Dit recept heb ik ook eens ergens op internet gevonden, en zelfs een niet-viseter vond het heerlijk.
Heb het een klein beetje aangepast hier en daar.
Lasagne met zalm, spinazie en tomatensaus:
-lasagnebladen
-verse spinazie
-gerookte zalm (in plakken of snippers)
-tomatenstukjes uit blik/pak, of verse tomaten in kleine stukjes gesneden
-knoflook
-walnoten (evt)
-blauwschimmelkaas
-boter, bloem, melk voor een bechamelsaus
-peper, zout
Deze lasagne hoeft maar kort in de oven; het is daarom handig om de vellen kort even voor te koken.
Je kunt tomaten in plakjes gebruiken, ik vind tomatenstukjes uit blik/pak prettiger werken omdat je er dan voor kunt zorgen dat de lasagnevellen helemaal bedekt wordt met vocht en je geen uitgedroogde stukjes krijgt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Roerbak de spinazie met knoflook tot het geslonken is.
Vet een ovenschaal in, en bouw de lasagne op met vellen-spinazie-zalm-tomaten-vellen etc of net hoe je het leuk vindt. Eindig met een laag lasagnevellen.
De bechamelsaus: laat 50gr boter smelten in een pannetje op laag vuur. Zeef de bloem erbij als de boter bruin begint te kleuren. Laat in 3-5 minuten gaar worden.
Voeg in kleine hoeveelheden, onder voortdurend roeren, en op laag vuur, ongeveer 0.5 liter melk toe.
Breng aan de kook en laat nog een paar minuten doorkoken. Breng op smaak met peper.
Smelt de blauwschimmelkaas in de bechamelsaus.
Verdeel de bechamelsaus over de lasagna, daaroverheen kun je walnoten strooien.
Zet de lasagne ongeveer 15 minuten in de oven.
Voor de vegetariers: in plaats van een laag zalm is het ook erg lekker om VEEL champignons/paddestoelen te bakken (met een paddenstoelenbouillontablet en flink wat peper) en daar een flinke hand cashewnoten bij te doen. Dan op het laatst geen walnoten meer toevoegen.
En de geen-tijd-versie: spinazie uit de diepvries, zalmsnippers, en bechamelsaus uit een pakje