maandag naar Amerika

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Druif_01

Berichten: 8810
Geregistreerd: 04-11-01

maandag naar Amerika

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-07-02 20:11

ik ga maandag dus naar amerika op vakantie, dat is voor mij de eerste keer dat ik ga vliegen en voor mijn zus ook (ik ga dus samen met mijn zus) heeft er iemand nog handige tips voor op schiphol en voor in amerika zelf. we moeten overstappen in philadelphia en we blijven 2 weken bij mijn familie.

Wil jij graag een mooi, stevig halster, armband of sleutelhanger van paracord? PB voor meer info! Zie mijn profiel voor een paar voorbeelden.


Laika

Berichten: 3208
Geregistreerd: 05-02-02
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-02 20:33

Fantastisch lijkt me dat. Ik wil er ook ooit eens heen, heb er ook familie.
Ik heb eigenlijk maar 1 tip : ga het gewoon vreselijk naar je zin hebben daar! Fijne vakantie!

If your feet smell and your nose runs - you're built upside down.

Chatelaine

Berichten: 9151
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Geboren in Dordt,via H.I Ambacht in Lelystad terecht gekomen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-02 20:35

fijne vak AUK !! ik hoop dat je mijn kaartje nog krijgt horo snap er niks van
oja Tong uitsteken met me dieren gaat het goed hoor

Your my world, my heart, my soul
If you ever leave..
Baby you would take away everything good in my life


Druif_01

Berichten: 8810
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-07-02 20:35

thanks dat zal wel lukken denk ik, alleen dat vliegen zie ik momenteel nog niet zo zitten, ik ben bang dat het vliegtuig neerstort ofzo (ja sorry daar denk ik dan weer aan)

Wil jij graag een mooi, stevig halster, armband of sleutelhanger van paracord? PB voor meer info! Zie mijn profiel voor een paar voorbeelden.

Nuage

Berichten: 16585
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-02 20:43

Ik ben net terug uit Amerika, heb wel wat tips.
Zorg dat je een klein tasje hebt waar je makkelijk bij kan met de volgende dingen: paspoort, tickets, geld, traveller checks, alle nummers van de verzekering, tandenborstel en een schone onderbroek (voor als je koffers kwijtraken) Dat tasje laat je dus geen enkel moment los, dat is gewoon het belangrijkst. Zorg verder dat je het adres waar je verblijft bij je hebt in je handbagage, dat moet je opgeven bij immigratie.
Je krijgt 2 formulieren in te vullen voor de immigratie, meestal krijg je ze al in het vliegtuig. Verder veel plezier, en mocht je roken, koop al sigaretten in NL, in Amerika kost een pakje ruim $5 !!
Zorg verder dat je echt ruim op tijd op Schiphol bent, vooral als je met een amerikaanse vluchtmaatschappij vliegt, je krijgt onzettend veel controle, bij mij moest ook mijn koffer open, dus 3 uur vantevoren aanwezig zijn en alvast inchecken.

Veel plezier!! Neem een boek mee voor onderweg of iets anders om te doen, de vlucht is LANG!

Druif_01

Berichten: 8810
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-07-02 21:01

ik rook niet, gelukkig dus daar hoef ik niet voor te zorgen, en ik vlieg met een amerikaanse maatschappij: united airlines. ow ok, goed dat je het zegt want wij waren van plan om 2 uur van tevoren er te zijn, dus je moet er eigenlijk 3 uur van tevoren zijn? ik heb al tijdschriften ingeslagen. en weet iemand of je discman mag luisteren in het vliegtuig?

Wil jij graag een mooi, stevig halster, armband of sleutelhanger van paracord? PB voor meer info! Zie mijn profiel voor een paar voorbeelden.

DominiqueDG
Berichten: 1563
Geregistreerd: 11-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-02 22:06

Ja je mag discman luisteren in het vliegtuig.Je moet(nou ja moet,het is handig Haha! ) als je er 2 uur van te voren bent,maar als echt alles wordt gecontroleerd,kan je beter te vroeg zijn dan te laat denk ik.Het is namelijk niet echt lekker om je te haasten,is 3 uur van te voren alleen niet een beetje TE vroeg??
Veel plezier en geniet ervan!

liefs layla d

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-02 23:58

Hee, misschien kun je eventjes naar Thief River Falls in Minnesota komen. Ik woon daar! Lekker gezellig!
Veel plezier met je vakantie in Amerika!

Some love last a lifetime...Some love last forever!!!
http://www.freewebs.com/martellstables
Profiel is weer aangepast!!

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-02 08:34

Zo, in augustus is het alweer 12 maanden geleden dat ik in de Verenigde Staten geweest ben. Een nieuw record sinds 1994. Soms vloog ik daar dus iedere maand naartoe (zo gek hoeft het ook weer niet).

Voor de VS (Amerika is een verzamelnaam van twee continenten op het westelijk halfrond. Je zou dus ook naar Chili kunnen gaan wat dat betreft, aangezien dat ook in Amerika ligt) gelden alle gezond verstand regels die in grote steden gelden. Ook in Amsterdam moet je gewoon je spullen in de gaten houden. Alleen: in de VS ligt Nederland wat verder weg en zijn ze niet altijd even vriendelijk als je geen papieren bijhebt.

Héél belangrijk: Neem vooral geen eten mee. Sinds de MKZ van vorig jaar zijn de regels aangescherpt, dus ze zijn niet zo heel vriendelijk met dat soort dingen. Ik neem aan dat je geen drugs gebruikt, maar zelfs kleren die naar drugs ruiken (denk maar eens dat iemand naast je hasj zat te roken) kunnen een aanleiding zijn voor de hondjes om je eruit te pikken en veel tijd de verliezen met grondige doorzoekingen.

Verder ook geen paniek: 2 uur van te voren is de richtlijn, en dat moet je eigenlijk gewoon doen als je in de toeristenklasse zit. Ik kom meestal 45 minuten van te voren en ga nog met gemak aan boord, dus niet teveel stressen als het niet precies 2 uur van te voren moet.

Verder krijg je ook dus inderdaad een verhoor op Schiphol, als je met United vliegt. Je moet dus weten wat je gaat doen, waar je blijft slapen, hoe je je vervoert, wat je betaalmiddelen zijn daar. United is nog niet zo erg, El Al is veel leuker. Daar krijg je hetzelfde verhoor twee keer. Gewoon geduldig zijn en alles over je heen laten komen. Boos worden van ongeduld heeft geen zin.

Natuurlijk wordt je bij de immigratie als illegale immigrant beschouwd. Wat je ook gaat doen, zeg niet dat je gaat werken (dat ga je denk ik ook niet doen). Als je dat wel zegt loop je het risico met het eerste vliegtuig teruggestuurd te worden (ik ken zo'n geval Haha!) Ben gewoon eerlijk, dat zien ze namelijk wel. Het heeft geen zin om dat te doen.

Ook heel belangrijk te onthouden: geen grapjes maken als je door iemand ondervraagd wordt. Het is standaard procedure om te vragen of je je eigen bagage hebt ingepakt, of het altijd onder je toezicht is geweest, of je pakketjes van anderen hebt meegekregen, etc. Als je zelfs maar een grapje maakt over wapens en of drugs (zoals, goh, ik heb mijn kartonmes thuis laten liggen), dan kom je waarschijnlijk niet eens het vliegtuig op. Dus ook geen grapjes maken met verdachte inhoud. Kan onschuldig zijn, maar zij bepalen of je er op mag of niet.


Overigens: vliegen is eindeloos veel veiliger dan de rit van Panningen naar Schiphol, dus maak je absoluut geen zorgen over die vlucht. Verder goed luisteren naar advies van de familie in Florida en vooral voorbereid zijn op véél te warm weer (100% vochtig en 35 graden).

Ten laatste: heel veel plezier! Het is nou eenmaal een geweldige ervaring. De VS zijn helemaal zo eng niet als je van televisieseries wel zou denken.

assie

Berichten: 9476
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-02 09:25

He auk! Heel erg veel plezier in Amerika, doe Maartje ook de groeten Lachen

Die vlucht zal niet eng zijn, maar gewoon een hele aparte ervaring denk ik.
Heel veel plezier!
Party!!

Kipu Pabu's Tentsi. Dressuur M+1, Vaardigheid M+2

Oppassie, dierenoppas.

BlackWych

Berichten: 1971
Geregistreerd: 03-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-02 09:39

Ja, neem een bijna lege koffer en een bom duiten mee! Lekker outlet shoppen. Niet te vergelijken met Bataviastad hier. Ikzelf ben ook nog menig western tack shop in geweest, maarja als je niet western rijdt, ligt daar je interesse niet Lachen

Vergeet vooral niet te genieten!

=^.,.^=

De grootste overwinningen zijn behaald door nog even vol te houden...Remember before you point your finger at someone else to blame, you point at least three fingers at yourself...

Dimple

Berichten: 7439
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-02 10:03

Ik vertrek volgende week zaterdag voor 3 weken naar Californie en Hawaii, ook heel vervelend. Ik ben maar van alles aan het lezen om er een beetje in te komen. Maar de tips die hier worden gegeven ga ik zeker ter harte nemen.

Ik heb er zin in!!!!! Lachen

Op zoek naar de zon!!!

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-02 11:04

Normaal gesproken ( en voor 11/9/'01..) ben je 1.5 uur van te voren vroeg zat.
Nu zou ik 2 uur aanhouden. Alles langer is echt overbodig.
En met de trein erheen vind ik echt ideaal: je komt fit aan en stapt uit in hartje Schiphol!

Veel plezier!

Cowgirl

Berichten: 23721
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-02 16:22

Je kan ook met de schiphol taxi ook ideaal.

Op schiphol zijn best leuke winkeltjes en casino!
Dus als je er op tijd bent kun je alles op je gemak doen. Zeker de eerste keer is het leuk om winkels te kijken, ff te zitten etc.
Als je ingechecked bent kijk dan eerst waar je vliegtuig staat voor je gaat shoppen, en houd er rekening mee dat je wel eens een eindje moet lopen voor je bij de gate bent.

Terug op Miami airport, vergeet vooral niet te onthouden bij welke gate je vliegtuig staat, je krijgt een kaartje mee waar het opstaat(deze waren wij dus totaal vergeten en we liepen daar maar in de ronte Haha! terwijl het kaartje gewoon in onze zak zat.)

verder gewoon lekker genieten daar en als je uit eten gaat altijd de kleinste maaltijd bestellen! Haha! Want van eten weten ze wel raad.

Bezoek in Florida absoluut het Epcot centre , Kennedy space centre en maak een boottcocht op de Everglades.
Key West(the Key's) is erg toeristisch maar ook erg leuk, leuk uitstapje daar is het Hemmingway huis.

mm krijg al weer zin om naar de states te gaan Haha!

' On bended knee is no way to be free'
Peter R de Vries.

Druif_01

Berichten: 8810
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-02 17:25

ok thanks allemaal! vooral joost, haha ik zou het namelijk voor elkaar krijgen om van die grapjes te maken. maar ik zal me beheersen Haha! maar allemaal heel erg bedankt voor de tips! als het goed is kan ik in florida dag en nacht op internet als ik wil, dus ik zal tussendoor wel even een berichtje plaatsen om te laten weten hoe het er is, en of ik veilig ben aangekomen Haha!

Wil jij graag een mooi, stevig halster, armband of sleutelhanger van paracord? PB voor meer info! Zie mijn profiel voor een paar voorbeelden.

Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-02 17:57

Heeeeeeel veel plezier in amerika en doe Carlos de groeten van me he! Knipoog

Druif_01

Berichten: 8810
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-02 18:03

hahahaha zal ik doen Haha! zal die leuk vinden Haha!

Wil jij graag een mooi, stevig halster, armband of sleutelhanger van paracord? PB voor meer info! Zie mijn profiel voor een paar voorbeelden.

Amanda_T
Berichten: 5950
Geregistreerd: 01-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-02 19:01

heel veel plezier
en ja absoluut geen grappen over dat soort dingen maken want die lui nemen alles wat je zegt doodseriues
ik ben nog nooit in amerika geweest maar ik zou er graag een keertje gheen gaan
en als ik ouder ben ga ik dat ook doen ook

Nuage

Berichten: 16585
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-02 19:11

Madelein schreef:
Normaal gesproken ( en voor 11/9/'01..) ben je 1.5 uur van te voren vroeg zat.
Nu zou ik 2 uur aanhouden. Alles langer is echt overbodig.
En met de trein erheen vind ik echt ideaal: je komt fit aan en stapt uit in hartje Schiphol!

Veel plezier!


Sorry dat ik er nog op terugkom, maar ik moest eigenlijk 4 uur vantevoren aanwezig zijn, was er 3 uur vantevoren en heb nét het vliegtuig gehaald. Ik moest echt alles laten controleren en heel mijn koffer moest uitgepakt worden!!

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-02 23:15

Toen ik 1996 in Amerika aankwam stond ook ik in een lange lijn te wachten. Ik had mijn Fiancee Visa maar het duurde toch over een uurtje vooraleer alles goedgekeurd was. Verder de nodige veiligheidsmaatregelen met de vragen.

Oh ja, ik ben nog steeds een Alien! Haha!

Some love last a lifetime...Some love last forever!!!
http://www.freewebs.com/martellstables
Profiel is weer aangepast!!

Druif_01

Berichten: 8810
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-02 01:10

nou ik ben dus goed aangekomen in amerika, alleen bij de douane hebben we errug lang moeten wachten (lees iets meer dan een uur) en ze zijn niet erg behulpzaam als ze eerst je hele koffer leeghalen om te kijken of je geen vlees bij je hebt. ze pleuren alles gewoon weer zo je koffer in, met het gevolg dat je koffer dus niet meer dicht gaat Haha! maar ik zou iedereen aanraden om eens naar amerika te gaan, het is echt super mooi! maar ik kreeg wel een enorme cultuurschok. jeetje, als je ziet wat die amerikanen als lunch eten. ik word er acuut misselijk van. ze eten gewoon chips, en verder niks! blergh maar verder is het echt super leuk, ik ,ga volgende week nog naar disney world. maar ik zal jullie proberen op de hoogte te houden

Wil jij graag een mooi, stevig halster, armband of sleutelhanger van paracord? PB voor meer info! Zie mijn profiel voor een paar voorbeelden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Astridhorse, Bellatrix, Berriepi, Bielsje, Bnet, C_estmoi, Geralda1994, GrapeshotBot, IndianSu, Jannie79, judith_irene, meniekske, Paardennamen, Solistar, xSimonee en 71 bezoekers