Op verzoek van Greetje, voor de witlofliefhebbers onder ons:
Witlofsalade a la Gwen. 3 tot 4 personen 2 witlofstronkjes, het binnenste eruithalen, in stukjes snijden. 1 goudreinet of andere zure appel in stukjes met wat citroensap erover (worden ze niet bruin) uitgebakken spekblokjes, het vet weggooien, tenzij je dat lekker vindt... beetje yoghurt, zout en peper, eventueel nog een beetje azijn, beetje suiker of zoetstof.
Kiep alles samen in een schaal, mixen en maar!
Je kunt i.p.v. spekjes ook nog gebroken walnoot, pepitapitjes, zonnebloempitjes, en/of halve druiven (evt. ontveld).
Jurga
Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren
Geplaatst: 09-06-02 20:26
Ik ben helemaal gek op rauwe witlof!!! Daar mag je me 's nachts voor wakker maken.
greetje
Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01
Geplaatst: 09-06-02 20:28
Lijkt me heerlijk Gwen en ik haal morgen gelijk witlof op Lijkt me een lekkere combinatie met die spekkies. Bedankt voor het recept
BBL
Berichten: 288
Geregistreerd: 22-01-02
Geplaatst: 09-06-02 20:56
ik maak het altijd klaar met yogonaise, da's ook yoghurt maar dan al gemengd met azijn e.d....mmmmmmmmmmmmm
Gwen
Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven
Geplaatst door de TopicStarter: 09-06-02 22:22
Ja, met yogonaise is idd ook errug lekker!
Jurga, mij mag je hier ook 's nachts voor wakker maken, hoor! Ik snap niet dat er mensen zijn die geen witlof lusten...
greetje
Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01
Geplaatst: 09-06-02 22:27
Ik ben dol op witlof zowel rauw als gekookt. Kook ik de witlof dan gaat er een kaassaus over En wat te zeggen van witlof met ham en kaas en een beetje Mon Chou uit de oven. He jammer dat ik geen witlof in huis heb.
Gwen
Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven
Geplaatst door de TopicStarter: 09-06-02 22:39
Hé, dat met die Monchou kende ik nog niet. Ga ik gauw eens proberen!
(We hebben toch echt een receptentopic nodig, hoor. )
Probeer ipv citroen eens een limoentje....veeeel lekkerderder
Citroen kan nogal eens zuur uit de hoek komen en daar heb je met een limoen geen last van,ik doe meestal Lof fijnsnijden Gewelde rozijnen en zoetzure appel erdoor en een limoen uitknijpen...
Oooow jammie ik was wel weer is toe aan een nieuwe variatie Hoe ik hem altijd maak:
4 stronken witlof (ff binneste eruit halen) halvanaise (1 lepel) kerrie poeder (Veel) Zakje Honing/appel dressing Zoete appel (1) gekookte eieren (3) peper/zout (naar smaak) en dan mixen Ook Jammie maar... was op zoek naar iets Nieuws Gaat binnekort is even wat recepten uitproberen
3 stonken witlof handje cashewnoten 1 sinaasappel 1 zure appel mayo of halvanaise of iets dergelijks peper en zout ketjap
Dressing maken van 1,5 a 2 eetlepels mayo, snufje peper en zout en scheut ketjap. Vervolgens witlof snijden in ringen. Appel en sinaasappel snijden in blokjes, eventueel wat citroensap over de appel, cashewnoten erbij en de boel goed husselen en.... KLAAR!