Trainer of Instructeur?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nancy33
Berichten: 7
Geregistreerd: 22-08-02
Woonplaats: Hardinxveld

Trainer of Instructeur?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-08-02 07:52

Wanneer mag iemand zich trainer noemen en wanneer instructeur? Volgens de wran zit hier verschil in! Wat zijn volgens jullie de voorwaarden voor een goede trainer danwel instructeur? Dan heb ik het niet over het belangrijkste dat het klikt tussen jou, paard en je trainer. Over het wel of niet wedstrijd rijden want dat hebben we al gelezen.
Ben benieuwd naar jullie reacties.
Nancy

DubbelFun

Berichten: 88674
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-02 08:54

Een trainer is iemand die paarden traint (vaak ook les geeft) en eventueel op wedstrijden uitbrengt voor de eigenaar. Een instructeur geeft alleen les.

Wanneer iemand zich (western)trainer mag noemen?? het is een vrij beroep, nog geen opleiding verplicht, dus iedereen mag zich voor trainer uitgeven. Voor (engelse) instrukteurs ligt dit duidelijk anders (ORUN?Deurne etc.).
Verder liggen de regels van WRAN en bijv. AQHA niet op één lijn, vandaar de onduidelijkheid wat wel en niet mag. Let wel: volgens de regels van de AQHA mag er geen geldelijk/materialistisch loon zijn als je Amateur wilt blijven starten, dit geldt ook voor niet-quarter wedstrijden (dit dus speciaal voor Quarter-eigenaars). Voor de niet-quarters die alleen WRAN starten ligt dit dus anders.

Paintje

Berichten: 988
Geregistreerd: 13-08-01
Woonplaats: Saencity ;o)

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-02 08:34

Sugarmiss schreef:
Een trainer is iemand die paarden traint (vaak ook les geeft) en eventueel op wedstrijden uitbrengt voor de eigenaar. Een instructeur geeft alleen les.

Is een trainer ook niet iemand die een persoon trained Verward ?
Enkele bekende tariners hebben weer andere trainers voort gebracht. Dat doen ze niet door paarden, maar ook mensen te trainen. Niet alleen door ze te instructies te geven.

Wat voor definities geeft de WRAN voor beide?