Ik heb nogal wat lamsvlees op het moment en vraag me af hoe je dat nou lekker klaar kan maken. Wat voor kruiden erbij ofzo?
Iemand tips?
XJuul
Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder
Geplaatst: 13-10-02 11:54
Lamsvlees is heel goed te eten bij Indiase gerechten als kip tandoori enz, dan vervang je de kip door lam. Verder qua kruiden weet ik niet wat er lekker bij is, ik lust geen lamsvlees. Ik weet toevallig dat je die kip door lam kunt vervangen doordat ik in een Indiaas restaurant heb gewerkt.
orri
Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"
Geplaatst: 13-10-02 14:19
Persoonlijk vind ik lamsvlees iets te sterk van smaak (beetje apart), maar ik eet het eigenlijk ook alleen als shoarma. Zoek eens op Tunesische recepten op Smulweb.
Bestrooi het in stukjes gesneden lamsvlees met tijm. Doe olijfolie in een wok en wok achtereenvolgens de aardappelen, courgettes, wortelen, ui en paprika, alles in kleine blokjes gesneden. Wok in dezelfde olie het lamsvlees. Leg het op de rand en eindig met de klein gesneden tomaten en de knoflook. Voeg alle gewokte groenten en het vlees samen en kruid met tijm, paprikapoeder, zout en basilicum. Dek het geheel af en laat nog een paar minuten garen. Serveer met Turks brood