gevuld brood met ragout (lekker voor een brunch)

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lielle

Berichten: 66254
Geregistreerd: 12-01-01

gevuld brood met ragout (lekker voor een brunch)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-02 12:38

GEVULD BROOD MET RAGOUT

Ingrediënten:
  • 200 gr gekookte achterham in plakjes
  • 1 blikje puntasperges (nettogewicht ca 250 gr)
  • ca 2 ½ dl bouillon, evt van tabletten
  • 2 eieren
  • 40 gr boter of margarine
  • 40 gr bloem
  • ½ dl slagroom
  • peper, zout, worcestershire saus
  • 25 gr boter of margarine
  • 1 groot rond wit vloerbrood of 6 kleine bolletjes
  • peterselie

Bereidingswijze:
Voorbereiden (dag van tevoren): de ham in kleine stukjes snijden (1 plak achterhouden voor de garnering. In een kom het vocht van de asperges schenken. Twee asperges bewaren en de rest in stukjes snijden. Het aspergevocht met de bouillon tot 3 dl aanvullen. De eieren hard koken. Een ei pellen en in stukjes snijden. In een pan de boter smelten en in een keer de bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen. De ragout zo nu en dan omroeren en 3 minuten koken. De stukjes ham, asperge en ei en de room door de ragout roeren. Op smaak brengen met zout, peper en worcestershiresaus. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de ijskast zetten. De overgebleven asperges in de ham rollen en met het tweede ei in folie verpakt in de koelkast bewaren.

Bereiden: de oven verwarmen op 175 °C. In een pannetje de boter smelten. Van de bovenkant van het brood een kapje afsnijden, en het brood uithollen tot er een rand van 1 ½ cm dik overblijft. Het brood en het kapje aan de binnen- en buitenkant bestrijken met de gesmolten boter. Beide in de oven warm en knapperig laten worden. Intussen al roerend de ragout verwarmen. De ragout in de broodbol scheppen, het kapje erop zetten. De bol garneren met plakjes ei, het asperge-hamrolletje en de peterselie. Op een warmhouder serveren.

Lunchgerecht voor 6 personen
Voor/Bereidingstijd: ca. 30/20 minuten



angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-02 17:49

ohh lekker!!! Vingers aflikken
ik ga vrage of me ma dat eens gaat maken Haha!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 55 bezoekers