Ik heb nog een recept gevonden, niet zelf geprobeerd maar hij lijkt me heerlijk!
We blijven wel wat in de saladesferen
Veel kruiden, volgens mij voldoet het recept nog aan de regels 
Citaat:
ingrediënten
Voor 4 personen
• 500 g middelgrote wortelen van verschillende kleur, plus het loof
• 2 afgestreken theelepels komijnzaad
• 1 of 2 kleine, gedroogde rode Spaanse pepertjes, verkruimeld
• zeezout en zwarte peper uit de molen
• 2 tenen knoflook, gepeld
• 4 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
• extra vierge olijfolie
• rode of wittewijnazijn
• 1 sinaasappel, gehalveerd
• 1 citroen, gehalveerd
• 3 rijpe avocado’s
• rodewijnazijn
• 4 sneden ciabatta of ander brood van goede kwaliteit, 1 cm dik
• 2 handen slablaadjes (zoals Treviso, rucola, radicchio of topjes van cavolo nero), gewassen en drooggeslingerd
• 2 bakjes tuin-, water- of andere kers
• 1,5 dl zure room
• 4 eetlepels gemengde zaden, geroosterd
Verwarm de oven voor op 180 °C of gasovenstand 4. Kook de wortelen 10 minuten voor in gezouten water tot ze bijna gaar zijn, laat ze uitlekken en leg ze in een braadslee. Je moet ze aanmaken wanneer ze nog gloeiend heet zijn, dus stamp terwijl ze staan te koken alvast de komijnzaadjes en Spaanse pepertjes met wat zout en peper fijn. Doe er de twee tenen knoflook en tijmblaadjes bij en stamp het mengsel tot een soort fijne pasta. Het is de bedoeling dat er een krachtige smaakmaker ontstaat. Giet er zoveel extra vierge olijfolie bij dat de pasta royaal onder staat en giet er dan een scheutje azijn bij. Het is nu een soort marinade, smeersel en dressing in één! Roer het mengsel goed door, giet het over de wortelen in de braadslee en hussel die goed om. Leg er de gehalveerde sinaasappels en citroenen met het snijvlak naar beneden bij. Ze kunnen dan met de wortelen mee braden en het sap kun je als basis voor de dressing gebruiken. Zet de braadslee 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de wortelen goudbruin zijn.
Halveer terwijl de wortelen in de oven staan, de avocado’s en gooi de pitten weg. Snijd ze vervolgens in de lengte in partjes en doe ze in een grote kom. Haal de wortelen uit de oven en doe ze bij de avocado. Knijp de geroosterde halve sinaasappels en citroenen met behulp van een tang voorzichtig uit boven een kom. Giet er evenveel extra vierge olijfolie bij als je aan vocht in de kom hebt, en een klein scheutje rodewijnazijn. Breng de dressing op smaak en giet hem over de wortel en avocado. Meng alles goed en proef of er nog iets van zout of peper bij moet.
Scheur het geroosterde brood in stukjes en strooi die bij de aangemaakte wortel en avocado. Meng alles, hussel er de slablaadjes en kers door en schep de salade op een grote serveerschaal of direct op de borden. Schep er een flinke dot zure room op, strooi er de geroosterde zaden over en besprenkel de hele zaak met nog wat extra vierge olijfolie.