De aller- aller- allerlekkerste broodjes

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

marije999

Berichten: 330
Geregistreerd: 25-04-02
Woonplaats: Den Haag

De aller- aller- allerlekkerste broodjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-02 22:13

kweet het, staat ook al een beetje in een ander topic, maar op mijn topbroodjes moeten ingrediënten die wel verhit moeten worden.

Broodje chicken-bacon
Snij een hard (stok)broodje doormidden. Besmeer het met ravigottesaus (ja, die voor bij de vis). Beleg het broodje met kipfilet (die van de vleeswarenafdeling dan, natuurlijk geen hele), uitgebakken ontbijtspek, wat schijfjes tomaat en bestrooi dit alles met versgemalen peper.

Broodje brie of geitenkaas met honing
Leg het broodje (hard broodje of croissantje) met de brie of geitenkaas erop onder de grill en laat de kaas wat smelten. Doe er wat honing op en eventueel wat rucola ofzo.

Ik lust errug graag broodjes, dus ik hoor heel graag jullie aanvullingen!

"De meest interessante mensen zijn diegenen die op hun 25e nog niet weten wat ze met hun leven willen doen." (gelezen op een toilet in Arthurs' Pass, Nieuw Zeeland 2003)


Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-02 07:53

Erg makkelijk en lekker: een broodje kruidenkaas (paturain, bressot oid) met gebakken bacon.

Je bakt een paar plakken bacon. Ondertussen pak je een hard of zacht bolletje en besmeerd dit met de kruidenkaas. Als de bacon knapperig is geworden leg je dit op het broodje en smullen maar!! Als je er graag wat vitaminen bij wilt hebben dan leg je er nog een blaadje sla en een tomaat tussen. Eetze!!

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

Lielle

Berichten: 66251
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-02 08:11

GEVULD STOKBROOD
Ingrediënten (4 personen)


4 kleine stokbroden
boter
400 gr half om half gehakt
4 uien
zout, peper, worcestershire saus
knoflook naar smaak
2 groene paprika’s
provençaalse kruiden
2 gele paprika’s
kerrie
8 plakken kaas
2 tomaten in plakjes
8plakjes ontbijtspek
4 plakken ham
klein blikje ananas


Bereidingswijze
Snipper de uien fijn en pers de knoflook uit. Meng dit door het gehakt en voeg er zout, peper en Worcestershire saus aan toe. Verdeel het gehakt in tweeën, voeg aan de ene helft de gesnipperde groene parika’s en de Provençaalse kruiden toe, en aan de andere helft de gele paprika’s en en de kerrie. Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en smeer ze in met boter. Verdeel het provençaalse gehakt over twee stokbroden, leg er plakjes tomaat en plakjes spek op en leg er de helft van de kaas bovenop. Verdeel het kerriegehakt over de andere twee stokbroden, leg de uitgelekte ananas erop en bedek dit met de ham en de rest van de kaas. Doe de stokbroden in de oven, op ca 175 graden en laat het gehakt gaar worden (15 à 20 minuten). Snijd in tweeën en serveer eventueel met komkommersla.

Ooster broodje
Maispunt doorsnijden, besmeren met een mengsel van roomboter, sojasaus en geraspte gember uit een potje. Beleggen met rosbief, ananas, cashew noten en lenteuitjes

Broodje meloen met ham
Meergranen broodje besmeren met verse roomkaas (Philadelphia) en beleggen met parmaham, dunnen plakken galia meloen en komkommer

Luxe broodje ham
Meergranen broodje besmeren met roomkas met mierikswortel (Paturain) en beleggen met rauwe (Coburger) ham.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-02 10:16

Smos

Men neme een pistolet of een half stokbroodje, besmeren onderste helft met beetje mayonaise of boter, beleg met kaas en ham, hierop salade, enkele schijfjes tomaat en ei en augurk, besmeer de bovenste helft met mayonaise of cocktailsaus en voila...


Smos speciaal

Men neme opnieuw een pistolet of een half stokbroodje, besmeren onderste helft met beetje mayonaise, hierop een laag aardappelsalade, daarop ham en kaas en afwerken met salade, schijfjes tomaat, schijfjes ei en schijfjes augurk, bovenste helft van het broodje weer besmeren met mayonaise of cocktailsaus en eet smakelijk...


Italiaanse smos

Men neme een half ciabattabrood, besmeer onderste helft met beetje mayonaise, beleg met parmaham en enkele schijfjes mozarella, hierop ijsbergsla, enkele schijfjes tomaat en ei en daarover een beetje waterkers, besmeer bovenste helft met mayonaise en klaar...[/b]

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Amanda__

Berichten: 1790
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: De aller- aller- allerlekkerste broodjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-06 14:54

heel makkelijk ..een broodje met kruidenkaas ( welke je lekker vind) en schijfjes komkommer

"Life is not about finding yourself..Life is about creating yourself"

Neball, Penny & Blitz

Uppojono

Berichten: 3619
Geregistreerd: 10-05-05
Woonplaats: Loppersum

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-06 19:18

Broodje Rosbief met zout en peper.. Mjammie..

Voor altijd in mijn hart, Joy (†2011) en Novèl (†2020)
[EJL-ITP] JewelBridge v. Etoulon in een jaaroverzicht

Cyrilletje

Berichten: 2189
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: achterhoek

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-06 16:29

Broodje/bagel/focaccia, met bieslook roomkaas, gerookte zalm, rucola, en een honing-dille dressing...

Maak-me-gek!

Melia
Berichten: 9842
Geregistreerd: 31-08-05
Woonplaats: Twente

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-06 17:38

zeer oud topic, heb getemt

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-06 20:20

HEEL oud topic, verder zijn dit soort topics niet meer toegestaan sinds de nieuwe richtlijnen van VT

Hier dus een slotje

Het leven is een gebakje!


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers