fruit: vitaminen binnen 5 minuten eruit?

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
missnynke

Berichten: 8492
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

fruit: vitaminen binnen 5 minuten eruit?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-10-02 19:39

hallo,
ik werk op een kinderdagverblijf en ik moets 2 fruithapjes maken, een van 2 baby's lag nog in bed dus zette ik 1 in de koelkast. Toen zei één van de leidsters dat ik dat wel weg kon gooien want als je fruit schilt gaan de vitaminen er al uit.......

Klopt dit? Ik weet wel dat het was bruin wordt maar gaat dat echt zo snel?

nynke


Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-02 20:04

Na 5 minuten al? Lijkt me sterk! Het vermindert wel, maar ik geloof niet dat het zo snel gaat. Verward

missnynke

Berichten: 8492
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-10-02 20:09

nee volgens mij ook niet

abcfgd1

Berichten: 5646
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-02 22:19

Nee volgens mij niet... moet wel ergens te vinden zijn...
En waarom zou je het dan weg moeten gooien... Het gaat er toch om dat ie het lekker vindt... Dan maar een extra fruithapje van mams hoor. Laat een moeder zelf voor de gezondheid zorgen...

Annechien

Berichten: 2783
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-02 20:50

moeten wij zeker ook een appel oid binnen 5 minuten op eten???? Wat een l*lverhaal zeg...... ik dacht eerder dat na een uur de vitamines er pas uitgaan, maar 5 min......

Josti

Berichten: 1534
Geregistreerd: 28-03-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-02 09:20

lijkt me ook zwaar overdreven en idd waarom dan meteen weggooien? was t kindje op een vitaminedieet ofzo? Tong uitsteken


Tallie1979
Berichten: 22726
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rucphen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-02 09:25

Als je een stuk fruit schilt ( appel, peer iod ) dan schil je in principe het grootste gedeelte van de vitaminen weg..

Toch is het zo dat het vruchtvlees wel vol blijft zitten met vitaminen.

Ik weet niet of je het in een glazen potje had staan? Ik weet namelijk wel dat als je sinasappel uitperst en het in een glazen fles wegzet, je het maar een paar dagen kunt bewaren, omdat anders de vitamines eruit zijn. Lachen

Wie weet was ze daarmee in de war?

Angelique18

Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-02 14:44

Zover ik gehoord heb op school (ik deed opleiding koken serveren) kun je t geschild zo'n 20 laten staan daarna zijn de vitamines er inderdaad wel uit.

Dit geld trouwens niet voor versgeperste jus.. als je dit in een glas hebt zitten moet je het binnen 10 tot 15 min opdrinken

Allerliefste Kasper en Mick, Ik zal jullie NOOIT vergeten


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 bezoekers