Extreme menstruatie pijn

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

 
 
delerium
Berichten: 22384
Geregistreerd: 03-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-12 19:42

Alleen kun je zelf niet door je buik heen kijken, dus zul je toch naar iemand moeten die dat wel kan. Een bezoekje aan de gyn kan je echt helpen, en hoewel je er niet voor de gezelligheid heen gaat vallen de onderzoeken echt best mee.
En qua leeftijd, een gyn gaat echt geen spiraaltje plaatsen als dat niet kan hoor :)

:)ddd Wie laat zich niet koeioneren :)ddd


Esplendido
Berichten: 3130
Geregistreerd: 09-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-12 19:44

Ik zou ook om een doorverwijzing naar de gynaecoloog vragen. Endometriose / PCOS wordt vaak verward met PDS. Laat de gyn een echo maken dan weet je wat het is en kun je de juiste behandeling krijgen ipv alleen pijnbestrijding.





Smoethie

Berichten: 660
Geregistreerd: 12-08-09
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-12 19:50

Jeeh ben niet de enige :) weet jammer genoeg wat je doormaakt.

Heb ook dickafinac voorgeschreven gekregen maar kon niet meer overeind staan van de pijn in mijn darmen.
Wat bij mij nog wel eens wil helpen als ik echt las van me darmen heb. Is ze masseren. Weet niet welke vorm je van pds. Bij mij is het vooral de overtollige kucht in mijn darmen die voor verschrikkelijk darmkrampen zorgen. Als ik deze lucht verder door mijn darmen masseer wilen de krampen nog wel eens afnemen ;) maarja die verschrikkelijk menstruatie pijn vind ik verschrikkelijk!!

Ik heb besloten m mijn pil zo lang mogelijk door te slikken. 6maanden ongeveer. Zo ben ik maar 2keer in het jaar echt goed ziek.

M & P

irmaz

Berichten: 4668
Geregistreerd: 25-08-04
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-12 20:24

Een goed magnesiumsupplement kan erg goed helpen tegen menstruatieproblemen, misschien een idee daar eens naar te kijken?

Esther43
Berichten: 3306
Geregistreerd: 21-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-12 21:50

irmaz schreef:
Een goed magnesiumsupplement kan erg goed helpen tegen menstruatieproblemen, misschien een idee daar eens naar te kijken?


Heb ik al (slik ik nu zon 4 maanden) maar merk geen verschil haha :+ Ik neem ook al vezel supplement in maar dit helpt ook niet echt aangezien ik nooit verstopt zit maar juist tegenovergestelde :o

Ilona__
Berichten: 1062
Geregistreerd: 08-08-05

Re: Extreme menstruatie pijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-12 14:47

Ik heb dezelfde klachten, ongeveer.
Ernstige buikpijn, kan zomaar omslaan. Bijvoorbeeld, ik heb nu helemaal geen klachten, maar over 5 minuten kan ik wel huilend op de grond liggen van de pijn. HA dacht altijd aan een spastische darm, en tja, die pijnlijke menstruatie moest ik me maar overheen zetten.

Ik had een spiraaltje, en zodoende was ik dus bij de gyn. Ik heb haar mijn klachten voorgelegd, en over 4 week wordt ik geopereerd om te kijken of ik Endometriose heb...
Ik raad je aan om hier zeker niet mee te blijven lopen! Je weet nooit wat er aan de hand is, en dat bezoekje aan de gynaecoloog overleef je echt wel! ;)

_Michelle__

Berichten: 3980
Geregistreerd: 06-04-05

Re: Extreme menstruatie pijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-12 15:38

Ik heb hetzelfde. Althans de menstruatie pijnen. Vanaf mijn 17e begon de pijn en heb echt van alles geprobeerd, maar niets hielp.
Vaak flauwgevallen omdat de pijn te hevig was.
Heb allerlei testen en onderzoeken gehad, maar is nooit iets uitgekomen, helaas.

Op aanraden van mijn huisarts ben ik gewoon mijn pil door gaan slikken. Heel af toe las ik een stopweek in, maar dit is 1 x per jaar of zo.

Moet zeggen dat de laatste menstruatie beter ging. Had veel minder pijn (nog hevig, maar ben niet flauwgevallen). Wellicht is het iets waar je overheen moet groeien?
Mijn moeder en oma hadden hier trouwens ook last van, dus wellicht inderdaad iets erfelijks?

lightmorebh

Berichten: 1513
Geregistreerd: 22-09-03

Re: Extreme menstruatie pijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-12 10:24

Bij mij is het tijdens mijn week ook helel erg, val dan regelmatig bijna flauw van de buikpijn. Gebruiky nu sinds 2 jaar geen anticonseptie meer. Maar het lijkt met de maand erger te woorden. Ook een echo laten maken voor endometriose omdat mijn mama t ook geeft gehad maar er was niks te zien. Hij heeft nu een mirena spiraal aanbevolen en een kijkoperatie, aar moet daar nog over denken. Tot die tijd slik ik in de week naproxen. En slik ik fem fit er weer bij heb ik vroeger ook foede ervaringen mee gehad....

Dapnik

Berichten: 3227
Geregistreerd: 02-03-04
Woonplaats: Julianadorp [NH]

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-12 12:44

Ik heb hetzelfde als jou, PDS en zoveel pijn. Ik ben overgegaan op een andere pil en doe na elke strip een stopweek. Als ik niet na elke week een stopweek doe wordt het bij mij weer erger. Het doet nog steeds zeer, maar ik val niet meer flauw van de pijn(ik moest echt vaak op mijn rug gaan liggen met mijn benen in de lucht om een beetje bij te blijven) ect.

Edelweiss Saddlery - MSFC Gediplomeerd

Website · Facebook · Instagram · Etsy

Kinke

Berichten: 20477
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Extreme menstruatie pijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-12 13:00

Ik zou ook proberen of dit beter onderzocht kan worden. Fijn dat de Diclofenac helpt, maar ik hoop dat je er dan wel een maagbeschermer bij hebt gekregen? Dat spul is niet echt goed voor je maag.

Lalidan
Hoofd Wiki
Zeg maar Lila-Dan!
Of toch Heidepaars?

Berichten: 17915
Geregistreerd: 17-05-06
Woonplaats: TellentotdatPOEF-topic

Re: Extreme menstruatie pijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-12 13:07

Ook ik had (zogenaamd) PDS. Daarnaast erg veel pijn tijdens de menstruatie. Beiden bleven verergeren, tot een vriendin mij uiteindelijk liggend op de grond in de keuken vond omdat ik van de pijn niet meer rechtop kon staan (en je wilt niet weten wat ik aan pijnstillers op had) :+.
Uiteindelijk verwijzing naar een gyn, bleek ik inderdaad endo te hebben. Alles wat jij beschrijft, komt overeen met de klachten die ik destijds had.

Endo is een aandoening waar veel artsen, en met name huisartsen, niet bij stil staan. Daarnaast, je hebt klachten. je kan lang blijven speculeren hier op bokt wat het wel en niet zou kunnen zijn en met allemaal argumenten voor of tegen iets, maar zolang je niks laat onderzoeken zal er niks veranderen. En geloof me, je wilt het niet zover laten komen als ik destijds gedaan heb! Daarnaast is het zeker met endo zo, dat hoe eerder je erbij bent, hoe minder kans je hebt om bijkomende problemen.

En nee, het hoeft absoluut geen endo te zijn. Het kan ook iets totaal anders zijn. Maar als jij minder buikpijn wilt, zal je de oorzaak moeten achterhalen. Gewoon bij de huisarts aankloppen voor een verwijzing naar de gyn dus.

Awareness sucks, but so does getting CPR
F. Kooij, TacT2019

Oh, life's a bastard....
....do you need a friend?

Esther43
Berichten: 3306
Geregistreerd: 21-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-03-12 13:41

Ik heb met mijn moeder overlegt maar zei zij dat ze niet dacht dat ik dat had, maargoed, ik ga binnenkort een afspraak maken voor onderzoek bij een specialist voor mijn darmen en dan zal ik wel vertellen dacht ik zelf denk dat het endo is en dan moet hij maar gaan kijken of het zo is haha :o Gister weer lekker avondje buik krampen gehad (was dagje weg, dus fast food gegeten), vind dat altijd zo genant omdat ik ook winderig als ik weet niet wat word en dat zit ik de hele avond met mijn billen tegen elkaar :+

tina

Berichten: 1470
Geregistreerd: 12-05-01
Woonplaats: Papenburg ,Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-12 14:33

ik zou zeggen buscopan ,bij de erge darmkrampen en menstruatie krampen
mijn ervaring is zeer goed met buscopan

iemand dat al wel eens gepoogd?
http://www.consumed.nl/medicijnen/380/B ... n_zelfzorg

buscopan word ook gebruikt in de paardengeneeskunde
het is dat wat ze spuiten als je paard erge krampkoliek hebt

mamma van maximilian 13-10-2004 ,alexander 31-01-2006,leander 19-01-2008
Vrouwen lijken wel tien paar handen te hebben, mannen hebben één paar, meestal linkse.

Amaryllis

Berichten: 10101
Geregistreerd: 11-07-04

Re: Extreme menstruatie pijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-12 17:25

Ja, buscopan werkt echt super!! Maar je winden ophouden is, hoe genant het ook is, echt heel slecht voor je en zal je klachten alleen maar in de hand werken. Been there, done that. Het eten van fastfood is ook geen hele slimme keuze wannneer je zulke buikproblemen hebt :+

Flappie30
Berichten: 616
Geregistreerd: 09-06-09
Woonplaats: somewhere in Belgium

Re: Extreme menstruatie pijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-12 17:42

Ik heb zelf ook pds en neem dan ook buscopan. Weet alleen niet of dat in NL vrij verkrijgbaar is. Toen ik nog daar woonde, nam ik altijd een voorraadje mee uit Belgie. Ernaast heb ik mijn pds de laatste jaren onder controle door heel goed te letten op wat ik eet. Brood is bij mij bv uit den boze... dus misschien is een dietiste inderdaad toch ook een aanrader naast een bezoek aan de internist en evt gynaecoloog. Succes !

Y;( SG: voor altijd in mijn hart Y;(

delerium
Berichten: 22384
Geregistreerd: 03-09-05

Re: Extreme menstruatie pijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-12 09:38

Ik snap het niet zo goed. Je hebt extreme menstruatiepijn, hoopt dat bokkers er iets op zeggen en laat je door je moeder vertellen dat het wat anders is.
Maar... Voor darmproblemen ga je naar een internist, voor menstruatieproblemen naar een gyn. Je vraagt toch ook je oogarts niet of hij even naar je oren wil kijken :?

:)ddd Wie laat zich niet koeioneren :)ddd

Dapnik

Berichten: 3227
Geregistreerd: 02-03-04
Woonplaats: Julianadorp [NH]

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-12 09:59

Door de PDS kan je menstruatiepijn ook erger worden, dus dan ligt het weer aan je darmen. Maar het is bij iedereen (met PDS) natuurlijk anders. :) Ik hoop dat je er een beetje uit komt.

Edelweiss Saddlery - MSFC Gediplomeerd

Website · Facebook · Instagram · Etsy


Eeffjjuh

Berichten: 67
Geregistreerd: 15-02-12
Woonplaats: Poortvliet

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-12 11:48

Heb zelfde soort problemen. Ook spastische darm aanwezig jammer genoeg.
Anderhalf jaar geleden begonnen met de Nuva-Ring, omdat ik vaak last van m'n buik had en dus een pil minder goed zou kunnen werken. Ik had vaak schimmel infecties, maar de dokter beweert dat die niet van de Nuva-Ring kunnen komen (raar hè, als het wel in de bijsluiter staat...)
Op een gegeven moment kreeg ik last van doorbraakbloedingen, en pijn bij het vrijen, en ook een zeurend gevoel de hele dag door, in m'n onderbuik.
Na even denken over gestapt op de pil. Daar ben ik nu 3 cyclussen mee bezig, maar de menstruatieperiode is een regelrechte hel. 2 dagen achtereen ontzeeeeettende pijn in buik en rug, en meer bloeden dan met de Nuva.
De dokter zei dat ik de pil 3 keer door kan slikken, zodat ik maar eens in de zoveel tijd de pijn hoef te doorstaan. Deze pijn met pijnstiller bestrijden.
Daarnaast zei hij dat ik ook aan de Yaz 24+4 kan gaan, maar daar zitten weer extra kosten aan... Iemand hier ervaring mee?


TS, als ik je een tip voor je PDS mag geven: zoek een osteopaat op. Ik kreeg een 2maanden durende kuur van probiotica, en daar was ik al een heel eind mee geholpen. Drink nog steeds elke ochtend Yakult. Daarnaast veel op je voeding letten, en overstappen op Speltbrood.

_Michelle__

Berichten: 3980
Geregistreerd: 06-04-05

Re: Extreme menstruatie pijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-12 08:15

Je mag de pil in principe gewoon door blijven slikken. Ik mag dat ook gewoon, maar 1 x in het half jaar las ik een stopweek in. Gewoon om te kijken of alles nog werkt :+


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bindy73, BritHittepit, DogWords, lizard en 28 bezoekers