hoofdpijn, en niet zo'n beetje ook

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 23417
Geregistreerd: 09-04-01

hoofdpijn, en niet zo'n beetje ook

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-09-02 10:09

Vanmorgen liep ik van de trein af naar school en ik kon me ineens niet meer concentreren op 1 punt, dan zag ik een soort wazige vlek.
Op dat moment voelde ik me verder prima, alleen ja, die vlek.

Eenmaal in de klas kwam de koppijn opzetten en ben dus linea recta weer naar huis gescheurt, ik heb weleens een migraine aanval gehad en dat wordt steeds erger.
Onderweg naar de trein kwam er ook nog oorpijn bij.

Eenmaal in de trein lekker ontspannen gezeten (voor zover dat gaat in de trein) en toen zakte het wel weer een beetje, maar bij het lopen naar de andere trein kwam de hoofdpijn weer terug, verder niet misselijk ofzo.

Ben nu thuis en ga zo naar bed, hopen dat het zakt.
Ik heb mijn werk al gebeld en kreeg zo'n reactie van 'dat overleven we ook wel weer, we hebben al helemaal geen mensen' beetje sarcastisch kwam het over.
Ik kan er toch ook niks aan doen? Ik heb gezegd dat als het een beetje afzakt dat ik dan wel kom (moet pas op 17.00u beginnen).
Hopen dus dat het afzakt, ze waren al niet blij met me, ik moet namelijk 6 weken vrij nemen voor stage.

Pff hoop dat het afzakt.

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-02 10:13

Verwacht niet dat anderen snappen hoe het is, zeker als ze het zelf niet kennen. Maar migraine kan misselijk zijn, en ik heb het er niet meer welke werkgever dan ook over om voor hem daar koppijn te gaan zitten lijden achter een computer scherm of wat dan ook. Ik ga dan thuis zitten met mijn ogen dicht. Je kunt namelijk dan geen licht verdragen.

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 23417
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-09-02 10:21

Ik zit hier dus nog in het donker, beeldscherm op donker.
Ik ga zo inderdaad naar bed maar ik zit er wel mee hoor, oke ze hebben weinig mensen maar ik heb dat baantje wel vreselijk hard nodig.
Ze vroeg wel of ik het vaker had maar de reactie valt me daar sowieso vaak tegen. Hoor ik ineend dat ik iets ben vergeten terwijl ik zeker weet dat ik dat wel heb gedaan, dat kan niet want volgens hun heb ik het dan niet gedaan.

Ik hoop maar dat het over gaat, heb ik ook geen gezeik.

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-02 12:14

verwacht inderdaad niet dat mensen migraine begrijpen.
Met een beetje hoofdpijn kan je tenslotte wel doorwerken....
Ik weet precies wat het is.
Ga naar de huisarts en kijk of je medicijnen kan krijgen, of eventueel hormonale onderzoeken of neroloog.

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-02 20:38

migraine is vreselijk,ik krijg het bij te weinig slaap en teveel spanning:lichtflitsen en knallende koppijn.mensen snappen het niet.je kunt toch niet zien dat je hoofdpijn hebt?terwijl hoofdpijn een doordreunende aanhoudende pijn is wat soms zover gaat dat je nog geen licht kunt verdragen.heel veel sterkte!ik weet hoe je je voelt................

divana

Berichten: 948
Geregistreerd: 27-05-01
Woonplaats: montfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-02 21:21

aah heel veel sterkte ermee!!kheb trouwens de laatste paar dagen ook erg veel hoofdpijn, weet nie precies hoe t komt.... maar iig niet te vergelijke met migraine.... veel sterkte!!

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-02 21:28

Migraine is vreselijk, geef mij maar een zwaar gekneusde enkel ofzo...
ik heb aanvallen zo eens in de 5-7 maanden, gelukkig de heftigste die het kortst duren... ik kan dan absoluut niet vervoerd worden trouwens, als ik ergens nog heen moet dan maar lopen want anders ga ik echt over mijn nek. Altijd snel nog wat eten/drinken om pijn bij het overgeven te voorkomen... is zo rot op een lege maag.

Jac

Berichten: 874
Geregistreerd: 27-06-01
Woonplaats: Mooi brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-02 21:35

Migraine is een zeer onbegrepen ziekte. Ik heb het ook...het begint een dag ervoor met veel gapen, wazig zien en een raar gevoel in mijn nek. Concentreren gaat moeilijk. Als ik dit merk doe ik nog zoveel mogelijk, op het werk en thuis, want ik weet dat ik de komende twee dagen in bed moet gaan doorbrengen. s avonds komt de hoofdpijn op, eerst over mijn hele voorhoofd, een tintelend gevoel en dan zet de pijn zich links bij mijn slaap vast, bonkend en misselijkmakend. Ik kan dan niks meer, niet werken, ik kan niet eens op mijn werk komen, want ik kan echt geen autorijden dan. Het probleem is dat je collega's het als aanstelleritus zien. de opmerkingen die ik via via te horen krijg zijn niet van de lucht...mooi weer heh, lekkere dag gehad? alweer ziek? dat soort dingen. Ik heb vanalles geprobeerd, met medicijnen, met rust, hormoonbehandelingen ed niets leek te helpen. Tot ik een nieuwe huisarts kreeg en mij de pil liet doorslikken, met om de drie maanden een stopweek. Ik die week komt de migraine, nu al milder als anders, de overige maanden ben ik voortaan hoofdpijnvrij. Heeeerlijk, ben weer mens en kan weer dingen plannen! Misschien een tip voor alle migraine lijders....?

Annetje

Berichten: 25481
Geregistreerd: 25-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-02 21:44

Ik heb ook migraine en eerst ging ik dus op school voor de zoveelste keer naar huis, reactie van een klasgenoot:"Met een beetje kooppijn kun je toch wel doorwerken?Als je geoon doorwerkt zakt dat zelf wel weer." Iedereen was het daar mee eens.
Maar ik toch naar huis ik op de fiets, van me fiets geplerd (denk ik lag oppeens in de berm) verder gewandeld, ik kom thuis, moeder:"Ben je nou alweer ziek/" antwoord:"kots!"

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-02 06:48

wat naar voor je joh...
ik heb zelf ook heel vaak migraine gehad.. en ik weet, dat is geen pretje!!
en als ik op school kwam dan dachten ze van jah die kan heus dan wel naar school
nou niet dus
ze weten niet eens wat het is pas als ze het zelf gehad hebben kunnen ze oordelen of je dan wel naar school kunt of niet
nou ik iig niet
en altijd weer opmerkingen van alweer ziek?wat heb je gister gedaan? dat soort dingen.. dat is echt niet leuk als je zulke opmerkingen krijgt want je kunt er helemaal niks aan doen!!
ik werd altijd duizelig en missselijk en onverdraagelijke hoofdpijn
zoiets gun ik niemand want op dat moment wou ik serieus dood..
ik kon gewoon niet slape en was zo misselijk, licht kon ik ook niet verdragen dus ik ging altijd wat hartigs eten en dan overgegeven en dan na een tijdje viel ik eindelijk in slaap
ik had ook medicijnen van de dokter dat was een soort poeder die je in water moest oplossen en opdrinken maja daarvan ging ik altijd over me nek want dat spul is heel vies en het hielp niets
maja heel veel sterkte ermee en beterschap!!

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-02 09:12

niets is eigenlijk zo erg als je zo beroerd voelen (want migraine maakt dat je naast hoofdpijn je ook echt beroerd voelt, je moet niet voor niets kotsen) en dat het nog niet eens erkend wordt. Ik voel het net als Jac ook komen vanuit mijn nek, die spieren daar verstrakken dan helemaal. Ik ga dan meteen rustiger aan doen: probeer met mijn ogen zo min mogelijk indrukken op te doen, soms als ik er op tijd bij ben, slik ik een ibuprofen 600 en dat wil nog wel eens helpen. Mensen die mij langer kennen zien aan mij als ik migraine heb. Ik kijk dan anders uit mijn ogen. Het zit bij mij ook meestal aan 1 kant, aan die kant is de pupil van mijn oog dan ook klein, de pijn zit dan namelijk achter een oog en komt vanuit een zijspier van mijn nek. VAak zijn ook de aanhechtingsspieren aan de achterkant van mijn schedel heel strak op zo'n moment.

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 23417
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-09-02 12:09

Bij mij zat het inderdaad ook aan een kant, de rechter. Ik zag bijna niks meer, dat was wat ik echtheel beangstigend vond.
Ik ben naar bed gegaan en heb geslapen en 's avonds ging het een klein beetje beter. Vanmorgen alweer een stuk beter maar eenmaal op school merkte ik wel dat ik nog last had, bukken en opstaan enzo, brr.
Mijn ouders stonden helemaal verbaast te kijken dat ik zelfs niet naar mijn paard wou, ik kon gewoon niet overeind komen, zometeen ga ik wel even kijken en misschien ff fietsen met haar maar niet veel...lekker rustig aan.
Ben wel blij dat ik niet de enige ben die het zo voelt alsof je niet begrepen wordt, want zo is het echt en dat is ook heel erg, mensen denken dat je je aansteld, ze zouden het voor een uurtje zelf moeten hebben...