Ingrediënten
- 500 gr half om half gehakt
1 ei
sateh kruiden naar smaak
ketjap manis naar smaak
gedroogde kokos naar smaak
3 teentjes knoflook, uitgeperst
evt 2 fijn gesnipperde uien
Bereidingswijze
Meng het gehakt met alle ingrediënten, gebruik niet al te veel kokos omdat het vlees dan erg droog wordt. Draai er kleine balletjes van en bak ze in olie rondom bruin.
INDIAN CURRY
Ingrediënten (4 personen)
- 500 gr varkenspoulet
olie
3 stengels bleekselderij
1 groene paprika
2 uien
3 teentjes knoflook
kerrie
cayennepeper
paprikapoeder
gemberpoeder
5 dl tuinkruidenbouillon
2 1/2 dl kokosmelk
200 gr rozijnen
bloem
5dl yoghurt
Bereidingswijze
Braad het varkensvlees bruin in wat olie in een grote pan. Maak ondertussen de groente schoon, snipper ze fijn en voeg ze toe aan het vlees. Laat ze zachtjes fruiten en kruid ze naar smaak. Voeg er als de groente zacht is, de bouillon aan toe en laat dit een tijdje pruttelen. Doe er dan de kokosmelk en de rozijnen bij. Dit kan zo heel lang zachtjes blijven koken, om de smaken goed te vermengen. Bind de curry lvlak voor het opdienen licht met de aangemaakte bloem en doe de yoghurt erbij. Laat het nog even doorwarmen zonder te koken en serveer het met rijst, chutney ed.
Sateh
Ingrediënten (2 personen)
- 300 gram hamlappen in blokjes
Marinade:
ketjap
verse knoflook
heel fijn gesnipperd uitje
citroensap
boemboe sateh (conimex)
geraspte gember uit een potje
sherry
oosterse roerbakolie
sambal
satehsaus:
2 eetlepels pindakaas
melk
Bereidingswijze:
pers de knoflook uit en meng alle ingredienten (hoeveelheden naar eigen inzicht) voor de marinade, en proef of deze naar smaak en op sterkte. Schep het vlees erdoor en laat dit minimaal 24 uur staan (in de koelkast). Rijg vervolgens het vlees aan satehstokjes met voldoende tussenruimte, bewaar de marinade en rooster de satehs op de barbecue.
Smelt ondertussen de pindakaas met een scheutje melk in een steelpan, schenk de marinade erdoor naar smaak. Als de saus te dun is geworden, zachtjes laten doorkoken tot de dikte naar wens is. Serveren met de sateh.