Testrecept oktober: deel 1, opgeven recepten

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Ibbel

Berichten: 51118
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Testrecept oktober: deel 1, opgeven recepten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-10-11 15:57

Door de drukte rond Horse Event is september er bij ingeschoten, maar wat in het vat zit verzuurd niet. En nee, zuurkool is níet één van de ingredienten :D

Blackpegasus heeft de ingredienten voor deze maand bedacht: champignons en feta.

De spelregels: naast de opgegeven ingredienten mogen er maximaal 3 andere ingredienten gebruikt worden (naast basisdingen als bindmiddelen en kruiden/specerijen).
Er mag een simpele en een haut-cuisine versie worden gegeven, en een vegetarische indien van toepassing.

Opgeven tot 14 oktober, daarna start de poll om het lekkerst klinkende recept te kiezen.

_Noor

Berichten: 5417
Geregistreerd: 04-01-05
Woonplaats: Noord-Holland

Re: Testrecept oktober: deel 1, opgeven recepten

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-11 15:19

Gevonden! Ik ga nadenken!

F_Orumster

Berichten: 15623
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Testrecept oktober: deel 1, opgeven recepten

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-11 10:16

Gek op beide, maar de combinatie is wat ongewoon...
Ga nadenken!

_Noor

Berichten: 5417
Geregistreerd: 04-01-05
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-11 11:53

Een recept met rauwe champignons, nog nooit gehad maar wie weet..Stond in een boekje met allerlei aparte salades die ik tegenkwam!
Salade met Champies en feta
Ingrediënten
500 gram champignons
100 gram feta
3 eetl olijfolie
1 1/2 eetl. mosterd
1 eetl honing
1 theel. witte wijn azijn
teentje knoflook
peper en zout

Voorbereiding
Maak de champigmons goed schoon, je gebruikt ze nl. rauw!!

Bereidingswijze
Snij de champignons in kwartjes
snij de feta in kleine stukjes.
Maak van de lijfolie, mosterd, honing, azijn, peper zout en uitgeknepen teentje knoflook een dressing en giet dat over de champignons met feta.

En ik kom toch op een hartige taart, deze heeft mijn moeder wel eens gemaakt :9
Hartige taart met champignons, feta en spinazie
Ingrediënten
100g boter
3 teentjes knoflook, gehakt
1 kleine ui, gehakt
275g diepvries spinazie, ontdooid en goed uitgelekt
100g champignons, in stukjes
200g feta, verkruimeld
200g milde cheddar kaas, geraspt
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
kant-en-klaar deeg voor hartige taart voor een 23cm vorm
4 eieren, losgeklopt
250ml melk
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 5. Bekleed een taartvorm met het deeg, snij overtollig deeg weg en knijp de randjes aan.
2.Smelt de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui in boter tot het lichtbruin van kleur is, ongeveer 7 minuten. Roer de spinazie en champignons erdoor en sauteer tot het meeste vocht van de groenten is verdampt. Voeg feta en de helft van de cheddar toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de taartvorm.
3.Klop met een garde de eieren en melk in een middelgrote kom op. Breng op smaak met zout en peper. Schenk dit over de taart, zodat het eimengsel goed vermengt met het spinazie mengsel.
4.Zet de taart 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de resterende cheddar en bak de taart verder af in nog eens 35 tot 40 minuten, tot het midden stevig is. Laat 10 minuten staan alvorens te serveren.

Susanne_

Berichten: 2431
Geregistreerd: 30-01-06
Woonplaats: Op een bewoond eiland / op een berg in oostenrijk

Re: Testrecept oktober: deel 1, opgeven recepten

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-11 19:28

Lastige combinatie zeg... En toevallig lust mijn huisgenoot beide niet... Ik ga even nadenken.

Antheman

Berichten: 11855
Geregistreerd: 08-02-04
Woonplaats: bij de plas

Re: Testrecept oktober: deel 1, opgeven recepten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 23:19

Oh, leuk! Even nadenken wat ik hiermee kan.

Antheman

Berichten: 11855
Geregistreerd: 08-02-04
Woonplaats: bij de plas

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 09:06

Gewoon een simpele pasta:

Nodig voor 2 personen:
- pasta
- bakje champignons
- slagroom
- 1 rode paprika
- pakje feta
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
-kruiden: peper en rozemarijn genieten de voorkeur

Kook een half pak pasta,
ondertussen de champignons en de uien klein maken en aanbakken. Daarna de paprika en de knoflook rustigjes aanbakken.
Vlak voor het serveren de slagroom in de aanbakpan gieten en rustig laten opwarmen. De kruiden erdoorheen doen.
Pasta uit laten lekken en direct op het bord serveren, met de saus erover. De feta eroverheen verkruimelen.

Eet smakelijk!

Je kunt het natuurlijk opleuken door luxere champignons te gebruiken, als chantarellen ofzo. En de pasta kan zo luxe als je zelf wilt, zelf maken, of verse uit het supermarktschap

gemske

Berichten: 3555
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Dwingeloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-11 15:21

Hopelijk nog op tijd, een snel voorgerechtje:

Gevulde champignons uit de oven (4 pers)

*portobello champignons (5 stuks)
*parmaham
*tomaten of gedroogde tomaten
*feta
*oregano
*zout,peper
*olijfolie

-Verwarm de oven voor
-Maak de portobello's schoon en verwijder het steeltje.
Leg 4 portobello's in de ovenschaal, de vijfde + steeltjes kleinsnijden voor in de vulling.
-bak de ham in een koekenpan
-ham uit de pan halen, kleingesneden champignon+steeltjes, tomaten met oregano, peper, zout opbakken.
-ham kleinsnijden en weer aan het tomatenchampignonmengsel toevoegen.
-mengsel over de champignons in ovenschaal verdelen
-feta verkruimelen en eroverheen strooien

Oventijd en temperatuur op de gok :+ volgens mij had ik 15 min op 200 graden.

Voor de vegetariers de ham weglaten :D

Grapjasjes12

Berichten: 18642
Geregistreerd: 01-09-09

Re: Testrecept oktober: deel 1, opgeven recepten

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-11 15:30

Portobello met fetacrème (of geldt dat niet als champignon? :+ )

2 portobello's
pakje feta
crème fraiche
verse bieslook en basilicum
(optioneel) truffelolie
zout/peper
cherrytomaatje

Maak de portobello's goed schoon en grill/bak in boter/doe in een oven op 200 graden, totdat ze mooi bruin zijn.
Prak ondertussen de feta fijn met 2 el crème fraiche. Scheur de bieslook en basilicum (naar smaak) met je handen in kleine stukjes en roer het door de crème. Doe zout en/of peper erbij + een scheutje truffelolie als je dat lekker vind.
Haal de steeltjes uit de portobello's en vul het holletje met de crème, strijk deze mooi glad.
Garneer met een half cherrytomaatje en wat snippertjes bieslook et voila :)

Ibbel

Berichten: 51118
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Re: Testrecept oktober: deel 1, opgeven recepten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-10-11 07:15