Testrecept februari: deel 1, recepten opgeven

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Angela

Berichten: 25693
Geregistreerd: 21-03-05
Woonplaats: Beuningen

Testrecept februari: deel 1, recepten opgeven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-02-12 09:49

Helaas is het er in januari niet van gekomen, maar februari belooft veel goeds :)

Deze keer heeft kler de ingredienten voor de nieuwe maand bedacht: courgette en ricotta.
Dat moet weer heerlijke recepten opleveren!

De spelregels: naast de opgegeven ingredienten mogen er maximaal 3 andere ingredienten gebruikt worden (naast basisdingen als bindmiddelen en kruiden/specerijen).
Er mag een simpele en een haut-cuisine versie worden gegeven, en een vegetarische indien van toepassing.

Opgeven tot 15 februari, daarna start de poll om het lekkerst klinkende recept te kiezen.

Renske_M
Berichten: 194
Geregistreerd: 14-05-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-12 13:51

Mjammie! Ik zal eens gaan denken/zoeken :)

Susanne_

Berichten: 2431
Geregistreerd: 30-01-06
Woonplaats: Op een bewoond eiland / op een berg in oostenrijk

Re: Testrecept februari: deel 1, recepten opgeven

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-12 17:15

Oeh leuk!!! Ik denk in eerste instantie direct aan een courgettesoepje. Jammer dat het nu niet echt het courgetteseizoen is...

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-12 18:10

Courgette en ricotta klinkt goed. Ik ga ook eens zoeken :)

Van Gordon Ramsay: met ricotta gevulde courgetterolletjes


Jummie :9

Ingrediënten
4 kleine courgettes
olijfolie, om erover te druppelen en in te vetten
250 g ricotta
sap van ½ citroen
scheutje extra vergine olijfolie
handvol basilicumblad, fijngehakt
50 g pijnboompitten, geroosterd
balsamicoazijn, om erover te druppelen


bereiden
Schaaf de courgettes overlangs met een dunschiller of mandoline en haal er ongeveer veertig goede reepjes uit. Leg de courgettereepjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Breng ze op smaak met zout en peper en koel ze 20 minuten. Meng de ricotta met het citroensap, de extra vergine olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep het basilicum en de pijnboompitten erdoor. Leg een kleine theelepel ricottamengsel aan een kant van de courgettereep en rol deze op. Herhaal dat tot alle vulling op is. Schik de courgetterolletjes op een bord en maal er wat zwarte peper over. Druppel er wat olijfolie en wat balsamicoazijn over en serveer

Lielle

Berichten: 66450
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Testrecept februari: deel 1, recepten opgeven

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 11:07

dat klinkt goed, ga ik ook eens over denken

F_Orumster

Berichten: 15652
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Testrecept februari: deel 1, recepten opgeven

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-12 22:32

Ricotta, brrr.. Courgette met gorgonzola daarentegen is heerlijk!

Renske_M
Berichten: 194
Geregistreerd: 14-05-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-12 12:59

Ik heb ook 1 gevonden :) Geschikt voor vegetariërs!

Ricotta-courgettetaart met aardappelkorst

Ingrediënten voor 6 personen:
- 3 el boter of extra vergine olijfolie
- 1 grote aardappel, geschild
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 middelgrote courgette
- 15g vers gehakt basilicum
- 180g ricotta
- 1,8 dl (slag)room
- 1 ei, plus 1 eidooier

1. Verwarm de oven voor op 200C. Vet een taartvorm van 22,5 of 25 cm royaal in met 2 eetlepels boter of wat van de olijfolie. Rasp de aardappel; bestrooi met zout en peper. Meng en knijp overtollig water eruit. Druk het mengsel op de bodem van de vorm voor een dun korstje. Bak in 30 tot 40 minuten in de oven goudbruin en krokant. Haal uit de oven en zet weg. Zet de oven op 190C.
2. Verhit intussen de rest van de boter of olijfolie in een pan op matig tot hoog vuur. Voeg de courgette toe en roer enkele minuten. Voeg de basilicum toe en bak circa vijf minuten. Meng de ricotta, room en het ei; bestrooi met wat zout en peper en roer de courgette erdoor.
3. Doe het mengsel in de voorgebakken bodem. Bak tot hij gestold is maar in het midden nog iets beweegt (20 tot 30 minuten). Haal uit de oven en laat enkele minuten op een rooster afkoelen. Snijd in plakken en serveer warm of lauw.

_Noor

Berichten: 5417
Geregistreerd: 04-01-05
Woonplaats: Noord-Holland

Re: Testrecept februari: deel 1, recepten opgeven

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-12 09:43

Mmmm, Renske die klinkt erg lekker!

Ibbel

Berichten: 51277
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Re: Testrecept februari: deel 1, recepten opgeven

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-12 09:53

De inbreng is nog wat magertjes. Ik zit een paar dagen in Londen en wil dit nog even openhouden tot ik terug ben, dan gooi ik daarna de poll uit.

nexthorse

Berichten: 1682
Geregistreerd: 28-08-04
Woonplaats: Hoofddorp/Gent

Re: Testrecept februari: deel 1, recepten opgeven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-12 18:33

Pasta met courgette, ricotta en munt

Nodig (4 personen)
600 gr courgette
2 el balsamico-azijn
gedroogde rode pepertjes, fijngemalen (naar smaak, kan ook chilipoeder)
150 gr ricottta
versgemalen zwarte peper
de blaadjes van 6 takjes munt, fijngehakt
zout
scheutje olijfolie
pasta (penne of andere soort)

De courgette in repen snijden of schaven en op de grillpan even bakken.
Af laten koelen en en stukjes snijden (ruitjes, overdwars gesneden).
In een kom mengen met de balsamico, munt, zout en peper.

De pasta al dente koken, besprenkelen met wat olijfolie en mengen met de courgette.
Ricotta verbrokkelen en erdoor mengen.
Evt wat Parmigiano kaas bij geven.
Smakelijk!

Ibbel

Berichten: 51277
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Re: Testrecept februari: deel 1, recepten opgeven

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-12 10:12