High Tea

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Diana_Mabel

Berichten: 7044
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-06-05 16:18

Mijn moeder wordt 50 en we hebben nog een hele goeie reden voor een feestje dus nodigen we de hele familie uit voor een high tea bij ons thuis.
Via mijn werk kan ik sta-tafels lenen en nu ben ik dus op zoek naar suggesties voor tijdens de high tea.

ik ga scones maken natuurlijk Lachen en thee en ijsthee mjam en sandwiches.

hebben jullie nog lekkere recepten?

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-05 17:46

Ja, scones! Lekker met rozijntjes. Als je clotted cream kunt krijgen zou dat natuurlijk helemaal top zijn. En lekkere jam.

Marja1988
Berichten: 2803
Geregistreerd: 20-01-05

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-05 18:48

watermeloen in partjes Lachen Past er niet traditioneel bij maar wel lekker fris en het staat leuk!

Oregon
Berichten: 1007
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Lelystad

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-05 12:10

Dit lijkt mij nou ook altijd nog een heel erg leuk. Ga het dus cker even volgen! Kom maar op met de ideeën zou ik zeggen!!!

pianka

Berichten: 660
Geregistreerd: 05-09-04

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-05 22:06

Muffins! Met chocola, en met noten. Vruchten is natuurlijk ook lekker Haha!

Lielle

Berichten: 66257
Geregistreerd: 12-01-01

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-05 00:08


Lielle

Berichten: 66257
Geregistreerd: 12-01-01

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-05 00:13


Anoniem

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-05 01:02

Och... ik wou dus naar dat topic refereren, maar Lielle had t al gevonden Haha! Van belang is dat het met 1 hand vast te houden is, en met een paar happen op. Dat eet makkelijker Lachen

Voor de sandwiches hadden wij trouwens van dat witte vierkante casinobrood, schuind doormidden snijden, en het is handig op formaat. Gewoon vlees met sla, en flink gevarieerd.

Verder diverse kleine cakejes, zowel gewoon als gemengd. Als met en zonder glazuur. Ook nog chocolade/morellencakejes. En stukken brownie's en kokoscake. Pruimenplaatkoek.

Ook nog kleine soesjes gevuld met banketbakkersroom of slagroom, met een chocoladetopping erover.

Ook hartige kleine soesjes. Van die mini-ragoutbakjes, zelf gevuld.

De Scones waren bij ons nogal mislukt... dus probeer dat een paar keer vooraf, voor je het voor het echie gaat doen Clown

Gezien de temperaturen en omdat er nu veel fruit is, zou ik zelf ook wel wat vruchtenbowls of gewoon vruchtensalade maken.

Zoek gewoon diverse recepten en leef je uit. Bedenk of het handig te maken is, en hoeveel tijd alles kost. bijv. Petit fours horen er ook wel bij, maar zijn wel enorm veel werk om klaar te maken...

Lielle

Berichten: 66257
Geregistreerd: 12-01-01

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-05 07:58

de scones in de link die ik hierboven geef, zijn erg lekker en bij mij altijd gelukt. Lekker met karnemelk erdoor Ja

Diana_Mabel

Berichten: 7044
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-06-05 09:09

Het wordt zaterdag 26 graden heerlijk!
de high tea kunnen we dan buiten genieten Lachen

Scones
voor 10-12 scones
Ingrediënten:

300 gr zelfrijzend bakmeel
75 g boter
1 ei
25 g basterdsuiker
1 z vanillesuiker
125 ml melk
1 afgestreken tl bakpoeder
snufje zout

aardbeienjam of frambozenjam
slagroom

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 240 C.
Zeef en meng het bakmeel, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout.
Snijd de boter in blokjes en meng ze met het meelmengsel en kneed het tot een zacht deeg. Rol het uit tot een dikte van 1,5 cm.
Gebruik een beker of kopje van ongeveer 5 cm doorsnede om vormen uit te steken. Bestrijk ze met losgeklopt ei. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in 10 minuten lichtbruin en gaar (240 graden).
Snij ze als ze afgekoeld zijn door midden en beleg ze met jam en slagroom.


Club sandwich
12 sneden wit brood, geroosterd en beboterd
12 dikke plakken kipfilet
8 plakken bacon, even gebakken
2 tomaten in plakken
mayonaise of slasaus
4 grote augurken
ijsbergsla
8 tandenstokers
Leg ijsbergsla en drie plakken kipfilet op vier geroosterde boterhammen. Bedek dit met de beboterde kant van nog vier geroosterde boterhammen. Besmeer ze met mayonaise of slasaus. Leg er plakken tomaat op en wat plakjes augurk en daarop 2 plakken bacon. Leg hierop nog wat sla. Leg daarop nog een geroosterde boterham. Snijd ze doormidden en zet ze vast met tandenstokers.

Kip kerrie sandwich

2 gekookte hele kipfilets
50 g gehakte walnoten
4 stelen selderij
zout
3 el mayonaise
kerriepoeder
boter
16 sneetjes brood naar keuze
Snij de kipfilets in kneine blokjes. Was de selderijstelen en snijd ze in stukjes. Vermeng kip, selderij en walnoten.
Vermeng 3 el mayonaise met kerriepoeder. Roer het door het kipmengsel. Beboter de sneden brood. Bedek de helft van het brood met het kipmengsel. Leg de rest van het brood erop snijd ze diagonaal door midden.

Gerookte zalm sandwich
boter
bieslook in kleine stukjes geknipt
plakjes gerookte zalm
mascarpone kaas
dille
(volkoren)brood
Vermeng boter met bieslook. Roer de mascarpone los en meng de dille erdoor. Besmeer het brood met de bieslookboter. Leg daarop wat gerookte zalm daarop een laagje mascarpone-dille mengsel, nog een plakje zalm en daarom nog een snee brood.

Diana_Mabel

Berichten: 7044
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-06-05 13:41

Ik ben lekker op dreef Lachen al zeg ik het zelf!

Clotted cream Ingrediënten
1 bekertje slagroom (125 ml)
1/2 bak mascarpone (à 250 g)

Bereiden
Slagroom met mixer lobbig kloppen. Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen.

Appel-bosvruchtentaart
Wereldkeuken, hapje, 8 personen, gebak
Ingrediënten
250 g patentbloem
75 g witte basterdsuiker
125 g koude roomboter
1 eierdooier
2 eetlepels koude melk
1 kg gemengde appels (bijv. Braeburn en Granny Smith)
150 g bosvruchten (diepvries, doos a 300 g)
100 g amandelspijs (pak a 300 g)
1/2 zakje amandelschaafsel (a 45 g), verkruimeld
50 g suiker
1 eiwit, losgeklopt
Materialen
plasticfolie, lage taartvorm, doorsnede 26 cm, ingevet

Voorbereiden
In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. Dooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg eventueel invriezen voor later gebruik.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbol uitrollen tot ronde lap van 36 cm doorsnede. Deeglap voorzichtig in ingevette taartvorm leggen, met royaal overhangende randen. Met vork wat gaatjes prikken in deegbodem.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Bevroren bosvruchten, amandelspijs, amandelschaafsel en suiker erdoor mengen. Appelmengsel in taartvorm scheppen. Overhangende deeg over appelmengsel vouwen en beetje aanduwen. Vulling blijft grotendeels zichtbaar. Deegranden met eiwit bestrijken. Taart in 45-50 min. in oven bakken tot deeg goudbruin is. Taart beetje laten afkoelen en uit vorm nemen. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met lobbig geslagen slagroom.
Tip
Voeg in plaats van de bosvruchten 50 gram rozijnen en 2 theelepels kaneel toe.

Banaan-honingmuffins
Ingrediënten
2 bananen
50 g roomboter
150 ml vloeibare honing
2 eieren
150 ml volle melk
300 g zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel gemalen kardemom
6 walnoten, in stukjes
Materialen
muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bananen met staafmixer of vork pureren. (In magnetron) boter smelten. Honing en boter door banaanpuree roeren. Eieren loskloppen en mengen met banaanpuree. Melk door banaanmengsel roeren. Boven kom bakmeel met bakpoeder en kardemom zeven. Banaanmengsel met vork of pollepel snel door bakmeel scheppen (paar klontjes is geen bezwaar). Mengsel over muffinholtes verdelen en bestrooien met walnoot. Muffinvorm op rooster in midden van oven zetten en muffins in ca. 25 min. gaarbakken. Muffins 5 min. in vorm laten afkoelen, uit vormpjes nemen en verder op rooster laten afkoelen.
Tip
Muffins kunnen niet lang bewaard worden, maak ze het liefst dezelfde ochtend. Wikkel, indien u ze langer van tevoren bereid, de afgekoelde muffins strak in plasticfolie en bewaar ze op een koele plek of in de koelkast. Vet de holtes van de vorm in of bekleed ze met papieren cakevormpjes.


Tomatenquiche
Ingrediënten
1 blik croissantdeeg (240 g)
4 romatomaten
1 ui
3 eieren
4 eetlepels crème fraîche
1 theelepel gedroogde tijm
100 g geraspte oude kaas
Materialen
mixer, quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Vorm invetten of met bakpapier bekleden. Croissantdeeg uit verpakking nemen en hiermee bodem en zijkanten van springvorm bekleden. Tomaten in lange plakken snijden en zaadjes verwijderen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Eieren splitsen. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer tot stijve pieken kloppen. Dooiers met crème fraîche loskloppen. Tijm, kaas, 1/2 tl zout en peper erdoor roeren. Tomatenplakjes en uiringen over deegbodem verdelen. Eiwitschuim voorzichtig door crème fraîchemengsel spatelen en dit over tomaten en uien schenken. Tomatenquiche in midden van oven schuiven en in 30-35 min. gaarbakken. Taart op rooster laten afkoelen en in 6 punten snijden. Quiche warm of op kamertemperatuur serveren

Anoniem

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-05 14:31

Na het weekend wel verslag doen van wat je gemaakt hebt, en hoe het allemaal bevallen is he?! Zowel het maken als het eten Haha!

Diana_Mabel

Berichten: 7044
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-06-05 11:04

zal ik doen Lachen
met foto's Lachen

kekaro
Berichten: 8306
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Purmerend

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-05 21:21

zo dat ziet er allemaal erg lekker uit ! ik wil het ook nog eens organiseren Lachen ehm carotcake (worteltjestaart Tong uitsteken) hoort er ook nog bij alleen heb ik daar helaas geen recept van Boos! is wel heel erg lekker hoor !! veel plezier in ieder geval het weekend!

Anoniem

Re: High Tea

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-05 21:33

Carrotcake is in zo'n snelklaar pak te krijgen in de super.