Kinderen en de ipad !!

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

 
 
Ojajoh
Berichten: 20543
Geregistreerd: 22-01-04
Woonplaats: In m'n velletje

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 15:24

cruesli schreef:
De mijne (bijna 2) komt ook echt nog niet aan de tablet/telefoon. Hij wil het maar al te graag, want o o wat is het interessant, maar ik vind hem nog veel te jong ervoor. Wat is er mis met boekjes lezen, torens bouwen, met auto's rijden etc etc? Lekker die fantasie ontwikkelen!
Ik zie zoveel kindjes van zijn leeftijd die wel zelf de telefoon van vader/moeder mogen pakken en dan op de bank een spelletje gaan spelen. Onbegrijpelijk vind ik dat persoonlijk.

En waarom onbegrijpelijk dan? Niet bepaald onderbouwd eigenlijk

waarom zou een kind wat een spelletje mag spelen of de mobiel of tablet, dan geen torens bouwen boekjes lezen?
overigens wel erg mannelijk genomen :+
theetje drinken, popje wassen :+

Mijn dochter van bijna 2 mag dus wel op de ipad, en ze kan hem heel goed bedienen :j
ze heeft er echt al heel veel van geleerd :j

ze kan supersnel puzzels oplossen, ook al geef ik een nieuwe, ze heeft geleerd het te zien
ze kan goed memory spelen dus haar geheugen wordt actief getraind
ook heeft ze spelletjes met afbeeldingen en dat de woordjes hardop worden gezegd (bijv koe,paard,konijn enz)
en kan je zeggen, ze kent ze allemaal dus als we buiten zijn en we zien zo een dier of object dan weet ze hem te benoemen
Natuurlijk doe ik daar zelf ook actief aan mee, maar merk de dat Ipad wel degelijk zijn aandeel heeft in het nog sneller en leuker leren :Y)

ze mag hier trouwens 30 min per keer, meestal 1 x per dag tenzij ik bijv ineens iets moet doen waar mijn handen vrij moeten zijn dan mag ze hem nog eens

Landelijk meldpunt voor besmettelijke paardenziektes (droes en rhino) https://www.facebook.com/groups/1892196 ... TIPXfWuQYQ


8nnemiek

Berichten: 43328
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 15:24

Ik vind het geen probleem, MITS de spellen educatief zijn, en bijvoorbeeld standaard een kwartiertje per dag. Een hele avond achter de computer/iPad zitten vind ik not-done, eigenlijk voor alle kinderen.

Op zoek naar een trouwvideo/fotograaf? ABCreatief Videoproducties                 ❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎                 Ons project; ⛵️ Van opknapper naar wonen op een zeilschip

050206051012

Berichten: 27515
Geregistreerd: 21-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 15:35

Geen enkel probleem :)

Mijn zoontje is 3 en voor zijn verjaardag heeft hij een VTech Storio gehad (kinder tablet, spelletjes in de zin van lezen, tellen, etc.), maar hij wil graag meer. Als hij even de kans krijgt, dan pakt hij mijn telefoon. Hij kan zelf apps installeren en zit met flinke regelmaat te puzzelen of memory te spelen, vind ik prima. Alleen als hij moe is dan wil hij nog weleens youtube kijken, onderuit gezakt op de bank.
Dit belemmert hem echt niet in het bouwen met blokken of 'echt' puzzelen.

dovish

Berichten: 2978
Geregistreerd: 25-05-01
Woonplaats: Oldekerk

Re: Kinderen en de ipad !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 17:19

Tsja, mijn zoontje is morgen 1 en hij kijkt regelmatig Nijntje op de tablet. Vooral in het weekend, gezellig met z'n drietjes nog even in bed en dan is 'Nijntje dansles' hier dé hit van het moment.

Tat_jana

Berichten: 6090
Geregistreerd: 04-04-07
Woonplaats: Koog aan de zaan

Re: Kinderen en de ipad !!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-13 17:37

Blij te horen dat ik toch echt niet zo een slechte moeder ben als dat discussiepartij beweerde haha... T heeft me erg aangegerepen dat ze dit zei ( was een vrouw die mijn moeder had kunnen wezen dus van zo iemand neem je al sneller wat aan dan leeftijdsgenoten. )

Onze kleine zit er vaak op als ik ga koken oid... Gewoon omdat ik hem dan absoluut niet in mijn buurt wil hebben met koken en de keuken niet afgesloten kan worden.. En dat is dus een half uurtje per dag... De rest van de dag speelt hoj rent hij bouwt hij etc etc

~~~~ Milan Maxim ~~~~
Bevallen :D Milan & Jorrit <3

desi92
Berichten: 1724
Geregistreerd: 25-04-12
Woonplaats: 's-Heerenberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 17:42

mijn neefje van bijna 3 weet precies hoe de ipad werkt, maar ook verschillende soorten mobiele telefoons. Als hij een telefoon ziet, kruipt die bij je op schoot pakt je mobiel en gaat naar youtube of zoekt een spelletje. Bij hem is het er toen ingekomen doordat hij als babytje onverklaarbare jeuk had hij zat helemaal onder maar mocht niet krabben omdat anders alles open werd gehaald, zo probeerden ze hem nog enigsinds rustig te krijgen omdat andere dingen niet meer werkten.. Ik denk doordat dit hem is geleerd, hij dus nu als het ware zo geobsedeerd is door ipad/telefoon.

ik zelf vind het niet kunnen zo'n kind hoort er niet mee bezig te zijn op die leeftijd.
zag laatst in de bartsmit catalogus van die speelgoed dingen waar een ipad in kan en dan via dat progamma gespeeld kon worden, gewoon baby speelgoed. dat vind ik dan wel écht te ver gaan

Lady_xx

Berichten: 551
Geregistreerd: 04-04-08

Re: Kinderen en de ipad !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 17:47

Ik vraag me altijd af of ouders niet bang zijn dat een telefoon of ipad uit de handjes van kinderen valt :')? Dat zie ik met mijn eigen telefoon, die krijgt ook wel eens per ongeluk vliegles..
On topic, ik denk dat het geen kwaad kan, maar ik vind 2 jaar wel heel erg vroeg.. Maximaal een half uurtje lijkt me meer dan genoeg.

.

Sani

Berichten: 27356
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Hengelo

Re: Kinderen en de ipad !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 17:49

Het onbegrijpelijke wat ik vind is dat die ouders denken dat hun kind niet meer zonder kan.
Laatst een vader aan de servicebalie gehad met een kapotte tablet. "Ja krijg ik geen nieuwe, mijn kind kan niet zonder.." Als je niet in staat bent je kind te vermaken met iets anders dan een tablet is er m.i. iets met de opvoeding.

Ik verkoop mijn (bijna) nieuwe Canon 70D (-3000 clicks), 50mm 1.4, 70-200 2.8 L USM. Stuur me een pb bij interesse!

xSlvna
Berichten: 9588
Geregistreerd: 27-03-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 17:51

Jans schreef:
Wat mij betreft is de iPad pas vanaf een jaartje of 10 toegankelijk voor eventuele kinderen hier. Laat ze daarvoor maar lekker met lego spelen, of met speelgoed.


Mee eens.

Vind je mijn post hatelijk of gemeen? Lees hem opnieuw en bedenk hoe je hem positief kan lezen. Lukt dat niet? Negeer het maar, want dan heb je me duidelijk niet begrepen.

Be free and be happy.

Ojajoh
Berichten: 20543
Geregistreerd: 22-01-04
Woonplaats: In m'n velletje

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:00

Lady_xx schreef:
Ik vraag me altijd af of ouders niet bang zijn dat een telefoon of ipad uit de handjes van kinderen valt :')? Dat zie ik met mijn eigen telefoon, die krijgt ook wel eens per ongeluk vliegles..
On topic, ik denk dat het geen kwaad kan, maar ik vind 2 jaar wel heel erg vroeg.. Maximaal een half uurtje lijkt me meer dan genoeg.

daar heb je goede hoezen voor hoor :j

maar mijn dochter weet dat je ze op de lounge van de bank moet blijven zitten, gaat ze eraf prima, maar de ipad moet blijven liggen
kwestie van opvoeden (vind ik)

Landelijk meldpunt voor besmettelijke paardenziektes (droes en rhino) https://www.facebook.com/groups/1892196 ... TIPXfWuQYQ

xMarloes

Berichten: 4236
Geregistreerd: 14-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:06

Al ben ik zelf nog maar 19, ik vind het echt vreselijk dat zulke jonge kinderen met een ipad zitten.
Laat ze lekker met speelgoed spelen, buiten spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Ik vind dat als ze achter een ipad zitten nogal afgesloten worden van een sociale omgeving. Met elkaar spelletjes doen is voor zulke kinderen lijkt mij veel beter.... en ook voor hun oogjes }:0 :Y) :')

net als dat ze nu van die ipad scholen krijgen, bah ik zou daar zelf niet eens heel willen.... heel de dag naar een scherm staren (voor zo jong)
Laatst bijgewerkt door xMarloes op 08-04-13 18:06, in het totaal 1 keer bewerkt

Sem_
Berichten: 7754
Geregistreerd: 17-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:06

8nnemiek schreef:
Ik vind het geen probleem, MITS de spellen educatief zijn, en bijvoorbeeld standaard een kwartiertje per dag. Een hele avond achter de computer/iPad zitten vind ik not-done, eigenlijk voor alle kinderen.

Mee eens. :j

Meloen

Berichten: 4188
Geregistreerd: 02-05-07
Woonplaats: Hoogeveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:08

Ja hoor, hoesje erom en gewoon ermee op de bank. Ach, ik sloop mijn spulletjes eerder dan mijn dochter blijkt uit ervaring :D

Malima

Berichten: 5268
Geregistreerd: 13-08-05
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:10

@marloes: denk je dat mijn kinderen dat niet doen? Met mooi weer mooi naar buiten, overdag geen iPad of iets in hun handen, kunnen prima zonder, maar na het eten lekker op de bank met een iPad moet kunnen vind ik ;) en het leukste vinden ze nog wel puzzels maken of filmpjes kijken op YouTube als het zandkasteel, K3, woezel en pip.

Meloen

Berichten: 4188
Geregistreerd: 02-05-07
Woonplaats: Hoogeveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:12

Gericht aan de 'tegenstanders':
Een kindje wat speelt, heeft naarmate de dag vordert behoefte aan een rustmomentje in het spelen.
Dus een puzzel, een boekje. Waarom zou een IPad dan niet kunnen?

Patsab

Berichten: 892
Geregistreerd: 02-03-07
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:15

Mijn zoontje van 2 zit af en toe ook op mijn iPad, kan heel handig " ontgrendelen" en weet ook hoe alles opgestart moet worden, vaak puzzeltjes en af en toe heb ik spontaan een reeks nieuwe zelfportret foto's van hem erop staan. Hij speelt er hooguit een minuut of tien op, dan is het wel weer klaar en max 2 keer per dag,wil ook geen verslaafde peuter hebben maar merk wel dat ze dingen razendsnel oppakken door de puzzels,de vragen vliegen je om de oren, wat is dat,wat doet tie nou mama? Leuk hoor!

Gezocht mijn oude merrie
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=121&t=811393&hilit=
Eieren vandaag zijn beter dan kippen morgen

Malima

Berichten: 5268
Geregistreerd: 13-08-05
Woonplaats: Assen

Re: Kinderen en de ipad !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:17

O hier ook heel veel foto's. Hoor ik weer: even lachen! Hahaha.
En mama's spelletje en eigen spelletjes weten ze heel goed.

17 september 2009 : Max
05 juni 2011: Lisa
17 november 2014: Sem

xMarloes

Berichten: 4236
Geregistreerd: 14-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:18

Malima schreef:
@marloes: denk je dat mijn kinderen dat niet doen? Met mooi weer mooi naar buiten, overdag geen iPad of iets in hun handen, kunnen prima zonder, maar na het eten lekker op de bank met een iPad moet kunnen vind ik ;) en het leukste vinden ze nog wel puzzels maken of filmpjes kijken op YouTube als het zandkasteel, K3, woezel en pip.


Vind eventjes best kunnen. Maar meer dat ze niet de hele dag achter de ipad zitten als het toch mooi weer is of als ze ook leuk met vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen met normaal speelgoed zegmaar :)

kriistellx
Berichten: 593
Geregistreerd: 20-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:22

Mijn broertje van 2 zit ook wel is op de ipad spelletjes te spelen. Hij weet precies hoe het werkt, en toen hij 1 was wist hij al hoe je de iphone moet ontgrendelen. Soms doet hij dingen op mijn telefoon waarvan ik zelf nog niet eens wist dat het kon :') foto's van zichzelf maken vindt ie ook erg leuk. Maar buiten mt de bal spelen of met auto's doet ie ook gewoon hoor :)
Laatst bijgewerkt door kriistellx op 08-04-13 18:23, in het totaal 2 keer bewerkt

Malima

Berichten: 5268
Geregistreerd: 13-08-05
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:22

Nee oke dan snappen we elkaar, haha. ;)

xMarloes

Berichten: 4236
Geregistreerd: 14-10-08

Re: Kinderen en de ipad !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:24

Denk ook dat het gewoon de tijd van tegenwoordig is. We moeten bijna ook wel met de tijd mee, dus die kleintjes gaan ook mee.
Vroeger zat ik ook wel graag achter de computer, is denk ongeveer nu wat je met de ipad heb. En dat mocht dan ook geen uren :+

Sammy_xxs

Berichten: 2640
Geregistreerd: 11-06-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:29

Mijn kids ( zoontje van 2 en dochtertje van 5 ) die doen geen spelletjes zo.
Ik heb niet eens een tablet :P Wel kijken ze nick jr, of baby tv.
En verder is het gewoon kleuren, met duplo/auto's barbies spelen. Of lekker naar buiten.

Heb wel een tablet gehad, maar vind er zelf ook niet veel aan, dus die lag altijd ergens in een la weg te rotten, dus die hebben we maar verkocht ;)

Mn dochtertje heeft wel een vtech "gameboy achtig iets" maar de batterijen zijn al zo lang leeg, dus daar kijkt ze ok niet naar om.
Ze vind het leuker om te kleuren,knutselen, met my little pony/poppen/barbies enzo te spelen.
Oja en onze hond is ook veel speel vermaak :)

A Dog is The only Animal On Earth That Loves you More Than he Loves Himself...

Your Best Teacher is your Last Mistake

Nell_

Berichten: 11191
Geregistreerd: 27-12-06
Woonplaats: Asperen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:32

Ik vind telefoons/ipads/afstandsbedieningen verboden terrein voor dochter (1,5 jaar). Ik vind dat persoonlijk nog niet nodig. Ze mag best eens 20 minuutjes tv kijken, maar verder kan ze boekjes lezen en met haar speelgoed spelen.
Daarbij kan het apparatuur kapot en dat wil ik ook niet hebben :+


troi
Berichten: 16984
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Re: Kinderen en de ipad !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 18:35

Net als dat ik het niet leuk vind dat zoonlief de hele dag kleurt of lego't mag hij ook niet de hele dag ipadden. Lijkt me namelijk precies het zelfde :-)

Vanaf dat hij 2 is maakt hij er regelmatig gebruik van. En kijkt ook filmpjes op zijn eigen youtube kanaal. Kent zo op zijn 5e al een aardig woordje engels. Reuze nuttig!

Djoena
Berichten: 11513
Geregistreerd: 01-04-06

Re: Kinderen en de ipad !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 19:11

Mijn zoontje speelt al vanaf 1 jaar met onze telefoons. (hij is nu 2,5 jaar)
Educatieve spellen met kleuren, puzzels, taal ontwikkeling, Engels, optellen en verschillen zien, memory en noem maar op. Hij zoekt het allemaal zelf op en zet het zelf aan of uit. Ook kan hij aardig overweg met Youtube en hij heeft daar dan ook zijn eigen kanaal met kinderfilmpjes, liedjes etc. Daarnaast speelt hij veel buiten en met zijn auto's, is gek op tekenen en gaat hij op zijn fietsje door de tuin . Hij heeft ook een speciale app die gaat over het potje en de wc en met 2 jaar was hij dan ook al dagelijks op het toilet te vinden om een plasje te doen. Hij legt zijn overgroot opa van 92 jaar zelfs uit hoe de telefoon werkt en laat het elke keer als we er weer zijn de nieuwe foto's en filmpjes zien die wij maken met de telefoons, super schattig en leuk voor zijn overgroot opa die zelf helemaal niks kan met de technologische ontwikkelingen van nu en op deze manier krijgt hij het in Jip en Janneke taal uitgelegd, wat super werkt.

Voor de mensen die er wel interesse in hebben, zoek Dr. Panda eens op!
die heeft een hele verzameling educatieve apps waar ze veel van leren.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: abrina71, Amber_anne, anne7, Caoilfhinn, Dammie, fleurtjeuh, gillian, hagelslag, Hindo2, HopeMyDay, Lalidan, Marion_, Neon, shanna_dw, Sillebil, Tazzey, Wescha en 56 bezoekers