Gereden met een beginner in de bak

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
ylva

Berichten: 1745
Geregistreerd: 08-04-01

Gereden met een beginner in de bak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-09-02 20:46

Op zich niks mis mee natuurlijk, alleen ging het hier om twee meisjes van 10 en 8 schat ik, die sinds 3 dagen een Fjord hebben die 10 jaar lang in manegelessen heeft gelopen. Nog steeds niet erg, maar die kinderen kregen dus vrijwel niks van dat beest gedaan, de ouders vroegen toen of ze mij mochten volgen, wat Rap niet zo op prijs stelde maar daar moet ie dan maar aan wennen. Maar zelfs dat volgen lukte ze nauwelijks, ze konden vrijwel niet sturen of van tempo wisselen en de helft van de tijd bleef die pony gewoon stilstaan, niet dat ik hem ongelijk geef maar leuk rijden lijkt het me niet.
Nadat ik vond dat ik genoe had gereden ging ik uitstappen en vroeg die ouders of ze die pony al lang hadden, toen ze 3 dagen zeiden antwoorde ik dat het dan zeker een beetje tegenviel vandaag, maarnee hoor het ging juist hardstikke goed, ze waren blij dat ze zo'n brave pony hadden gevonden.
Nu vraag ik me toch af of ik zo vreemd ben, want als mijn kinderen later een pony krijgen dan wil ik weliswaar wel dat hij braaf is, maar ook dat hij op de hulpen reageert, als zo;n kind een kwartier zit te schoppen lijkt mij dat niet echt positief.
Die vader vroeg vervolgens nog of ik er elke vrijdag was, dan konden ze weer achter me aanrijden, want dat was zo goed voor paarden, om achter elkaar aan te lopen, dan leren ze van elkaar. Ik kreeg een beetje het idee dat ze niet veel ervaring met paarden hebben, want ook al is het in het begin wel handig, op de lange termijn is het toch niet zo handig als paarden alleen maar achter elkaar aan willen lopen...
Nu ja, mijn paard was in ieder geval braaf, dat slome kwam vast van het warme weer Haha! , en dat geirriteerde over de achtervolger kwam vast van zijn aanbidster, de hengstige shetlandmerrie die zich in de wei letterlijk weidbeens aan hem opdrong Pling

denz

Berichten: 3103
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: brielle

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-02 21:00

Pfff ik ken dat gedoe,bij ons heeft een meisje van ik schat 8 jaar? een welshje gekregen,maar dat gaat ook voor geen meter hoor.
Ze moet echt achter iemand anders aanrijden anders wildie niet.
Volgens mij luisterd dat beest prima hoor,maar dat meisje kan gewoon niet rijden,daar zit het probleem,ze kan niet goed sturen,dus dat beest gaat alle kanten op en gaat vaak ook steigeren(heel laag maar hoor) of met z'n voorbenen schrapen,nou was dat volgens de moeder omdat ie wilde rollen.. tsjah.. ik vond gewoon dat ie vervelend was en omdat dat kind gewoon niet de juiste hulpen gaf.

Ach ik heb zoiets van..laat maar lekker,ze leren er wel van,als dat kind er zo op die manier plezier van heeft,dan doen ze het toch lekker zo,zolang ze maar niet achter mij aan willen rijden(gelukkig moet michelle echt niks van die pony hebben! Haha!)

Ik denk dat als ze dalijk wat ouder worden het wel beter gaat,als ze dat beest nog hebben,en zo niet..ach,moeten ze zelf maar weten toch?

Margreet

Berichten: 18325
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-02 21:03

Tja, niet iedereen kan al bij z'n geboorte perfect rijden...

denz

Berichten: 3103
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: brielle

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-02 21:06

Nee precies,dat neem ik ze ook niet kwalijk hoor,maar het kan wel een beetje vervelend zijn af en toe.

Margreet

Berichten: 18325
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-02 21:12

Ik reed laatst met een GP en ZZ-Z ruiter in de bak. Dat is pas lastig! Geen peil op te trekken welke kant ze op gaan!

miesie

Berichten: 7408
Geregistreerd: 28-04-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-02 00:55

Weet je wat ook heel vervelend is! Als ze de bakregels niet kennen en lekker gaan stappen op de hoefslag als jij aan het galopperen bent.
Of als ze een paard hebben dat zomaar ineens als er mensen aan de kant staan stoppen, ook zo irritant is dat.

Apple

Berichten: 76189
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-02 21:34

Wat dat betreft heb je met rijden iig geen last van een fjord die op het midden stilstaat Haha!

SweetTinka

Berichten: 2135
Geregistreerd: 05-09-02
Woonplaats: Hoensbroek/Eindhoven (op kamers)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-02 14:14

Of van die 'coole' cowboys die opeens stilstaan en achteruit gaan met hun paard... of opeens rechtsomkeer maken... Frusty

DubbelFun

Berichten: 88663
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-02 14:21

SweetTinka schreef:
Of van die 'coole' cowboys die opeens stilstaan en achteruit gaan met hun paard... of opeens rechtsomkeer maken... Frusty

Ja Western en Engels botst wel vaker op maneges/pensionstallen.
Overigens kun je overal goede afspraken over maken.

ylva

Berichten: 1745
Geregistreerd: 08-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-09-02 15:48

Het is niet zozeer dat ik me aan die pony ergerde, echt in de weglopen deed ie inderdaad niet aangezien hij nauwelijks van zijn plek afkwam. Het is meer dat ik me afvroeg of die pony wel zo geschilt is voor die kinderen, het mag dan een heel braaf beest zijn,maar het lijkt mij wel handig dat hij op zn minst gaat lopen en stopt als ze daarom vragen. Hij geeft geen enkele reactie, aan de kant staan die ouders dan te roepen"drijv hem dan aan, geef hem maar een tik" waarop die kinderen terugroepen dat ze dat allang aan het doen zijn, die pony is dan uiteindelijk in een uur 5 keer de bak rondgeweest en heeft zo'n 3 passen gedraaft. Goed je moet ergens beginnen, maar het lijkt me voor die kinderen toch ook niet echt leuk.

DubbelFun

Berichten: 88663
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-02 17:02

Ik kan me niet indenken dat een manegepony dat tijdens de les ook voor elkaar krijgt Lachen. Dus het zal echt wel aan de 'rijkunst' van de kinderen gelegen hebben. Geef het beest eens ongelijk dat hij het er nu van neemt Knipoog