Wat doen jullie met je paard als het regent...?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Wat doen jullie met je paard als het regent...?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-07-02 16:35

Ik ben er toch weer over aan het denken om naar een stal te verhuizen zonder binnenbak....

Het enige waar ik een beetje mee zit, is dat ik niet goed weet wat ik met Remy zal doen als het al dagen achter elkaar regent. Ik vind het niet erg om hem een paar dagen achter elkaar stil te laten staan, maar stel nou dat het 4 dagen achter elkaar regent....dan kan ik 'm echt niet constant op stal laten staan.

Het probleem is ook een beetje dat hij niet meer het land op kan vanwege zijn slechte hoeven. Dus dan loopt hij ook niet los.

Wat doen jullie nou met je paard als het zo lang regent ???

groetjes!
Maud

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 16:36

Bij ons is de bak bijna altijd droog, ook al regent het, met regen rijd ik gewoon, daar krijgt ie helemaal niets van, daarna gaat ie wel onder de wollen deken.

Dees

Berichten: 18907
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 16:54

Een beetje regen kan geen kwaad, lekker natte voeten halen is helemaal niet erg, ook niet voor de ruiter Knipoog

als het echt, maar dan ook echt erg regent, dan rijd ik inderdaad niet. maar als de bak nat is, rij ik wel tussen de buien door....elke keer dat gedoe met alles inladen om naar de binnenbak toe te rijden is ook niet alles....

maar rijden bij regen kan heus hoor!

wodan

Berichten: 2343
Geregistreerd: 24-10-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 16:56

gewoon rijden in de regen of er tussen door. En mogenlijk kun je je paard ook buiten laten in de regen zonder dat hij daardoor nog slechter voeten krijgt.

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-07-02 17:03

Ok, maar rijden in de regen is wel behoorlijk slecht voor m'n spullen en daarnaast komt het regelmatig voor dat het echt stromende regen is; en dan ga ik echt niet buitenrijden. We kunnen wel tegen een buitje, hebben wel vaker in de regen gereden, maar van stromende regen hou ik niet zo!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 17:05

Waarom vraag je het dan??

fabienne

Berichten: 4818
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 17:05

wodan schreef:
gewoon rijden in de regen of er tussen door. En mogenlijk kun je je paard ook buiten laten in de regen zonder dat hij daardoor nog slechter voeten krijgt.


Ja wij rijden ook altijd tussen de druppels door hoor!!!!! De meeste regen valt er toch naast ..........................

Sterre

Berichten: 15226
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 17:06

Bij ons zeggen ze altijd: "Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding" Knipoog .
Als het erg pest weer is, ga ik meestal het bos in, daar heb je iets minder last van de regen. Als je paard slechte hoeven heeft, ligt het ook een beetje aan de bak; is ´ie weer snel droog, of blijft ´ie dagen vol met water staan?? De paarden staan bij ons in principe de hele dag buiten, maar als het ´s ochtend om 8 uur al pist van de regen, doe ik ze er vaak pas om 12.00 uur - 12.30 naar buiten. Ze vinden het dan niet erg om in de box te blijven, maar ´s middags worden ze onrustig en willen ook bij regen naar buiten. Ik heb er iig géén spijt van gehad, dat ik 2 1/2 jaar geleden van een luxe stal met binnebak, stapmolen enz. enz., naar een eenvoudige zelfverzorger stal, zonder binnenbak gegaan ben Lachen !
De nadelen wegen in mijn geval niet op tegen de voordelen!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 17:19

Goede (lange) waxjas kopen, hoed op, en lekker rijden. Niks mis mee. Heb het jaren zonder binnenbak gedaan, en het bijna nooit gemist!
Slecht voor je spullen? Goede spullen kopen en goed ervoor zorgen. Op tijd invetten etc en niet voor de kachel te drogen hangen, maar in een goed geventileerde ruimte.

Cowgirl

Berichten: 23739
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 17:29

Mountain horse en BR hebben prachtige regenbroeken om in te rijden.
Ik heb er een van moutain horse in bestelling.
Goede waxjas kopen en hoed op.
Tuig goed invetten dan kan het wel tegen een stootje hoor.

Jasmijn

Berichten: 3757
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 18:59

Met opzadelen al je moed bij elkaar rapen, en als je er eenmaal opzit heb je bijna geen last meer van de regen, is mijn ervaring tenminste hoor. Tenzij het er hard bij waait, dan laat ik ook mijn beurt voorbij gaan.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 19:10

Tussen de buien door. Als je de bossen in kunt, dan valt het wel mee met de regen, bijna geen last van. Goede waterdichte jas aan en je spullen kunnen wel tegen wat water hoor.

Paardje is dan ook lekker schoon, buik goed afborstelen van de zand en benen schoon spuiten. Grote plensbuien duren maar even en als het de hele dag spoelt heb je pech. Gewoon een kanjer zijn en rijden.

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 19:11

Gewoon rijden, het is wel minder prettig voor jezelf, maar het kan makkelijk. Zoveel dagen zijn er niet dat het echt continue regent, in Nederland zijn het vaak buien. En als je je spullen goed invet kunnen die echt wel tegen wat water.

IngridM
Berichten: 11826
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 19:32

Ik heb nu de luxe van een binnenbak op 5 minuten stappen. Maar hiervoor stond ik altijd op stallen met alleen buitenbak, en dus gewoon rijden. Als je in nederland je paard stil moet zetten als het regent....................... Frusty

pferdtje
Berichten: 688
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 19:48

Ik rij zelf altijd met mijn regenpak aan of mijn wax jas of zo! als het erg hard geregend heeft dan is de bak onbruikbaar Dus naar buiten dan maar! Soms mn Cap op als het erg hard regent Maar anders gewoon mn capuchon! Als ik terug kom tuig laten drogen de volgende dag vetten en schoonmaken met zadelzeep als ik tijd heb meteen schoon maken met zadelzeep. Zadel maak ik ook schoon en droog de niet leren delen van mijn western zadel zullen uit zich zelf moeten drogen en mijn pad gaat gewoon over een balk om te drogen.
Paard vervolgens gewoon in de wei
De paarden gaan bij ons altijd het land in behalve als het de hele dag al regent dan komen ze snacht binnen maar over het algemeen zijn ze gewoon buiten.
En ik en mijn paarden zijn nog nooit slechter geworden van een beetje regen, sneeuw, hagel, of harde wind

Richtje

Berichten: 13117
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 20:25

Wat iedereen hier al zegt, gewoon in de regen rijden. (wordt je hard van).
Als de bak echt heel nat is, stukje buiten stappen. Tiko kan er namelijk echt niet tegen om hem stil te zetten.
Maar je spullen moeten toch wel tegen regen kunnen lijkt me.
Als ik altijd als het regent moest stoppen met rijden, zou Tiko 3/4 van zijn leven vakantie hebben!

Macario

Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 20:52

ik rijd ook altijd gewoon in de regen.. wat moet je anders?? de hele tijd stil laten staan is nog slechter.. het grootste probleem is denk ik om jezelf eroverheen te zetten Knipoog nouja gewoon regenkleding of gewoon gelijk als je thuis komt de douche onder (doe ik zowieso altijd al Tong uitsteken )

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 23417
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 21:07

Ik loop ook gewoon hoor als het regent, is zelfs wel lekker vind ik, niet altijd maar soms wel.
Als het echt plenst dan wacht ik tot het wat is afgezakt.

Enne wat betreft slecht voor je spullen: ik heb indertijd mijn mentuig bij iemand vandaan gehaald die marathon reed en die vette het echt niet elke keer in als het nat was geworden en als ik gewoon loop met hoofdstel vet ik het ook niet na elke bui in, kan ik wel bezig blijven, het kan er heus wel tegen

Rena
Berichten: 203
Geregistreerd: 12-02-01
Woonplaats: loosdrecht

rijden in de regen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 22:19

Volgens mij houd jij zelf niet zo van in de regen rijden. Voor je paard maakt een buitje meer of minder echt niet uit. ZE smelten niet hoor. En vaak in de stal staan is voor paardenhoeven ook niet echt geweldig met al die ammoniak die in de urine zit. Dus gewoon rijden, ik rijd in weer en wind buiten en mijn paard en ik ook dus neit hebben er nog nooit iets aan over gehouden. Het is jusit lekker als je thuis komt en een heerlijke warme douche neemt. En je bent extra tevreden als je paard lekker heeft gewerkt en in zijn stal aan wat hooi staat te knabbelen.

Elise

Berichten: 1987
Geregistreerd: 05-11-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-02 22:32

Owkee en nu even andersom...

Ik heb er absoluut geen moeite mee om in de regen te rijden... maaarr mijn paardje wel. Hij gaat als shaken bij de eerste druppels regen of sneeuw die uit de lucht vallen en die ik nog niet eens bemerkt heb! Haha!

Hij gaat 1. met zijn hoofd schudden 2. zn hoofd van de regen afdraaien 3. protesteren als ik in de richting van de regen wil (lees dus de halve bak lang) 4. bij het halthouden direct zn kont in de richting van de regen draaien

Owkee, het is geen geaanstel, hij doet het ook als ik hem uit zn paddock wil halen om naar stal te brengen, hij komt dan naar de uitgang ge-traverd Verward zucht....
Druppels op zn hoofd wil hij koste wat het kost vermijden!

Owkee, moet ik hem ook een hoed opzetten soms? hahaha
Niet rijden in de regen voor mij dus.... Huilen
Bos hebben we nl niet in de buurt...

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-02 07:23

Wat ik doe als het regent, gewoon rijden, geen gemiep jullie zijn allebei niet van chocola, nog suiker.
Mijn paardje staat nooit stil, wat voor weer het ook is.
Viv

Mer1980

Berichten: 18823
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-02 08:14

Jeetje ik rij al 13 jaar in de regen. Ik heb nog nooit kapotte spullen gehad. Ik heb blijkbaar gewoon goede spullen. Gewoonweg omdat ik geen stalling met binnenbak kan betalen voor 2 paarden. En omdat ik een hele goede buitenbak heb om in te rijden.

Dus gewoon niet moeilijk doen en buiten rijden. Haha!

muurbloempje

Berichten: 85
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: hillegom

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-02 14:44

dan gooi hem een paar dagen gewoon een paar uurtjes los of ga longeren

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-07-02 15:24

hmmm, oké !

thanx voor de tips !