Schimmel

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Schimmel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-08-02 21:09

Vippie schreef:
Daarbij hoorden we vrijdagavond dat onze paarden in aanraking waren geweest met paarden met schimmelinfectie,

Zijn er meer van hier die hier last van hebben? Ik had afgelopen zaterdag een caroussel training in ruinerwold en ik werd vrijdagavond gebeld dat er onder de paarden schimmel heerste daar. Er was geen besmettingsgevaar meer maar ik vind het toch wel toevallig zo Verward

Monnik

Berichten: 1795
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Hillywood

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-02 21:32

Volgens mij is schimmel een typische zomerkwaal. Tenminste d.w.z. dat je er meer van hoort in de zomer dan in de winter.
Schimmel is hardnekkig en volgens mij is er zolang een paard schimmel heeft altijd kans op besmetting......

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-02 00:01

Bij ons heeft het ook de ronde gedaan...is inmiddels over. Ik heb wel een briefje op mijn staldeur geplakt, dat ik niet wil dat Bud geaaid wordt ivm eventuele schimmelinfectie...

Ook op de Happy Paint Show scheen iemand te zijn die vorige keer van iemand gewonnen had, en dit keer verloren had door een schimmeltje.

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-02 07:25

Heej Cornelie,
De paarden die nu schimmel hebben staan in princiepe ver van die van ons verwijdert, aan de andere kant van de dijk. Maar de lompe koetjes van de staleigenaar waren door ons draad gelopen en onze dondertjes zagen hun kans schoon om het groene weelderige gras op te zoeken.
Helaas grenst die wei aan de doorloop naar het land achter het spoor/dijk, wel met hek ertussen. Dus er moest even kennis gemaakt worden over het hek met de vreemdelingen.

Een paar weken geleden was er ook al een uitbraak op stal, maar dan met de directe stalgenoten (daardoor hebben die paardjes achter het spoor het weer gekregen), wij hebben die van ons meteen uit voorzorg gewassenmet imaverol en ze zijn de enige 2 die nergens last van hebben gehad.

Ook nu zijn ze meteen weer gewassen. Schimmel is besmettelijk als de paarden direct contact met elkaar hebben of via spullen oid (aaien, dekens, borstels, dekjes), anders kan het geen kwaad.

Geen idee of het eigenlijk heerst, bij ons kwam de uitbraak door een paardje wat van de markt was gekocht. Tsja en als iedereen dan dat beest aait en vervolgens naar zijn eigen paard gaat, dan is het al snel een uitbraak.

Denk dat het toeval is dat het daar ook heerst.

Viv

cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-08-02 07:53

O, scheelt weer Lachen Ik ben zaterdag ook gewoon naar de training geweest, alleen wel even goed oppassen met wat je doet dan.