die zou ik graag ook vervangen. Alleen was ik een beetje aan het twijfelen. Mijn vader dacht er 'gewone' plastiek in te doen om zoveel mogelijk licht in de trailer te krijgen, maar in de meeste trailers zijn de raampjes toch mat. Op die manier komt er wel licht binnen, maar kijkt het paard niet echt naar buiten. Wat moet ik nemen: matter ruitjes of gewoon doorzichtige?

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-02 13:10

Denk matte raampjes, je paardje kan aardig schrikken als de palen of bomen voorbij flitsen in dat raampje! Die matten kan je bij rubberbedrijven wel bestellen hoor! Ik heb deze week nog contact gehad met eentje, die verkopen zelfs tweedehandsjes.

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-11-02 11:03

He, waar is dat dan, dat je tweedehands kon kopen?

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132059
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-02 21:50

Rubberen matten worden naar mijn idee door elke leverancier van trailers wel verkocht.
Ook kun je terecht bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in agrarische benodigdheden, vaak dezelfde bedrijven die ook stalmatten verkopen.

Als je goede verlichting in de trailer hebt en je hebt een te openen ruimte boven de laadklep, dan zijn raampjes imo. eigenlijk helemaal niet nodig.
Ze zijn niet bedoeld om paarden naar buiten te laten kijken, daar zitten ze ook veel te hoog voor.
Voor frisse lucht heb je ze eigenlijk ook niet nodig want je hebt tenslotte ook nog de ruimte boven de laadklep.
Zelf zou ik ze gewoon dichtmaken, scheelt je een hoop moeite !

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-11-02 14:41

mmm... maar ik denk dat het daglicht dat ze geven toch wel praktisch is. Mijn paard kan niet heel goed tegen donkere trailers. De trailer die ik gekocht heb ik helemaal donkerblauw vanbinnen, dus een paar raampjes brengen net iets meer licht binnen waardoor hij zich meer op zijn gemak voelt en gemakkelijker te laden is.
Eigenlijk had ik liever een witte trailer gehad, dat is ook minder 'eng'.

De raampjes die er nu in staan zijn niet te openen, het zijn enkel plastieke scherpjes die vastgeschroeft zijn. Voor verluchting heb ik in de zijkant aan beide kanten 2 ronde gaatjes en vanachter kan je de klep boven de laadklep tich doen of eraf haken.