Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Grapjasjes12

Berichten: 18642
Geregistreerd: 01-09-09

Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-08-11 08:27

Ik kom er net achter dat ik een kilo kippenpoten in de gang heb laten liggen gister :')
Het is daar ongeveer 18 graden, maar ik denk dat het vannacht een graadje kouder was. Ik heb net de verpakking opengemaakt om te snuffelen, maar ik ruik niets vreemds eigenlijk.
Het komt van de AH, dus het is een goede luchtdichte verpakking.

Kan ik het nog gebruiken of moet ik dat toch écht niet doen? :=

Caira
Berichten: 26318
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Kip heeft een nactje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 08:28

Ik ben altijd heel voorzichtig met kip, ik zou het niet doen.

Chocopasta

Berichten: 16603
Geregistreerd: 18-01-03

Re: Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 08:28

Als het nog goed ruikt en je verhit het goed genoeg zou ik het wel aandurven :)

S_en_Z

Berichten: 9371
Geregistreerd: 22-11-09
Woonplaats: Nieuwegein-Zuid

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 08:29

ik kom niet bij jou eten vanavond :=

Ik zou het niet doen

Grapjasjes12

Berichten: 18642
Geregistreerd: 01-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-08-11 08:30

svdijk86 schreef:
ik kom niet bij jou eten vanavond :=

Ik zou het niet doen


wie zegt dat ik het ga doen? Ik weet het nog niet :+

geerke

Berichten: 31213
Geregistreerd: 06-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 08:31

goed doorbakken dan is er niets aan de hand hoor.
In azie hangen de dode kippen aan marktstalletjes met 40 graden....nu hebben die mensen daar wel een wat betere weerstand dan wij westerlingen :D

celano
Berichten: 1952
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: Scheveningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 08:31

nee, niet doen.

Sita_

Berichten: 21958
Geregistreerd: 23-09-05
Woonplaats: Ljouwert

Re: Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 08:32

Goed voor de weerstand ;) , goed doorbakken of bereiden zoals altijd en dan zou ik het wel aandurven..

Coby
Moderator Over Paarden
The one and only

Berichten: 15714
Geregistreerd: 01-07-03
Woonplaats: Jubbega

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 08:33

Hoelang staat het al op de gang? Vanaf gistermiddag of gisteravond? Zelf werk ik bij een slagerij en met kip moet je gewoon heel voorzichtig zijn, vooral rauwe kip.

S_en_Z

Berichten: 9371
Geregistreerd: 22-11-09
Woonplaats: Nieuwegein-Zuid

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 08:33

phormicola schreef:
s_en_z schreef:
ik kom niet bij jou eten vanavond :=

Ik zou het niet doen


wie zegt dat ik het ga doen? Ik weet het nog niet :+



Dus ik mag wel bij je komen eten vanavond? :+

Rennie89
Berichten: 37755
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 08:40

Ik zou zeggen, doe het, maar bak het, zoals altijd bij kip, goed door :D je zal er niet dood van gaan :')

Grapjasjes12

Berichten: 18642
Geregistreerd: 01-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-08-11 08:41

geerke schreef:
goed doorbakken dan is er niets aan de hand hoor.
In azie hangen de dode kippen aan marktstalletjes met 40 graden....nu hebben die mensen daar wel een wat betere weerstand dan wij westerlingen :D


Dat geeft de burger moed :D

De kip ligt er vanaf...even denken... 19u gisteren, volgens mij.

Ik durf het eigenlijk helemaal niet :+ Ik ben echt een beetje panisch met kip en dan ligt het ook nog op de gang. Maar ik dacht dat als jullie allemaal zeiden dat het wel kon.... :P
Ik wilde het gebruiken voor tandoori, dus marineren in yoghurt, kruiden, tomatenpuree (allemaal lekker zuur) voor een dagje.
Maakt dat extra bacterieën dood? :+

Grapjasjes12

Berichten: 18642
Geregistreerd: 01-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-08-11 08:41

svdijk86 schreef:
Dus ik mag wel bij je komen eten vanavond? :+


It's your funeral :+

kimmie261

Berichten: 19531
Geregistreerd: 30-03-04
Woonplaats: duitsland

Re: Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 08:47

oww die zou ik nog wel bakken en opeten hoor :j

Grapjasjes12

Berichten: 18642
Geregistreerd: 01-09-09

Re: Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-08-11 08:57

hmmm ik ga de kippies snel marineren en dan stop ik ze heeeeel lang in de oven :P

Lielle

Berichten: 66461
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 09:03

ik ben heel makkelijk met eten, maar niet met kip en ik zou het dus niet doen.

(en ik eet alles dat niet hariger is dan de kat, en me niet zelf tegemoet komt uit de koelkast)

Coby
Moderator Over Paarden
The one and only

Berichten: 15714
Geregistreerd: 01-07-03
Woonplaats: Jubbega

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 09:06

Vooral met gemarineerde kip vind ik het wat minder. Dit omdat je dan toch echt de 'zure lucht' niet meer goed ruikt.

verootjoo
Berichten: 36935
Geregistreerd: 19-10-03

Re: Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 09:18

Ik zou het wel doen. Zou niet weten waarom met andere dingen wel en waarom met kip niet. Als het niet raar ruikt en je bakt het goed door lijkt het me geen probleem.

Fred_Kroket
Berichten: 3116
Geregistreerd: 15-07-10
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 09:19

Gewoon opeten...

Benfan

Berichten: 4127
Geregistreerd: 08-10-07
Woonplaats: Emmen

Re: Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 09:23

Kan best hoor, ik heb wel gekker gegeten dan dat. Mensen zijn tegenwoordig veel te panisch en lichtelijk anaal als het om eten gaat. Als het goed snuft, en niet groen 'glanst' wat kip doet als hij bedroven raakt kun je het prima nog nuttigen zonder er wat aan over te houden.

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees KIP!

Zonnetje81
Berichten: 20218
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 09:24

Ik zou het niet doen. Salmonella wil je echt niet hebben en dat vermenigvuldigd echt paasei snel. Maar de meesten hier zullen nooit ziek zijn geweest van kip die roepen: wel eten :+ Ik kan je vertellen dat wil je niet meemaken en van een echte salmonella vergiftiging kan je in het ziekenhuis belanden of overlijden.

kimmie261

Berichten: 19531
Geregistreerd: 30-03-04
Woonplaats: duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 09:26

zolang je die kip goed bakt en niet rauw opeet zie ik het probleem niet zo eigenlijk...


hier zou die ook lekker de oven ingaan hoor...

Charaz

Berichten: 25372
Geregistreerd: 12-04-02

Re: Kip heeft een nachtje op de gang doorgebracht, toch bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 09:27

Lekker in de oven stoppen en goed doorbakken, zou het gerust nog opeten.

Coby
Moderator Over Paarden
The one and only

Berichten: 15714
Geregistreerd: 01-07-03
Woonplaats: Jubbega

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 09:27

Ook kip die nog niet groen glanst kan bedorven zijn, dat heb ik zelf regelmatig geroken..

Fred_Kroket
Berichten: 3116
Geregistreerd: 15-07-10
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-11 09:28

Goed bakken, met 70 graden gaan bacteriën dood! Dus bakken die handel!
En anders als je blijft twijfelen gooi je het weg... Dat getwijfel... :')