kinderen en honden??

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Carolinef

Berichten: 4939
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Sleeuwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-05 23:38

is mi heel erg terug te vinden in de normen en waarden die je je kind leert, dus ook het respect voor dieren.
van een kind van 10 mag je toch zeker wel verwachten te weten wat je wel maar zeker wat je niet doet met je dieren, een peutertje moet je dat ook al leren maar zou ik nog niet alleen laten met een hond.

maarja dat gezegd te hebben, er zijn ook zat volwassenen die geen respect naar honden hebben, je ziet/hoort de meeste vreemde dingen, zoals porno met dieren, etc etc.
zouden ze allemaal veel strenger over moeten zijn in Nl en eens een voorbeeld nemen aan de amerikaanse animal cops, die zetten mensen gewoon in de bak als ze iets fout doen, aanpakken die hap!!! Oh ik wijk af, sorry maar kan me er ook zo boos over maken. Boos!

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-05 23:40

Daar sluit ik me helemaal bji aan Caroline! Het is altijd nog een troost als je naar animal cops kijkt, dat die lui tenminste er op aangepakt worden! En hier komen ze overal mee weg.

Alane

Berichten: 16622
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-05 01:28

om een kind te kunnen bestraffen voor het pesten van dieren moet het eerst een dier pesten in het bijzijn van die ouder ....
Ik heb een horde beesten en leer mijn kids wel wat wel en wat niet mag.... echter zijn kinderen net als jonge dieren vindingrijk... er is altijd wel een maar of als te bedenken door hun.
Echter zal een kind wat een dier kliert (en heb het niet over ernstige mishandeling) een soort rem hebben, en zal het dier dat ook weten, tevens weet een dier (hond, paard of kat) dat het te maken heeft met een kind en ook zo moeten handelen.... een hond wat een kind bijt is niet 100 procent welke reden je ook bedenkt (en heb het niet over nietmachines, planken en spijkers maar over kindeigen pesterijen. Die ik niet goedpraat maar erbij horen)

djuno

Berichten: 4380
Geregistreerd: 24-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-05 09:44

Ethelate schreef:
ik heb mijn hond vanaf me 6e,
nooit problemen geweest!
ligt aan de ouders, hoe de kinderen er mee omgaan!


Precies!!!! Ik heb 2 kinderen van 11 en 8 en een boxer van 4. In zijn eerste (zeer belangrijke levensjaar) hebben ze nooit met hem mogen lopen en daarna mocht mijn zoon wel. Mijn dochter mag het pas sinds ongeveer een half jaar. Ze zullen nooit iets ten nadele van de hond doen (zoals in de sloot duwen bijv.)
Ze zijn beiden heel erg verantwoordelijk en bezorgd naar de hond toe. Want het is hun alles en dat is andersom ook zo. Ik denk niet dat iemand met kwade bedoelingen aan mijn kinderen moet komen want hij zal ze beschermen.
Ze moeten de hond ook altijd bij zich roepen of aan de riem doen als er mensen of kinderen aankomen want hij vindt alles en iedereen geweldig. Maar toch is en blijft het een dier en ik wil risico volledig uitsluiten. Ondanks het feit dat dit een boxer is luistert hij werkelijk perfect en daarom durf ik het ook aan dat de kinderen ermee lopen.
Het enige moment dat hij iets minder luistert is als wij in het bos zijn en de kinderen vooruit rennen. Daar kan hij niet tegen. Hij moet en zal bij ze zijn (vooral bij mijn zoon) en kijkt vanuit daar wel steeds achterom of wij dan ook komen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-05 09:57

Desiree schreef:
Daar sluit ik me helemaal bji aan Caroline! Het is altijd nog een troost als je naar animal cops kijkt, dat die lui tenminste er op aangepakt worden! En hier komen ze overal mee weg.


vind ik ook, het lijkt wel of je hier alles mag doen en laten

johno
Berichten: 198
Geregistreerd: 27-12-04
Woonplaats: roden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-05 09:57

je moet kleine kinderen nooit alleen laten met wat voor dier dan ook,ik hou altijd in de gaten wat er gebeurt.
Maar als ik sommige ouders zie,hoe onverantwoordelijk die zijn!!,die laten die kinderen maar doen met een dier wat ze willen,en soms gaat dat echt te ver,waar ik dan absoluut iets van zeg maar meestal helpt het niets,je krijgt alleen een hele grote mond terug.
Volgens mij is een groot probleem dat een heleboel mensen nergens geen respect meer voor hebben,niet voor andere mensen en al helemaal niet voor dieren.
En als volwassen mensen nergens geen respect voor hebben,hoe zullen ze hun kinderen dat dan moeten leren.
Er draait toch heel veel om normen en waarden,maar ja dit zal allemaal wel weer te clichematig zijn.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-05 10:03

Er zit een meisje bij mij op school die een eigen trainingscentrum heeft voor honden en hun baasjes. Maar wat ze ook geeft is lessen met kinderen en hun hondje hier leren ze hoe ze met de hond moeten omgaan en respecteren. Haar school zit in Gilze rijen en zij heeft Fijke Spij.. Misschien is het wat??

yindey

Berichten: 1270
Geregistreerd: 07-07-02
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-05 11:20

Rowy schreef:
Sorry, ik weet dat dit waarschijnlijk een heel oud topic is, maar dit begrijp ik niet helemaal. Ik heb zelf pdd-nos, en ik ben juist dol op dieren, heb een konijn gehad, heb een cavia, heb een opleiding gedaan voor dierverzorging en ik werk nu op een manege. Dus ja, dat niet om kunnen gaan met dieren valt dus wel mee. Of bedoel je dat hij pdd-nos heeft én niet met dieren kan omgaan. Ik ben gewoon benieuwt, ik weet nog niet zo heel lang dat ik dit heb, en ik wist niet dat dat ook een aspect is van pdd-nos.


Ik bedoelde dus dat hij pdd-nos heeft en niet met dieren kan omgaan Tong uitsteken
Hij begrijpt niet dat een dier onvoorspelbaar kan zijn.
Hij kan zich ook slecht inleven in een ander, dus ook zich slecht inleven in een dier.
Dus je hoeft je niet aangevalllen te voelen hoor. De ene kan wel goed met dieren omgaan en de ander dus niet.

Enneh mijn broertje is ook gek op beesten hoor!

Je had me trouwens ook gewoon een pbtje kunnen sturen.....

NaadFuryo

Berichten: 171
Geregistreerd: 06-07-04
Woonplaats: Leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-05 11:42

Had ook een hond toen ik klein was een grote herder en daarna ook net zo'n grote hond, maar ik schopte hem niet het water in zoals die **** kinderen dat doen. En dan weer huilen als de hond een keer wat terug doet.