Oosterse recepten

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Oosterse recepten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-09-02 11:12

KETJAPGEHAKTBALLETJES
Ingrediënten

    500 gr half om half gehakt
    1 ei
    sateh kruiden naar smaak
    ketjap manis naar smaak
    gedroogde kokos naar smaak
    3 teentjes knoflook, uitgeperst
    evt 2 fijn gesnipperde uien


Bereidingswijze
Meng het gehakt met alle ingrediënten, gebruik niet al te veel kokos omdat het vlees dan erg droog wordt. Draai er kleine balletjes van en bak ze in olie rondom bruin.

INDIAN CURRY
Ingrediënten (4 personen)

    500 gr varkenspoulet
    olie
    3 stengels bleekselderij
    1 groene paprika
    2 uien
    3 teentjes knoflook
    kerrie
    cayennepeper
    paprikapoeder
    gemberpoeder
    5 dl tuinkruidenbouillon
    2 1/2 dl kokosmelk
    200 gr rozijnen
    bloem
    5dl yoghurt


Bereidingswijze
Braad het varkensvlees bruin in wat olie in een grote pan. Maak ondertussen de groente schoon, snipper ze fijn en voeg ze toe aan het vlees. Laat ze zachtjes fruiten en kruid ze naar smaak. Voeg er als de groente zacht is, de bouillon aan toe en laat dit een tijdje pruttelen. Doe er dan de kokosmelk en de rozijnen bij. Dit kan zo heel lang zachtjes blijven koken, om de smaken goed te vermengen. Bind de curry lvlak voor het opdienen licht met de aangemaakte bloem en doe de yoghurt erbij. Laat het nog even doorwarmen zonder te koken en serveer het met rijst, chutney ed.


Sateh
Ingrediënten (2 personen)


    300 gram hamlappen in blokjes
    Marinade:
    ketjap
    verse knoflook
    heel fijn gesnipperd uitje
    citroensap
    boemboe sateh (conimex)
    geraspte gember uit een potje
    sherry
    oosterse roerbakolie
    sambal

    satehsaus:
    2 eetlepels pindakaas
    melk

Bereidingswijze:
pers de knoflook uit en meng alle ingredienten (hoeveelheden naar eigen inzicht) voor de marinade, en proef of deze naar smaak en op sterkte. Schep het vlees erdoor en laat dit minimaal 24 uur staan (in de koelkast). Rijg vervolgens het vlees aan satehstokjes met voldoende tussenruimte, bewaar de marinade en rooster de satehs op de barbecue.
Smelt ondertussen de pindakaas met een scheutje melk in een steelpan, schenk de marinade erdoor naar smaak. Als de saus te dun is geworden, zachtjes laten doorkoken tot de dikte naar wens is. Serveren met de sateh.

Chatelaine

Berichten: 9151
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Geboren in Dordt,via H.I Ambacht in Lelystad terecht gekomen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-02 11:19

Oosterse sperziebonen met taugé (4 pers)
Benodigdheden

800 g sperziebonen
2 el (roerbak) olie
4 el pindakaas
2 dl groentebouillon
50 gr katjang pedis of pinda’s
100 gr taugé

Bereidingswijze

1. Snij de puntjes van de sperziebonen en halveer ze. Verhit de olie in een wok en schep de sperziebonen erdoor.
2. Voeg de pindakaas en bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Kook de sperziebonen in ca. 10 minuten beetgaar.
3. Hak de pinda’s grof, schep ze met de taugé door de sperziebonen en verwarm alles nog 2 tot 3 minuten. Lekker met rijst en kipfilet. Vingers aflikken Vork

en deze is ook wel lekker Vingers aflikken
Oosterse witlof uit de wok

Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal porties: 2

Benodigdheden


4 struikjes witlof
1 eetlepel zonnebloemolie
1 teen knoflook
1 rode peper in ringetjes
250 g kipfilet in blokjes
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing
2 eetlepels zoete sojasaus
1 eetlepel limoensap
zout
versgemalen peper
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes



Bereidingswijze


1. Maak het witlof schoon en snijd elk struikje in de lengte in zessen
2. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok en pers de knoflook hierboven uit. Voeg de rode peper en kipfilet toe en roerbak de kip in ca. 5 minuten goudbruin en gaar
3. Voeg het witlof toe en roerbak deze 1 minutt op hoog vuur mee. Voeg de sesamolie, honing, sojasaus en limoensap aan het witlof toe en roerbak het witlof nog 2-3 minuten
4. Breng de witlofschotel op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met sesamzaad
5. Lekker met rijst Vork

thuis laten we alleen het vlees er uit en doen daar iets van tofu ofzo van in de plaats er in en dat smaakt ook goed Haha! Vingers aflikken

enid

Berichten: 1352
Geregistreerd: 30-05-02
Woonplaats: roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-02 14:17

ik krijg hier zoooooooooo honger van maar kan niet eten want kmoet naar de ortho Boos!:( haha

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-02 15:27

Geweldig die oosterse recepten! Niet moeilijk, maar wel lekker!!!