een keer een walking dinner organiseren? Ik kook graag en wil best een keer (met een beperkt groepje gezien de grootte van mijn keuken) een lekker eten avondje doen.
Recepten (uit mijn hoofd):
creme fraiche dip:
bakje creme fraiche (duh) met gemengde verse groene kruiden (of evt zo'n pakje uit de diepvries), serveren met radijsjes, komkommer, wortel en paprika
ik had ook nog een mosterdmayo dip (recht uit het potje van dyonnaise)
walnotenpesto:
bakje grof gehakte walnoten met uitgeperst teentje knoflook en olijfolie (normaal doe ik ook parmezaanse kaas erdoor, nu ivm mijn vader weggelaten)
pesto:
grof gehakte basilicum met pijnboompitten, knoflook en olijfolie (+ parmezaanse kaas)
pate van de slager, brood van de AH
carpaccio (4 personen)
300 gr zeer dun gesneden ossehaas (slager laten doen )
bakje rucola
geroosterde pijnboompitten
parmezaanze kaas
olijfolie
kappertjes
peper
borden beleggen met ossehaas, paar blaadje rucola erover. Bestrooien met peper, kaas, olijfolie, kappertjes, pijnboompitten
Kalfsvlees in witte wijn saus
ingredienten (4 personen)
500 gram kalfsvlees in blokjes
bloem
olijfolie
1 ui in ringen
3 eetlepels runderbouillon
1,25 dl witte wijn
1,75 dl slagroom
Parmezaanse kaas
300 gr gekookte tagliatelle (zelf maken van 250 gr bloem, 2 eieren en scheutje olijfolie, mbv pastamachine, of verse kopen bij de AH)
Bestrooi de kalfsvlees met een beetje bloem en bak deze in de olijfolie. Voeg de ui toe en laat deze lichtbruin kleuren. Blus de saus met bouillon en witte wijn en voeg daarna de slagroom toe. Strooi de parmezaanse kaas erover en serveer het over de tagliatelle.
gegrillde tomaten
van 4 tomaten het kapje afsnijden en bestrooien met balsamico azijn, vers gemalen peper, provencaalse kruiden en verkruimelde feta.
30 minuten in een hete oven (175 graden)
crepes suzette
bak 4 flensjes volgens aanwijzingen op het pak
rasp een sinaasappel en pers deze uit. Smelt 50 gram roomboter in een hapjespan en voeg hier 50 gram basterdsuiker, de geraspte schil en het sap toe en laat in deze saus de flensjes lekker doorwarmen zodat de saus er goed intrekt. Schenk er dan een flinke scheut cointreau over, verwarm een beetje cointreau op een lepel en steek deze vervolgens aan. Schenk de brandende cointreau uit in de pan en serveer dit onmiddellijk.