Tips gevraagd om te leren (leren)?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Myke
Berichten: 839
Geregistreerd: 19-10-01

Tips gevraagd om te leren (leren)?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-02 14:05

Hi,

Ik heb over een paar dagen tentamens over niet zulke interessante vakken Slapen Ik doe al 2 weken verwoede pogingen om uberhaupt 't in mijn hasses gestampt te krijgen of zelf alleen na het lezen na te vertellen wat je hebt gelezen. Ik heb samenvattingen gemaakt, uitgetekend in diagram om het visueler te maken voor mezelf...

Ik krijg het gewoon niet in mijn kop. Erg frusty kan ik je vertellen Frusty Maar ja, misschien heeft iemand nog een suggestie of een oppeppende opmerking. Voorlopig zie ik het nie zo zitten, dus alle aanbevelingen zijn welkom.

Erg lastig om de concentratie erbij te houden, zulke saaie stof. Hebben jullie dat nu ook wel eens? Kan mezelf wel , maar ja, daar schiet ik nie zoveel mee op Haha!
Ik wil het wel graag halen. Denk ik eindelijk eens op tijd te beginnen... althans redelijk op tijd. Heb wel alle stof gelezen, maar het blijft NIET hangen.
HELLUP!!!

Wanneer leren jullie trouwens het beste? Ik 's ochtends heel vroeg of 's avonds voor ik net naar bed toe ga (moet) Cool


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-02 14:11

Maak een samenvatting, spreek die in op een bandje en als je nog met de fiets wegmoet ofzo zet je je walkman op en draai je gewoon dat bandje af. Lachen

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-02 14:15

Myke, wat voor soort stof is het die je moet leren? Als je bijvoorbeeld begrippen in je kop moet krijgen is de volgende methode erg handig:

Maak een heleboel kleine (7bij7cm oid, zijn handig overal naartoe mee te nemen) kaartjes. Schrijf aan de ene kant het begrip en aan de andere kant de uitleg. Leg alle kaartjes op een stapen en probeer een voor een de begrippen voor jezelf uit te leggen. Kijk of je het goed hebt. Als je het goed hebt, dan kun je het kaartje rechts van je leggen, heb je het fout, dan leg je het links van je. Nadat je alle kaartjes hebt gehad, schud je de kaartjes die links liggen en begin je weer van voor af aan. En dat doe je zo een paar keer. Daarna een tijdje niet met de kaartjes bezig zijn (de stof moet ff kunnen bezinken) en bijvoorbeeld de volgende dag nog een keer beginnen, maar dan met de totale stapel. Net zo lang tot je het grootste gedeelte kent.

Om het minder saai te maken kun je jezelf misschien een doel stellen, bijv. als ik nu 45 min. studeer, dan mag ik daarna 15 min. pauze (bokken ofzo Lachen ), of als ik het hoofdstuk uit heb dan mag ik een koekje. Let ook op dat je niet te lang achter elkaar probeert te leren, daar zijn je hersenen niet voor gemaakt Knipoog
Succes met leren!

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Myke
Berichten: 839
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-02 14:42

THX, da's zijn twee goede tips. Ja... wat moet ik in mijn hoofd stampen, dat is alles rondom een kwalitatief onderzoek. Zaaaiii...


Esther

Berichten: 4144
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-02 15:21

Samenvattingen maken vond ik altijd erg nuttig, maar ja dat heb je al gedaan. Heb je geen vragen over de stof? Niet bij ieder hoofdstuk ofzo? Of oude tentamens, vraag mensen die die tentamens al eens gemaakt hebben. Dan ben je met de stof bezig, ik kon zo beter leren dan hele tijd maar op de stof zitten te staren.

Succes!

Sprakeloos

ponyzotje

Berichten: 6364
Geregistreerd: 21-10-01
Woonplaats: Erpe-Mere

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-02 15:32

walkman wel gevaarlijk *grijnz*

ik krijg het er nooit ingestampt hoor, ben ook benieuwd naar meer tips...

Enya - Daya :-)

New-Forest

Berichten: 5463
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-02 16:01

Owh ik krijg het ook altijd zo moeilijk in me kop, vreselijk is dat!! Das echt niet meer leuk want je cijfers zijn daardoor niet al te best! De beste methode voor mij is met kaartjes werken, maar je hoeft niet altijd woordjes te leren. En meestal heb ik geen zin om al die kaartjes te maken, how het is zo frustrerend. Maar als je bijvoorbeeld een heel hoofdstuk moet leren, dat is voor mij echt een probleem. Hoe vaak ik het ook door lees, het wilt niet lukken!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-02 16:03

Probeer na elke alinea die je gelezen hebt samen te vatten in een zin wat je gelezen hebt. Of neem een markeerstift en streep belangrijke kernzinnen aan. Die kun je dan later nog eens extra doorlezen zodat je meer inzicht in de structuur van de leerstof krijgt.

Myke
Berichten: 839
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-02 16:11

Cody schreef:
Probeer na elke alinea die je gelezen hebt samen te vatten in een zin wat je gelezen hebt. Of neem een markeerstift en streep belangrijke kernzinnen aan. Die kun je dan later nog eens extra doorlezen zodat je meer inzicht in de structuur van de leerstof krijgt.


THX, al geprobeerd, werkt ook niet Huilen
Knipoog


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 996981, Amazonbot, atilla, CairnTerrier, Casino13, DoretteK, Esbjerg, friendly, germie, goesju, Lestria, lillylover, Lola25, maessie, ManonGrr, Skye93, Sokje_6, Votti, xEva en 254 bezoekers