[NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
cissy

Berichten: 19823
Geregistreerd: 14-10-03
Woonplaats: hut in Heicop

Re: [NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-11 15:53

Jessetjuhh, begin eens vooraan in dit topic te lezen, uiterst leerzaam! En dan kun je zelf je eigen vraag wel beantwoorden.

1Farah

Berichten: 55
Geregistreerd: 23-07-11

Re: [NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-11 20:31

Hm en wanneer je paard niet naar je toe wil komen maar juist weg wil uit de ruimte ( en niet omdat ze bang is, of weggejaagd word, maar van opwinding?)
In het licht van wegsturen uit de kudde : heb ergens gelezen dat wanneer paard zich van je afwend, kont keert ze minachting tonen.
Kan iem. uitleggen wat er dan gebeurd volgens deze principes wanneer ie juist 'heerlijk' aan het dollen is en geen 'zin' heeft om te komen? Kan er na uurtje observeren bij vriendin nog steeds de vinger niet achter krijgen wat er daar dan precies gebeurd.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-11 21:10

Sta je in de bak en probeer je het paard te pakken en wil hij niet komen? Dan heeft hij weinig respect voor je en geen zin om bij je te zijn. Omdat hij misschien alleen maar moet werken als je bij hem komt. Of heeft hij een week in de box gestaan en mag hij eindelijk los? Dan is hij veel te blij dat hij eindelijk zijn benen kan strekken.....

Om daar een duidelijk antwoord op te geven moeten we meer weten over de omstandigheden waarop het paard gehouden wordt, en zijn opvoeding/manier waarop er met hem wordt omgegaan.

1Farah

Berichten: 55
Geregistreerd: 23-07-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-11 21:55

Staat altijd buiten. Hoeft weinig te doen met eigenaar. Af en toe beetje buiten stappen met eigenaar erop. Wel goede manieren ( af en toe moeten de regels voor niet knabbelen en stiekum net iets te ver doorlopen weer worden herhaald). Hij wil idd niet gepakt worden, lijkt dan geen respect te tonen, maar wanneer de eigenaar hem dan wegstuurd lijkt ze er vooral nog meer lol in te krijgen. (waar normaal ook in wei staat. lijkt zich niet max te onderwerpen, hele kleine tekenen, komt alleen wanneer eigenaar op knieeen zit, maar is ook zo weer weg wanneer eigenaar teveel aanstalten maakt om bv aan te halen of te pakken, maar op de een of andere manier daarna wel veel gespitster op signalen, dag erna ook nog), niet helemaal duidelijk wat er gebeurd, heeft ze er teveel bovenop gezeten (lijkt van niet gezien zeer minimale gebaren) of juist te onduidelijk?
Hoop dat dit een beetje een beeld geeft?
Ik zou meekijken, maar snap dus vanbuiten ook niet wat er precies gebeurd.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Re: [NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-11 22:01

Duidelijk niet willen, speelgedrag. Helemaal omdat eigenaar er weinig mee doet. Zal misschien een paar keer hebben gewonnen op momenten dat eigenaar wel wat met hem wilde doen en hem niet te pakken kreeg. Dit is geen Join Up, dit is een pony die niet altijd even veel zin heeft. En dat wegsturen kan misschien wel helpen, als er dan lang genoeg wordt doorgezet om de pony te pakken te krijgen, en deze meteen weer wordt losgelaten na het pakken om vervolgens nog een keer te pakken. Probleem kan verholpen worden door vaker met dier te gaan werken, en niet op te geven voordat je hem te pakken hebt.
Sowieso, als pony zich niet laat pakken en je gaat hem vervolgens wegsturen, is dat imo niet de goede aanpak.
Parallel met hem meelopen, zonder hem op te jagen, geen rust te geven tot hij gepakt is, daarbij niet naar de ogen kijken maar naar de schoft, in een boog op hem aflopen als hij wel blijft staan en eerste kennismaking via kriebelen op de schoft is imo de beste manier om het dier te pakken te krijgen.

1Farah

Berichten: 55
Geregistreerd: 23-07-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-11 22:11

Dank je, klopt dat gaat dus idd wel (op die manier uiteindelijk pakken, alleen niet door iedereen) Ze dacht dus nu het eens anders aan te pakken, niet zozeer met als hoofddoel om hem te pakken, maar met hem te werken. Naar jou idee wat ie dus blijkbaar ook leuk vind en nodig is. Alleen idd dus niet de juiste timing wanneer je hem juist wil pakken. Haal blijkbaar twee dingen door elkaar. Bedankt voor de opheldering!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-11 09:44

Bij de klassieke JU in een round pen heb je een beperkte ruimte tot je beschikking, zodat het paard niet bij je vandaan kan. Probeer de JU in een weiland van een paar hectare en je hebt een heel ander verhaal.

Monty Roberts had ook een paard nodig waar hij op kon rijden (en het kostte hem een aantal dagen) voordat hij - volgens eigen zeggen - een JU bij Shy Boy kreeg. Ik ben zelf daar niet zo van overtuigd. Als je een paard drie dagen lang dag en nacht achterna zit zodat hij echt uitgeput is, flink wat gewicht is kwijtgeraakt en met dikke benen staat van het lopen, dan is het niet meer dan normaal dat hij geen stap meer wil zetten en zich overgeeft. Een JU kan ik dat niet noemen.

1Farah

Berichten: 55
Geregistreerd: 23-07-11

Re: [NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-11 18:49

Klopt, heb het ook gelezen. Vond het ook wat dubieus. Nu was het weiland van mijn vriendin maar klein afgezet, vond het echter mede daarom ook nog gevaarlijk om de druk te zeer op te voeren, bang dat ze daar doorheen gaat. Dan ben je natuurlijk nog verder van huis. Moet naar mijn idee wel in veilige geschikte omgeving.

Lisadliam

Berichten: 774
Geregistreerd: 27-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-11 16:22

erg duidelijk hier heb ik wat aan!

Gamiani
Berichten: 36
Geregistreerd: 19-01-10
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 15:09

Ik heb ook een boek van Monty gelezen, en eerst was ik helemaal van wow dit is het, maar de laatste tijd heb ik steeds meer twijfels over zijn techniek. Een JU uitvoeren vind ik eigenlijk redelijk onnatuurlijk juist. het feit dat de JU word uitgevoerd in een roundpen, of in ieder geval kleine ruimte kan eigenlijk niet. Het paard kan helemaal niet vluchten en blijft gedwongen dichtbij de trainer. Klinkt voor mij niet echt sjiek in de oren.

Maar tell me if i'm wrong!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 17:53

Monty Roberts heeft een aantal boeken geschreven. Het boek "De man die naar paarden luistert" is fictie, en geen autobiografie.
Shy Boy is ook niet zo gegaan zoals Monty Roberts dat graag wil doen overkomen.
Wil je meer weten? Kijk even op http://www.horsewhispersandlies.com . Boek is online gratis te lezen, je moet je alleen even registreren.

En over het feit dat het in de round pen gebeurt, die hele JU: als paardlief de ruimte zou hebben om te vluchten, zou hij dat doen. Die round pen is nodig, zodat het dier niet bij je vandaan kan en er geen andere optie blijft dan zich bij je aan te sluiten.
Monty Roberts had een paard nodig om Shy Boy drie dagen lang te achtervolgen (dag en nacht, door terrein met kuilen en prikkeldraad) voordat het dier zo uitgeput was, zoveel gewicht verloren had en met zulke dikke benen stond dat hij geen stap meer kon zetten.

cissy

Berichten: 19823
Geregistreerd: 14-10-03
Woonplaats: hut in Heicop

Re: [NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 18:37

Cassidy, deed Monty dan steeds van paard wisselen om Shy Boy bij te houden? dat vergt nogal wat organisatie en een aantal paarden met een ijzeren conditie als hij ze niet verrot wilde rijden....
Want hoe houden zijn helpers hem bij om steeds paarden te wisselen in de rimboe?

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 18:39

Ja MR wisselde van paarden, en hij heeft ook nog gekeken welk paard hij overdag gebruikte, moest ook een beetje een mooi paard zijn (voor de camera). De eigenaren van het paard dat hij 's nachts gebruikte waren niet zo blij dat hij hun paard heeft blootgesteld aan het gevaar wat een achtervolging in het donker door een terrein met prikkeldraad en konijneholen met zich meebrengt. Uiteindelijk is er een paard aan een gebroken been overleden....

Zal even kijken of ik online informatie daarover vinden kan.
Laatst bijgewerkt door Cassidy op 11-08-11 18:46, in het totaal 1 keer bewerkt

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Re: [NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 18:45

Media Talk; California Couple Sue Horse-Savvy Author
By NY Times
Published: Monday, August 31, 1998
http://www.nytimes.com/1998/08/31/busin ... uthor.html

The gushing publicity for the bestselling author Monty Roberts likens him to a compassionate ''real-life horse whisperer'' who is a hybrid of gentle James Herriot and straight-talking John Wayne. But Mr. Roberts, a well-known horse trainer and author of ''The Man Who Listens to Horses,'' is now facing a lawsuit filed by a wealthy California couple who say that their thoroughbred suffered a broken leg and improper treatment during a controversial experiment presided over by Mr. Roberts.

The suit grew out of a BBC documentary, which filmed Mr. Roberts last year as he demonstrated horse- gentling techniques on a wild mustang, which ultimately was allowed to choose between returning to the California desert of the Cuyama Valley or joining with tamed horses.

Charging fraud and negligence, Carolyn and Christopher Carradine -- the brother of the actor Keith Carradine -- say they boarded their horse, Big Red Fox, at Mr. Roberts's 186-acre Solvang farm because of his humane training techniques. But they contend that Mr. Roberts used their horse initially in the wild mustang project without their permission. During the documentary's second stage, the couple permitted their horse to participate, but they contend that Mr. Roberts unexpectedly released Big Red into the wild and offered only minimal care after the horse was found later with bruises, cuts and a broken leg.

''They're outraged,'' said Gerard P. Fox, a Los Angeles lawyer who filed the civil lawsuit for the Carradines in Santa Barbara Superior Court in April. ''They feel that their horse was used as a guinea pig, and Monty showed a very aggressive side. You're talking about two very sophisticated individuals who felt they were being sold a bill of goods.''
The Carradines are seeking up to $100,000 for expenses like veterinary care, plus an unspecified amount in punitive damages.

Mr. Roberts, who earlier this year was honored for his humane treatment of horses by the American Society for the Prevention of Cruelty to Animals, did not respond when messages were left seeking comments on the lawsuit.
His publicist, Diana DeRosa, said she was with Mr. Roberts during the BBC filming and witnessed his efforts to care for Big Red. ''He was extremely attentive and a vet was right there,'' Ms. DeRosa said. ''It was the middle of the night and they ended up driving about a hundred miles to the closest vet because the owner wanted a second opinion. The vet was right there when it happened and he was not overly concerned. He took care of it and said this is not a bad wound.'' -- DOREEN CARVAJAL

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 18:49

Monty Roberts the Monty Python of Horse Trainers

A TALE OF TOTAL HORSE ABUSE: IN HIS OWN WORDS
by Shane Maverick


The following has been compiled from Monty Roberts' own words from his Postscript in the British paperback version of "The Man Who Listens to Horses". His passages describe the letting loose of a wild mustang and then recapturing it for the British Broadcasting Company's documentary of the episode. Monty Roberts may indeed fight for the humane treatment of horses but only when it doesn't interfere with his own glory and ego!

1. On adopting mustangs for the BBC documentary: "I needed three horses. A first choice, as GOOD LOOKING AS POSSIBLE FOR THE FILM CAMERAS, and then a back-up, plus a second back-up."

2. On chasing the mustang down through private ranch land: "Fences would be my most horrible fear. Mustangs have no knowledge of fences, so they don't respect them."

3. On setting loose a mustang in rattlesnake territory: "...the rattlesnakes had come out three weeks early. They killed two horses before the shoot even began. They strike at body heat and when they first emerge from their dark winter dens, they're cranky and unpredictable - a disaster waiting to happen. A STRUCK MUSTANG AND WE MIGHT GET BY WITH OUR BACK-UP NUMBER ONE OR TWO. A SADDLE HORSE STRUCK AND IT MIGHT BE REPLACED. BUT MYSELF STRUCK - THAT WOULD BE THE END OF IT."

4. On the long journey ahead: "...I'd have to suffer during what would probably be a day, a night and another day's continuous riding, non-stop wear and tear." (so would the horse only he wasn't asked, was he Monty?)

5. On the release of the mustang: "...I was the dominant mare running at the adolescent, driving it away to show I was displeased and asking for it to show me some recognition and respect. EXCEPT, INSTEAD OF TAKING TEN MINUTES, THIS FLIGHT WOULD GO ON ALL DAY." I HADN'T RECKONED ON THE LEVEL OF PANIC CAUSED BY THE HELICOPTER. ...THE HELICOPTER RAN US TO DEATH. WE COVERED NEARLY 100 MILES IN THAT FIRST DAY, THE MUSTANG IN FULL GALLOP FOR AN HOUR AND A HALF."

6. On the continued chase of the mustang: "It was killing, to stay at a full gallop for an hour and a half, ... I was unsure of the ground and one stumble at that speed could have been FATAL. SO THAT DAY WAS TRAUMATIC - I PRACTICALLY RAN MY FIRST HORSE, THE CADET, INTO THE GROUND. AND THE FENCES WERE A HORRIBLE WORRY... THERE WERE TWELVE MILES BETWEEN FENCES, BUT MUSTANGS DON'T KNOW BARBED WIRE, THEY DON'T SEE IT..."

7. On his second saddle horse: "I made the decision to ride through the night on a horse called Big Red Fox. Big Red Fox was a thoroughbred, retired from the racetrack, and kept in shape on Flag Is Up for his owners ... HE WAS NOT A PRETTY HORSE, SO IT WASN'T TO BE USED IN DAYLIGHT ON CAMERA."

8. On the dangers facing Big Red Fox: "It was a minefield of badger holes, but we didn't fall into any of those. Right at daybreak, around 4:30, he TOOK ME ON A HIGH SPEED CHASE FOR 15 MILES. IT WAS AS HARROWING AS ANYTHING I'D EVER RIDDEN. ..I'D BEEN IN THE SADDLE FOR NEAR ENOUGH 24 HOURS NON-STOP..."

9. On the terrain the horses had to travel: " ..they started filming from half a mile away, just as I was coming down this valley, with treacherous ravines and boulders troubling us in the bottom of it."

10. On riding long hours: "I'd ridden non-stop for 36 hours, but I was OK." (Monty is being sued by the owners of Big Red Fox for abuse after the horse suffered numerous injuries, including a broken leg!)

11. On 'joining-up' with the mustang: "It was a very emotional moment for me." (for me too, Monty - I almost threw up, reading what you did to all those horses just so you could shine on camera!)


Bron: http://citizensforjustice.org/component ... article/79

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 18:56

En wat er uiteindelijk van Shy Boy geworden is:

I Witnessed Shyboy at Monty's Farm
MONTY ROBERTS:
I WITNESSED SHYBOY AT MONTY'S FARM

by Gretchen Wieder


First I want to apologize if my English is not so good because I am German. But I want to tell about the time I visited friends in California and I went to the Monty Roberts farm that he writes about in his book. It is called Flag is Up. I was very much liking this man who listens to horses. I had read his book and was very impressed with everything he wrote and described and he had such a hard life it seemed to me. But I liked about what he said about horses needing great care and love.

I visited his farm two years ago during the winter. I remember it was very rainy and my friends said they were having a very rainy winter. But on one nice day we visited his farm because they said visitors would be welcome.

We went all around this very lovely place and I got to see the mustang Shyboy that was featured so strongly in Monty Roberts book. I was very surprised to learn and see how tiny this little horse was, like a pony. He was alone in a very small paddock filled with lots of mud and what little hay there was in it was soaked and padded into the mud. We saw two other tiny mustang horses that were all as small as this Shyboy fellow and I learned that these other mustangs were to be Shyboy's camera stand-ins in case something went wrong with the filming they were doing for Monty Roberts special video that he was selling. They would use these other little horses instead. But as we all know Shyboy was used. Each of these little mustangs were kept in small paddocks all separate from each other, very far apart with big big hedges all around them so that they could not see out at other horses.

I didn't say anything then but I thought how cruel it was to take these little horses who had only known life in a herd which was their sole comfort and security and put them away from one another so that they could not even see another horse.

There was no shelter in any of the little paddocks. It was filled with mud from the rain and I wondered how the little creatures stayed warm without their herd mates.

I found out that each of these mustangs had been left in these paddocks for a whole year that way.

Then, I looked down at their hooves and all of them had hooves that were so long that the front of them looked like those funny Arabian slippers curled up at the toes. I did mention this to the man showing me around and he said they couldn't get near any of the horses to trim their feet.

I thought this was strange because the join-up was supposedly taking place with Shyboy and all that he wrote about. The man also told me that none of the horses were worked or exercised or taken out of the paddocks. This is only because I started asking many questions about what they were doing with the horses.

I felt very sorry for these little creatures. They looked scared and wouldn't come near the gate when called to. They were so small and all alone.

I wondered then how a man who knows so much about horses and says he loves them so much could separate wild mustangs from their herd and not pay any attention to their needs for friendship and comfort from their herd mates. And why didn't they have any shelter if they weren't going to have other horses to which to cuddle against for warmth as they do in the wild or even when put together with others in a pasture?

I saw Monty Roberts that day I visited too. He was being followed all around by a group of camera people (video camera I think they said it was for a television show). He seemed not to care what else was going on around his own farm. He was showing them all how he worked with a race horse afraid of a getting into a gate. Monty Roberts himself was not on the horse. Some other man was in the saddle and Monty Roberts was just bellowing orders to him.

I didn't care about Monty Roberts making his video interview then. All I could think about was the poor little mustangs left all alone in their tiny paddocks for a year and wonder if they are still there all alone and scared.

Then, when his camera people were not looking and he was walking ahead of them, I saw Monty Roberts blow his nose in his hand without benefit of handkerchief. I realized this is a not very refined man. A farm man, yes, but how can such a man have dinner with the Queen of England?

I will always remember Shyboy and those other two nameless mustangs alone, cold, muddy and wet in separate paddocks with no one caring for them, other than to throw hay in over a gate. I was not left with a very good impression of Monty Roberts then and after all I have read about him I know that the impression I received that day was correct. To allow those mustangs to be left in that condition with their feet and their discomfort was high ignorance. I wish they are not still there like that. I just wanted to tell you my experience at the Monty Roberts farm. I know it's a small experience, but when I read him talk about Shyboy, I find it very sad. He acts like he cares about this little horse. He did not care for him when I was there nor for a long time before that.

Bron: http://citizensforjustice.org/component ... article/57

Denk zomaar dat Shy Boy het liefst nog gewoon bij zijn kudde in het wild was geweest (als men hem die kans had gegeven, er worden teveel Mustangs uit het wild gevangen die hun leven in gevangenschap moeten slijten)

cissy

Berichten: 19823
Geregistreerd: 14-10-03
Woonplaats: hut in Heicop

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 19:18

arme Monty, 36 uur in het zadel, dan zullen zn billen wel beurs geweest zijn....

(en die arme paarden..... mijn god, anderhalf uur aan 1 stuk galopperen gedurende die 36 uur achtervolging.... en vast geen eten en drinken onderweg.) :n

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 19:22

Monty roept dat Shy Boy in paniek raakte door de helicopter.
Ik heb de reportage gezien, zie toch geen paard dat in paniek is, eerder een paard dat niets met Monty te maken wil hebben.

En over het feit of Mustangs te trainen zijn: Monty Roberts vindt toch duidelijk van niet:

http://citizensforjustice.org/component ... article/23

Wat meer info over Shy Boy

http://citizensforjustice.org/component ... article/49

Toegegeven, komt allemaal van dezelfde website af. Maar waar rook is, is vuur. Zelfs als dingen maar half zijn gegaan zoals het beschreven staat, rijzen je haren nog te berge

cissy

Berichten: 19823
Geregistreerd: 14-10-03
Woonplaats: hut in Heicop

Re: [NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 19:26

als ze niet te trainen zijn waarom neem je m dan aan en laat m zes maanden wandelen voordat je m terugstuurt???

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 19:29

Gezichtsverlies denk ik? Na Shy Boy ga je toch echt niet roepen dat het allemaal niet kan.
En dat het wel kan, als je er voldoende tijd aan spendeert, is door menig filmpje op Youtube weerlegt.
Dus waarom je hem aanneemt en een half jaar trainingsgeld incasseert, zal met de centen te maken hebben....

Edit: filmpje van Kitty Lauman en Ranger.
Er zijn heel veel filmpjes over Ranger te vinden, die duidelijk zijn progressie laten zien.
Vervolgfilmpjes wijzen vanzelf.
Hier is filmpje 1:

http://www.youtube.com/watch?v=W0G3wzVy ... A716CFB906
Laatst bijgewerkt door Cassidy op 11-08-11 19:33, in het totaal 1 keer bewerkt

cissy

Berichten: 19823
Geregistreerd: 14-10-03
Woonplaats: hut in Heicop

Re: [NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 19:32

Zou de NatGeo docu van Parelli ook zo zijn opgenomen? Die met die mustangs....

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 19:33


cissy

Berichten: 19823
Geregistreerd: 14-10-03
Woonplaats: hut in Heicop

Re: [NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 19:45

wat een interessante manier van trainen zo met die stok, en inderdaad absoluut niet te trainen die mustangs :+ De manier waarop ze het doet met alle rust en vertrouwen is leuk om te zien!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Re: [NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 20:05

Een samenvatting van de training van Ranger:

http://www.youtube.com/watch?v=bMMfr36w ... re=related

En er zijn er meer die meedoen aan een Mustang Makeover Challenge.
Toch apart dat Monty Roberts daar niet een van is.
Misschien omdat zijn trainingsmethode behalve de JU niet veel om handen heeft?
Of zou het toch een gebrek aan tijd en inzet zijn?

PuurxNatuur

Berichten: 2975
Geregistreerd: 12-03-10
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: [NH] Join up, weet waar je mee bezig bent!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-11 10:18

mooi topic :j
Ik ging binky losgooien en ik stond met de rug naar hem toe ( niet expres ofzo hoor ) en toen kwam hij naar me toe en volgde die me? ik hoop dat dit geen kwaad heeft gedaan bij hem?