galopwissel met een heet paard

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-06-01 16:54

Ik ben al een tijdje aan het oefenen maar hij wordt steeds heter.

Hij landt vaak verkeerd na de hindernis om hem dan toch goed naar de volgende te rijden zou hij moeten wisselen van galop en dat lukt niet echt. Vaak ga ik even terug naar draf en gelijk weer weg maar daar wordt hij onrustig van.

Eerst met een balk nou ja als hij een balk ziet wil hij hard en springt nog niet over. Zucht dus dat ook niet. Volgens paard en Sport een tijd geleden moet je het zonder balk doen. Maar hoe leer je het een ijverig paard dit ieder drukje met je been gaat hij voorwaarts. Later heb ik het geprobeerd met een balk en dan in contragalop aanrijden dat ging redelijk maar niet het goede effect. HIJ BLIJFT HEET.

Is er iemand hier die daar veel ervaring mee heeft en mij zou willen helpen. Want ik wordt hier gek van.Desoods kom je langs om het zelf te proberen.

Gr Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS


carola

Berichten: 8685
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-01 20:19

Volgens mij is het makkelijker om te leren om goed te landen na de hindernis, dan om hem een galopwissel te leren om die fout te herstellen.
Op wedstrijden hoor je ook gewoon goed te kunnen landen na de hindernis.
Gewoon al boven de hindernis gaan sturen waar je heen wilt, eerst heel duidelijk, later snapt je paard het steeds sneller en hoef je alleen je gewicht iets te verplaatsen.

Lielle

Berichten: 66254
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-01 21:32

Misschien kun je beter er niet te veel aandacht aan besteden en gewoon doorgalopperen na de sprong. Veel paarden springen dan automatisch om omdat dat makkelijker is. Inderdaad kun je ook proberen om te werken aan het landen in de goede galop. Doet hij het op beide handen? Ik zou er als hij er zo heet van wordt in ieder geval niet te veel aan werken maar het alleen tijdens het springen een keer proberen. Lukt contragalop e.d.? Springt hij in het parcours wel om? Vertel eens wat meer, dan denk ik even mee.


Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-01 22:56

Heel moeilijk.
Als je hem nou op de volte linx zet. Je stelt hem op naar de volte rechts. Dan verplaats je je benen op het moment dat het paard zijn gewicht verplaats. Dan springen de meeste wel om. Met een balk zou ik het met de meeste springfreaks niet snel doen. Die worden er heel erg heet van of gaan lopen crossen.
Maar het makkelijkste (naja makkelijk) is hem gewoon te leren in de goede galop te landen
Groetjes!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-01 00:40

Het simpelste, en in het parcours het slimste, is om hem in de goede galop te laten landen, meestal hoef je daar niet veel meer voor te doen dan ietsjes je gewicht op de gewenste kant te verplaatsen boven de sprong. Wen jezelf goed aan om een stuk rechtuit galopperen na de sprong, in een normaal tempo, begrens die lijn eventueel met een paar balken op de grond, als je bijvoorbeeld de hindernis langs de lange zijde zet.
Je paard zal moeten leren om niet uitsluitend heet en voorwaarts te worden op een beenhulp. Je kunt hem toch ook opzij laten gaan neem ik aan? Ik zou in eerste instantie het wisselen en het springen los van elkaar trainen, dat voorkomt al een hoop stress denk ik.

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-06-01 09:16

Tja tuurlijk wil ik dat hij goed landt. Maar je weet hoe dat gaat hij landt altijd wel een keer verkeerd. Meestal rij ik gewoon door maar dat is absoluut niet fijn voor mij en Leys. Ik kan hem dan niet lekker voor de volgende hindernis zetten.

Ik heb afgelopen weekend heel wat ruiters zien rijden in het Z en ZZ en zelfs daar landen een hoop paarden na de sprong verkeerd. Die corrigeren dit

Lielle:
Sons springt hij wel om maar dan alleen voor en niet achter. Vaak omdat hij achter goed zit en voor niet. Het probleem zit hem meerendeel in achter. Helemaal laten omspringen lukt gewoon niet.

Zep:
Ik wil het inderdaad apart van elkaar gaan trainen. Hij is vaak na de sprong te fel om hem te laten wisselen dus daar wil ik die stress niet in hebben. Maar wat is het makkelijkste manier met een heet paard.

Gr Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

janna

Berichten: 4537
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-01 10:39

z
Laatst bijgewerkt door janna op 20-02-22 15:23, in het totaal 1 keer bewerkt

-

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-01 11:39

Ze hebben het mij aangeraden om met behulp van een sprongetje aan te leren (het wisselen) maar die malloot van mij gaat dus ook echt "af" als ze hout voor haar neus ziet.
Ik heb het dus eerst zonder sprongetje of balkje oid aangeleerd (bloed, zweet en tranen) net zo lang tot ik netjes slangevoltes met wissels, gebroken lijnen etc. kon rijden. Nu zit het er zo "ingebakken" dat ze ook met springen (dus als ze heet is) direct reageert op die hulpen.

Dus houd moed!!!

Sonja

janna

Berichten: 4537
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-01 11:56

z
Laatst bijgewerkt door janna op 20-02-22 15:20, in het totaal 1 keer bewerkt

-

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-01 12:29

Ik leer het mijn paarden altijd eerst in het bos, ik weet niet of jij die mogelijkheid ook hebt? Mijn ervaring is dat ze de wissel in het bos lekker "door" springen zonder dat ze rennerig worden

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-01 13:47

ik heb het kawa dus geleerd op een s of 8.
Ik mag het dus ook niet 4 x achter elkaar doen hoor want dan word ie ook gek.
Probeer zelf toch zo rustig en stil mogelijk te blijven zitten.
In begin gebruikte ik bij Kawa iets meer teugel hulpen want op de been hulpen werd ie vaak ook te heet.En in het begin zei ik ook altijd het woordje om erbij en dat hielp in hete situaties ook wel eens zodat ik niet te veel been of teugel hulpen hoefde te gebruiken en hij bleef met men stem erbij rustiger.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 28 bezoekers