irritant geval.....wat nu?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Thortana
Berichten: 4384
Geregistreerd: 25-08-01

irritant geval.....wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-07-02 16:15

Op de stalling waar Lisa staat en ik reed ( Huilen Verdrietig ) Is een meisje , ze is 9 jaar oud en heeft sinds 4 maandjus ong. een arabiertje, een 12 jarige westernpony......Ze zit de hele tijd te k*tten met dat beessie omdat ie met zijn kop omhoog loopt ....oke heel iri tant maar daardoor raced ze door de bak heen met 3-hoekige figuren Verward , en gaat steeds op de hoefsmalg stilstaan voor iemand neus, en springt hindernissen als er van de andere kant NET iemand aan komt hollen
We maken haar de hele tijd duidelijk dat ze dat niet moet doen want er zijn al ene paar ongelukken bij gemoen . bv bij mij:

Lisa en ik sprongen een dubbel sprongetje en steeds daarachter racede ze weg met ene paar bokjes...das normaal bij haar als ik probeer zonder martingaal te rijden *LOL*
toen ik m voor de 3e keer sprongen , en het beter ging *LOL* reed ik er rustig opaf spronge de dubbel sprong maar daar naar racede ze met 10 bokken over de hoeflag heen, dat meske reed in draf voor me en ik zei:
MANDY !! kijk uit en gaa ff aan de kant please want dan kan ik erlangs of ene volte maken , danke
en ze zei..: ik heb een idee!
Dus ging ze MIDDEN op de hoefslag stil staan en lisa knald er (net toen ze bokte) bovenop..ik flikker voorover tegen dat beest op de grond en dat beest (follies genaamd) trapte na....(tegen mijn rug waar ik dus al pijn had Verdrietig ) ...2 weken daarna toen ik weer een beetje kon rijden Verward ...beetje dan... heb ik dit HEEL erg duidelijk gemaakt aan dr dat dat gevaarlijk was..........3x daarna heeft ze dat nog geflikt! maar dan bij ANDERE mensen

iedereen zegt wat van dr maar ze luisterd niet

Wat nu???????????????????? Verward Want op dit moment rijd niemand bij haar in de bak......maby leert ze dr wat van Haha!
Afbeelding
Laatst bijgewerkt door Thortana op 09-07-02 09:34, in het totaal 1 keer bewerkt

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-02 17:06

Leer even leesbaar schrijven, dat is prettiger
Maar op je probleem, zeg na het rijden dat je je gigantisch ergert aan het gebrek aan bakmanieren bij haar. En als blijkt dat ze haar pony niet aankan, zeg dan tegen haar dat ze hulp moet zoeken. Of ze is 9 zie ik, zeg het tegen haar ouders, dat je het idee krijgt dat ze die pony verpest omdat het niet gaat.

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-02 17:20

Aan smilies geen gebrek Knipoog

Het zal wel in de naam zitten hé.. Mandy.. Ik wil ook nog wel eens in de weg rijden.. (per ongeluk voorrang nemen..) Maar, ik probeer het wel hoor..

Praat er eens serieus over, leer haar de bakregels.. Praat er desnoods met je staleigenaar over, die daar misschien dan een stokje voor kan steken. Hier schiet je namelijk weinig mee op.

Mellow

Berichten: 6468
Geregistreerd: 22-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-02 19:19

als je piony onbestuurbaar is leer je meestal eerst je pony wat links en rechts is voordat je ermee gaat springen of ''racen''.
rekening met elkaar houden is altijd''moeilijk'' voor sommigen.
maak afspraken met iedereen op stal zodat jullie meer rijplezier zonder stress hebben.
gelukkig sta ik lekker alleen op stal *zucht* Lachen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-02 20:59

Gewoon rustig over praten, en de regels eens op papier (laten) zetten, zoals bv. geen stops maken op de hoefslag.
Overigens, als jij er bovenop knalt, zat je er te dicht achter en let je ook niet op je mederuiters....

Wie was er trouwens eerst aan het rijden? Had je gevraagd of zij het niet irritant vond als je hindernissen in de bak ging zetten?

Bij ons gaan zulke dingen gewoon in overleg, en hebben we nooit zulke problemen.

manzano

Berichten: 23922
Geregistreerd: 22-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-02 22:57

Tja, ik weet niet hoor, maar het klinkt meer alsof jij jouw pony niet onder controle hebt. Tuurlijk is het irritant als zij zomaar voor je neus gaat stilstaan en echt handig is het ook niet, maar uiteindelijk ben jij degene die aan de kletter gaat en zorg je dus zelf voor evt. ongelukken.

My Dominique

Berichten: 5299
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 00:28

daar ben ik het mee eens
lisa ging aan de kletter
en niet 1x maar meerdere keren
dus ben jij fout!
maar goed leer dus allebei de bakregels maar
suca6 met opzoeken Lachen

obelix

Berichten: 11877
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 10:33

idd bakregels leren en miss is goed les nemen want het lijkt mij dat dit niet lekker rijden is...

Thortana
Berichten: 4384
Geregistreerd: 25-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-07-02 21:16

IKKE FOUT? ZIJ ZEGT : IK HEB EEN OPLOSSING EN GAAT STILSTAAN EN IK ER TEGEN AAN KNAL !
Als ze aan de kant was gegegaan ( deed ze dat maar is....) dan kon in een volte maken over ssn tukje verder rijden...............en over het woord bestuurbaar : daar bedoel ik niet mee dat ik mijn pony niet in handen heb......maar ooit gehoord van : als ene paard raced en bokt hem niet kan sturen en ze zat ik dr verkeerde galop dus sturen hielp niet want gaat ze harden en niet dat ik niet kan rijden! Boos!

MAAAAAAR..de vraag was: wat kunnen we nu tegen haar zeggen? bakregels , no way...die kent ze maar gebruiken? nope... Frusty .........

Gelukkig is het probleem opgelost Haha! Ze komt voortaan alleen og maar savonds en HEEL soms smididag....zow das geregeld Haha! Haha!
me happy........................klaar....

Jetta

Berichten: 3987
Geregistreerd: 19-01-02
Woonplaats: Aan de rand van de stad

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 21:33

En nu nog leren schrijven, Renee. Dit is echt bijna onleesbaar.
Succes ermee.

manzano

Berichten: 23922
Geregistreerd: 22-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 23:52

Renee_vd schreef:
...hem niet kan sturen....

Volgens mij zeg je nu toch echt zelf dat je hem dus niet in de hand hebt. Tenminste dat lijkt mij zo als je je paard niet meer kan sturen heb je dus niets te vertellen en hem dus niet in de hand. Maar echt leesbaar is je verhaal niet. Het is niet echt te volgen, dus misschien heb ik het verkeerd begrepen, maar zoals je het overkomt lijkt het alsof JIJ je paard niet altijd onder controle hebt (dat wil trouwens niet zeggen dat je dan per definitie niet kan rijden ofzo).

My Dominique

Berichten: 5299
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 00:03

Renee_vd schreef:
MAAAAAAR..de vraag was: wat kunnen we nu tegen haar zeggen? bakregels , no way...die kent ze maar gebruiken? nope... Frusty .........

.

nou vrij weinig als jij fout zit..

Thortana
Berichten: 4384
Geregistreerd: 25-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-07-02 09:31

hallo ! mensen ...voor de 99999999999999e x : mijn paard is wel stuurbaar, alleen niet zonder martingaal,.......en je moet me niet vragen waarom niet, maar ik probeerde heb gewoon een keer zonder...en deze topic gaat NIET over mij en mijn paard maar over HAAR~! wie gaat er nou RECHT voor je stilstaan? wie neemt er nou ene hindernis als jij zegt dat je die gaat springen? wie rijd er nou ene volte in de tegen over gestelde richting als jij hem met pijn en moeite aan t rijden bent? wie rijd steeds in de weg als je sireus aan t rijden is............

Dus GEEN reacties over mij Lips are sealed
en GEEN reacties over mijn typefouten Lips are sealed
maar WEL over haar............. *LOL*

Oke?????????? Mooi
o ja trouwens voor de duidelijheid: we hoeven nog geen eens meer te reageren want ZE rijd alleen savonds nog en IK rijd helemaal NIET meer, ooit gehoord van dat ik 3 maandne geledne van lisa af moest?
ke *LOL*

Kitty

Berichten: 7697
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 09:47

Citaat:
o ja trouwens voor de duidelijheid: we hoeven nog geen eens meer te reageren want ZE rijd alleen savonds nog en IK rijd helemaal NIET meer, ooit gehoord van dat ik 3 maandne geledne van lisa af moest?


Vanwaar dan dit bericht? Als het toch geen probleem meer voor je is omdat je toch al drie maanden niet meer op Lisa rijdt?

Spirit

Berichten: 27617
Geregistreerd: 09-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 10:00

Je kon toch ook wat eerder afwenden of een kleine volte rijden ofzo? Scheve mond

Ponylady

Berichten: 20
Geregistreerd: 03-06-02
Woonplaats: Alphen a/d Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 11:50

Iedereen rijdt natuurlijk wel eens iemand in de weg, maar als het zo regelmatig is is het natuurlijk heel vervelend. Als blijkt dat deze in de weg rijdster niet voor rede vatbaar is (misschien kan ze haar pony (nog)niet de baas?) zou ik ook eerst proberen om het met haar ouders kort te sluiten en met de eventuele beheerder van jullie stal opnemen. Regels op papier zou eigenlijk bij geen enkele stal/manege mogen ontbreken. Je kan daar dan altijd op terug vallen. Hang ze ook op een plaats op waar iedereen ze kan lezen.
Succes,
gr. Ponylady Party!!

Ineke2

Berichten: 33113
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 11:59

Renee_vd schreef:
hallo ! mensen ...voor de 99999999999999e x : mijn paard is wel stuurbaar, alleen niet zonder martingaal,.......en je moet me niet vragen waarom niet, maar ik probeerde heb gewoon een keer zonder...


Als jij weet dat je paard niet stuurbaar is zonder martingaal, maar je wilt het eens zonder proberen, waarom probeer je dat de volgende keer (als er een volgende keer komt aangezien je toch niet meer op Liza rijd?) dan niet in een lege bak???

Lijkt mij wel zo veilig voor de andere ruiters... Lips are sealed

Thortana
Berichten: 4384
Geregistreerd: 25-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-07-02 19:10

ik maak deze topic vooral voor mijn vriendinnen en zelf rijd ik daar ook nog welleens

ow jah...waarom ik dan niet in een lege bak rijd? deed ik ook
totdat zij er ij kwam Haha!

maar het gaat nu niet om mijn ongeluk maar om haar en de meerdere ongelukken, ook buiten de bak gebeurt en in een buitenrit...door haar

stokpeerd
Berichten: 431
Geregistreerd: 23-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-02 00:20

na wat ontcijferwerk begrijp ik dat je al meerder keren hebt geprobeerd er over te praten en anderen ook. Dit meisje is gewoon hardleers dus!
Bij ons op de club gaat zo iemand subiet de bak en les uit tot hij of zij zich beter kan gedragen! zonder pardon.